Ballonos vízadagoló tisztítása a szakértőktől

2022.01.14

A vízadagoló nyújtotta hűsítő természetes ásványvíznél nincs jobb szomjoltó. Viszont ahhoz, hogy az ásványvíz megőrizze frissességét és selymes ízét, szükség van a ballonos vízadagoló fertőtlenítésére és tisztítására rendszeres időközönként. Különösen akkor, ha egy forgalmasabb helyre kihelyezett vízadagolóról van szó, amit rengeteg különböző ember használ nap, mint nap.

ballonos vízadagoló tisztítása

Kell-e a ballonos vízadagolót tisztítani?

Országszerte számos iroda, gyár, korház, háztartás, különböző kereskedelmi és szolgáltatási egység rendelkezik vízautomatával. A vízadagolókkal egyszerűen és gyorsan olthatjuk szomjunkat hűsítő vízzel vagy készíthetjük el kedvenc forró italunkat. A vízadagoló nyújtotta előnyöket szinte a végtelenségig lehetne sorolni. Bővebben a linkre kattintva olvashatsz róla.

A vízautomaták bárhol is legyenek kihelyezve, jó eséllyel fognak központi szerepet betölteni. Egy-egy forgalmasabb irodában vagy üzlettérben rengeteg különböző ember használja a vízgépet, ezért nagyon fontos, hogy ne maradjon el a ballonos vízadagoló tisztítása.

Miért van szükség a ballonos vízadagoló fertőtlenítésére?

Az ásványvizet a lehető legtermészetesebb formájában – vegyszeres kezelés nélkül – töltjük ballonjainkba. A Montivizet kristálytiszta formában szállítjuk ki a legszigorúbb ÁNTSZ előírások betartása mellett. Az ásványvíz kifogástalan minőségét félévig garantáljuk megfelelő tárolás mellett.

Viszont a vízgépnek van néhány „ellensége”, ami miatt a ballonos vízadagoló tisztítására rendszeresen szükség van, hogy a poharunkba kerülő ásványvíz íze tökéletes maradjon. 

Baktériumok

Sok vízadagolónál gyakori probléma, hogy vízvételezés közben a kulacs vagy a pohár hozzáér a kifolyócsonkokhoz és beszennyezi a vízadagolót. A Monti vízautomatáinak használatakor nem kell tartani ettől, ugyanis vízadagolóink rejtett kifolyócsonkkal rendelkeznek.

Viszont a kezelőpanel használata közben kezünkkel akaratlanul is baktériumot viszünk fel a vízautomatára. Ezért, egy forgalmas helyen üzemelő vízgép esetén gyakran van szükség a ballonos vízadagoló tisztítására. Egy felületfertőtlenítő kendővel – amit a ballonos vízzel együtt kedvezményesen rendelhetsz a Montivíztől - egy pillanat alatt gondoskodhatsz a gép külső higiéniájáról.

ballonos vízadagoló fertőtlenítése

Szálló por

A por előbb vagy utóbb minden felületen lerakódik, nincs ez másképp a vízautomata esetén sem. Az irodabútorok portalanítása közben a vízadagolóról se feledkezzünk meg! A poros gépek nemcsak esztétikailag nem előnyösek, hanem egészségügyi kockázata is van.

Pára

A vízadagolók működés közben hőt termelnek, ami párásodást okozhat a gépen belül. Ha a ballonos vízadagoló tisztítását rendszeres időközönként elvégezzük, akkor csak elenyésző mennyiségű baktérium juthat bele a kifolyó vízbe ezáltal.

Napfény

Ha kint hagysz egy pohár vizet a napon, előbb vagy utóbb zöldes színűvé fog válni, azaz elkezd algásodni. A napfény felgyorsítja a baktériumok szaporodását. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, a vízgépet árnyékos helyre kellene tenni. 

Ez viszont legtöbbször nem lehetséges, mivel a vízadagolót általában jó látható, forgalmas helyen célszerű üzembe helyezni. Így az algásodást a ballonos vízadagoló rendszeres fertőtlenítésével tudjuk csak megakadályozni.

vízadagoló tisztítása

A megkerülhetetlen vízkő

A magas ásványi-anyag tartalmú víz szervezetünk számára rendkívül hasznos, viszont a vízadagoló számára már kevésbé. A vízben oldott ásványi anyagok idővel lerakodnak a vízautomata belsejében, aminek következtében idővel a kifolyó vízben megjelenhetnek fehér vízkő darabkák.

A pohár alján megjelenő vízkő ártalmatlanok egészségünkre, viszont nem esztétikusok. Emellett a gép belsejében lerakodott vízkő csökkenti a kifolyó víz mennyiségét és a vízautómata élettartalmát is.

Milyen gyakran van szükség a vízadagoló automata tisztítására?

Naponta 2,5-3,5 liter vízre van szüksége szervezetünknek, aminek jelentős részét – ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy munkahelyünkön van – vízautomatából adagolt természetes Montivízzel pótoljuk. 

Viszont, hogy a ballonokba zárt selymes karsztvíz megőrizze selymes ízét és szennyeződésmentes maradjon, a ballonos vízadagoló fertőtlenítését és karbantartását rendszeresen el kell végezni. A magas ásványi-anyag tartalmú víz szervezetünk számára rendkivül hasznos. A ballonos vízadagolók teljeskörű tisztítására félévente van szükség.

A Montivíznél a teljeskörű karbantartásra legkésőbb a kihelyezéstől számított 6 hónapot követően kerül sor. Az ütemezett karbantartás során munkatársaink a kihelyezett vízadagolót elszállítják a szervizbe és helyette egy teljes felújításon átesett vízgépet helyeznek ki, hogy senkinek se kelljen a Montivizet akárcsak egy pillanatra is nélkülöznie.

vízadagoló automata tisztítása

Professzionális vízszolgáltatás

A Montivíz nemcsak kiváló minőségű, ásványi anyagokban gazdag vizet nyújt ügyfelei számára. Szolgáltatásunk tartalmazza a ballonok és a vízautomaták házhozszállítását, illetve a bérlés nyújtotta minden előnyt. A Monti higiéniai termékekkel pedig gondoskodhatsz ballonos vízadagoló fertőtlenítéséről a mindennapokban.Nemcsak a partnerek teljeskörű kiszolgálása a cél a Montivíz számára, hanem az, hogy mindezt a fenntarthatóság jegyében tegyen meg. Ezért minden ballonunk utóéletéről gondoskodunk. A ballonok élettartalma körülbelül 60 újratöltés és élettartalmuk lejárta után a újrahasznosításra kerülnek.

Szervizünk vízautomatával kapcsolatos hibákat 48 órán belül elhárítja. Emellett az ütemezett karbantartás során félévente a ballonos vízadagoló teljes tisztítását és karbantartását elvégezük, miközben gondoskodunk csere készülékről.

Kérj ajánlatot a Montivíztől rövid árajánlatkérő űrlapunk kitöltésével, ami alapján értékesítő kollégáink 1-2 napon kiküldik az árajánlatot számodra! Kattinints a linkre!

   

 

TOVÁBBI HÍREK
Mik azok az ásványi anyagok egész pontosan?
Mik azok az ásványi anyagok egész pontosan?
2023.01.27

Oly sokszor halljuk, hogy az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára. Legtöbbünk fel is tudunk sorolni jó párat belőle, de azt tudjuk, hogy mik az ásványi anyagok egész pontosan? Ismerjük meg testünk egyik legfontosabb alkotóelemét részletesen!

Amikor a dehidratáció nem baj - A szaunázás előnyei
Amikor a dehidratáció nem baj - A szaunázás előnyei
2023.01.20

Dehidratáció és a láz kombinációja nem hangzik túl egészségesen, azonban mégis az egyik legnépszerűbb - különösen a hűvösebb hónapokban - wellness tevékenység lényegét írjuk le vele. A szaunázás évről évre egyre népszerűbb rekreációs tevékenység, ami nem véletlen.

Hogyan kezeld a téli depressziót?
Hogyan kezeld a téli depressziót?
2023.01.06

A téli depresszió az egyik leggyakoribb szezonális betegség hazánkban. A napfény hiánya felborítja szervezetünk bioritmusát, aminek következtében erőtlennek, motiválatlannak érezzük magunkat és hangulatunk is ingadozik. Ha nem teszünk a téli depresszió ellen, akkor akár az első melengető tavaszi napsugarakig is velünk maradhat.

Mikulásgyár - 17 éve a gyerekekért
Mikulásgyár - 17 éve a gyerekekért
2022.12.21

A Mikulásgyár országos kezdeményezés immáron 17. alkalommal nyitja meg kapuit az adakozni vágyok számára. A szervezet évről évre egyre több rászoruló számára nyújt felbecsülhetetlen segítséget. Ismerd meg hazánk egyik legnagyobb adománygyűjtő akcióját!

Mi az a téli depresszió, és mik a jelei?
Mi az a téli depresszió, és mik a jelei?
2022.12.09

A hűvös, borongós napok, a fényhiány, és a korai sötétedés óhatatlanul nyomot hagy közérzetünkön és hangulatunkon, hajlamosabbak vagyunk melankóliára. A napfény a kulcsa mindennek, télen a napsütés hiányára érzékeny emberek folyton levertnek, fáradtnak és erőtlennek érezzük magukat. Ez bizony nem más, mint a téli depresszió.

Rövid, de annál hatékonyabb: a mikro-szünet
Rövid, de annál hatékonyabb: a mikro-szünet
2022.12.01

Ha a munkahelyi szünetre gondolunk, akkor legtöbbünk egy 10-15 perces kávészünetre, vagy az ebédidőre asszociálunk, amiből - sajnos - kevés van. Azonban van egy jó hírünk! Már egy-egy rövidebb - mikro-szünet - is jelentős hatással van fizikai és mentális egészségünkre. Lássuk, miért érdemes akárcsak 1-2 percre elszakadni a munkától!