Ballonos vízadagoló tisztítása a szakértőktől

2022.01.14

A vízadagoló nyújtotta hűsítő természetes ásványvíznél nincs jobb szomjoltó. Viszont ahhoz, hogy az ásványvíz megőrizze frissességét és selymes ízét, szükség van a ballonos vízadagoló fertőtlenítésére és tisztítására rendszeres időközönként. Különösen akkor, ha egy forgalmasabb helyre kihelyezett vízadagolóról van szó, amit rengeteg különböző ember használ nap, mint nap.

ballonos vízadagoló tisztítása

Kell-e a ballonos vízadagolót tisztítani?

Országszerte számos iroda, gyár, korház, háztartás, különböző kereskedelmi és szolgáltatási egység rendelkezik vízautomatával. A vízadagolókkal egyszerűen és gyorsan olthatjuk szomjunkat hűsítő vízzel vagy készíthetjük el kedvenc forró italunkat. A vízadagoló nyújtotta előnyöket szinte a végtelenségig lehetne sorolni. Bővebben a linkre kattintva olvashatsz róla.

A vízautomaták bárhol is legyenek kihelyezve, jó eséllyel fognak központi szerepet betölteni. Egy-egy forgalmasabb irodában vagy üzlettérben rengeteg különböző ember használja a vízgépet, ezért nagyon fontos, hogy ne maradjon el a ballonos vízadagoló tisztítása.

Miért van szükség a ballonos vízadagoló fertőtlenítésére?

Az ásványvizet a lehető legtermészetesebb formájában – vegyszeres kezelés nélkül – töltjük ballonjainkba. A Montivizet kristálytiszta formában szállítjuk ki a legszigorúbb ÁNTSZ előírások betartása mellett. Az ásványvíz kifogástalan minőségét félévig garantáljuk megfelelő tárolás mellett.

Viszont a vízgépnek van néhány „ellensége”, ami miatt a ballonos vízadagoló tisztítására rendszeresen szükség van, hogy a poharunkba kerülő ásványvíz íze tökéletes maradjon. 

Baktériumok

Sok vízadagolónál gyakori probléma, hogy vízvételezés közben a kulacs vagy a pohár hozzáér a kifolyócsonkokhoz és beszennyezi a vízadagolót. A Monti vízautomatáinak használatakor nem kell tartani ettől, ugyanis vízadagolóink rejtett kifolyócsonkkal rendelkeznek.

Viszont a kezelőpanel használata közben kezünkkel akaratlanul is baktériumot viszünk fel a vízautomatára. Ezért, egy forgalmas helyen üzemelő vízgép esetén gyakran van szükség a ballonos vízadagoló tisztítására. Egy felületfertőtlenítő kendővel – amit a ballonos vízzel együtt kedvezményesen rendelhetsz a Montivíztől - egy pillanat alatt gondoskodhatsz a gép külső higiéniájáról.

ballonos vízadagoló fertőtlenítése

Szálló por

A por előbb vagy utóbb minden felületen lerakódik, nincs ez másképp a vízautomata esetén sem. Az irodabútorok portalanítása közben a vízadagolóról se feledkezzünk meg! A poros gépek nemcsak esztétikailag nem előnyösek, hanem egészségügyi kockázata is van.

Pára

A vízadagolók működés közben hőt termelnek, ami párásodást okozhat a gépen belül. Ha a ballonos vízadagoló tisztítását rendszeres időközönként elvégezzük, akkor csak elenyésző mennyiségű baktérium juthat bele a kifolyó vízbe ezáltal.

Napfény

Ha kint hagysz egy pohár vizet a napon, előbb vagy utóbb zöldes színűvé fog válni, azaz elkezd algásodni. A napfény felgyorsítja a baktériumok szaporodását. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, a vízgépet árnyékos helyre kellene tenni. 

Ez viszont legtöbbször nem lehetséges, mivel a vízadagolót általában jó látható, forgalmas helyen célszerű üzembe helyezni. Így az algásodást a ballonos vízadagoló rendszeres fertőtlenítésével tudjuk csak megakadályozni.

vízadagoló tisztítása

A megkerülhetetlen vízkő

A magas ásványi-anyag tartalmú víz szervezetünk számára rendkívül hasznos, viszont a vízadagoló számára már kevésbé. A vízben oldott ásványi anyagok idővel lerakodnak a vízautomata belsejében, aminek következtében idővel a kifolyó vízben megjelenhetnek fehér vízkő darabkák.

A pohár alján megjelenő vízkő ártalmatlanok egészségünkre, viszont nem esztétikusok. Emellett a gép belsejében lerakodott vízkő csökkenti a kifolyó víz mennyiségét és a vízautómata élettartalmát is.

Milyen gyakran van szükség a vízadagoló automata tisztítására?

Naponta 2,5-3,5 liter vízre van szüksége szervezetünknek, aminek jelentős részét – ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy munkahelyünkön van – vízautomatából adagolt természetes Montivízzel pótoljuk. 

Viszont, hogy a ballonokba zárt selymes karsztvíz megőrizze selymes ízét és szennyeződésmentes maradjon, a ballonos vízadagoló fertőtlenítését és karbantartását rendszeresen el kell végezni. A magas ásványi-anyag tartalmú víz szervezetünk számára rendkivül hasznos. A ballonos vízadagolók teljeskörű tisztítására félévente van szükség.

A Montivíznél a teljeskörű karbantartásra legkésőbb a kihelyezéstől számított 6 hónapot követően kerül sor. Az ütemezett karbantartás során munkatársaink a kihelyezett vízadagolót elszállítják a szervizbe és helyette egy teljes felújításon átesett vízgépet helyeznek ki, hogy senkinek se kelljen a Montivizet akárcsak egy pillanatra is nélkülöznie.

vízadagoló automata tisztítása

Professzionális vízszolgáltatás

A Montivíz nemcsak kiváló minőségű, ásványi anyagokban gazdag vizet nyújt ügyfelei számára. Szolgáltatásunk tartalmazza a ballonok és a vízautomaták házhozszállítását, illetve a bérlés nyújtotta minden előnyt. A Monti higiéniai termékekkel pedig gondoskodhatsz ballonos vízadagoló fertőtlenítéséről a mindennapokban.Nemcsak a partnerek teljeskörű kiszolgálása a cél a Montivíz számára, hanem az, hogy mindezt a fenntarthatóság jegyében tegyen meg. Ezért minden ballonunk utóéletéről gondoskodunk. A ballonok élettartalma körülbelül 60 újratöltés és élettartalmuk lejárta után a újrahasznosításra kerülnek.

Szervizünk vízautomatával kapcsolatos hibákat 48 órán belül elhárítja. Emellett az ütemezett karbantartás során félévente a ballonos vízadagoló teljes tisztítását és karbantartását elvégezük, miközben gondoskodunk csere készülékről.

Kérj ajánlatot a Montivíztől rövid árajánlatkérő űrlapunk kitöltésével, ami alapján értékesítő kollégáink 1-2 napon kiküldik az árajánlatot számodra! Kattinints a linkre!

   

 

TOVÁBBI HÍREK
5 szemkápráztató őszi kirándulóhely Magyarországon
5 szemkápráztató őszi kirándulóhely Magyarországon
2022.09.15

Minden évszaknak megvan a maga szépsége. Ősszel a fák színes levelei nyújtanak elképesztően gyönyörű látványt a természetjáróknak. Utazni se kell sokat, hogy részesei lehessünk az élménynek, hiszen hazánk bővelkedik szemkápráztató őszi kirándulóhelyekben.

Biztos, hogy jót tesz a reggeli kávé?
Biztos, hogy jót tesz a reggeli kávé?
2022.08.26

Sokan el se tudják képzelni a reggeli rutint kávé nélkül. Sőt, akadnak olyanok is, akik erre büszkék is. Azonban - ahogy valószínűleg sokan sejtik - nem biztos, hogy ez a legjobb reggeli rituálé. Lássuk a tényeket, az ellenjavallatokat, és az alternatívákat!

Kihagyhatatlan élményt tartogatnak a Káli-medence látnivalói
Kihagyhatatlan élményt tartogatnak a Káli-medence látnivalói
2022.08.19

Hazánk egyik legszebb, és legnyugodtabb tájegysége - a Káli-medence - a Balaton-felvidéki nemzeti park részét képezi. A mesebeli tájon számtalan látnivaló akad, így biztosan mindenki talál tökéletes célpontot egy hosszabb-rövidebb kiránduláshoz. Lássuk a felfedezni valókat!

A Föld vízkészlete
A Föld vízkészlete
2022.08.12

Valószínűleg senkinek nem mondunk azzal újat, hogy bolygónk 71 százalékát víz borítja, mégis az elkövetkező évtizedek legnagyobb problémája az ivóvízhiány lesz. Hogyan lehetséges ez? A válasz egyszerű: a Föld édesvíz készlete véges, mi pedig pazarlóan bánunk vele. Lássuk mit takar a “kék bolygó” kifejezés!

Nemzetközi sörnap 2022
Nemzetközi sörnap 2022
2022.08.05

Egy aprócska amerikai sörfőző kezdeményezésével indult útnak a Nemzetközi Sörnap közel másfél évtizede. Napjainkra több, mint 200 országban ünneplik a jeles nap alkalmából a pultosokat és a sörfőzőket. Hazánkban is számos vendéglátóhely csatlakozott az eseményhez.

A legjobb szárazságtűrő növények balkonra és a kertbe
A legjobb szárazságtűrő növények balkonra és a kertbe
2022.07.29

Sajnos fel kell készülnünk arra, hogy a nyarak egyre forróbbak és szárazabbak lesznek. Ezzel együtt kertünk gondozása is egyre több fejtörést fog okozni. A megszokott virágaink, és zöldjeink csak halovány emlékeit idézik a korábbi évek tündöklésének a tikkasztó kánikulában. Érdemes fontolóra vennünk, hogy néhány mediterrán jellegű, szárazságtűrő növénnyel színesítsük kertünket, vagy balkonunkat.