Ballonos vízadagoló tisztítása a szakértőktől

2022.01.14

A vízadagoló nyújtotta hűsítő természetes ásványvíznél nincs jobb szomjoltó. Viszont ahhoz, hogy az ásványvíz megőrizze frissességét és selymes ízét, szükség van a ballonos vízadagoló fertőtlenítésére és tisztítására rendszeres időközönként. Különösen akkor, ha egy forgalmasabb helyre kihelyezett vízadagolóról van szó, amit rengeteg különböző ember használ nap, mint nap.

ballonos vízadagoló tisztítása

Kell-e a ballonos vízadagolót tisztítani?

Országszerte számos iroda, gyár, korház, háztartás, különböző kereskedelmi és szolgáltatási egység rendelkezik vízautomatával. A vízadagolókkal egyszerűen és gyorsan olthatjuk szomjunkat hűsítő vízzel vagy készíthetjük el kedvenc forró italunkat. A vízadagoló nyújtotta előnyöket szinte a végtelenségig lehetne sorolni. Bővebben a linkre kattintva olvashatsz róla.

A vízautomaták bárhol is legyenek kihelyezve, jó eséllyel fognak központi szerepet betölteni. Egy-egy forgalmasabb irodában vagy üzlettérben rengeteg különböző ember használja a vízgépet, ezért nagyon fontos, hogy ne maradjon el a ballonos vízadagoló tisztítása.

Miért van szükség a ballonos vízadagoló fertőtlenítésére?

Az ásványvizet a lehető legtermészetesebb formájában – vegyszeres kezelés nélkül – töltjük ballonjainkba. A Montivizet kristálytiszta formában szállítjuk ki a legszigorúbb ÁNTSZ előírások betartása mellett. Az ásványvíz kifogástalan minőségét félévig garantáljuk megfelelő tárolás mellett.

Viszont a vízgépnek van néhány „ellensége”, ami miatt a ballonos vízadagoló tisztítására rendszeresen szükség van, hogy a poharunkba kerülő ásványvíz íze tökéletes maradjon. 

Baktériumok

Sok vízadagolónál gyakori probléma, hogy vízvételezés közben a kulacs vagy a pohár hozzáér a kifolyócsonkokhoz és beszennyezi a vízadagolót. A Monti vízautomatáinak használatakor nem kell tartani ettől, ugyanis vízadagolóink rejtett kifolyócsonkkal rendelkeznek.

Viszont a kezelőpanel használata közben kezünkkel akaratlanul is baktériumot viszünk fel a vízautomatára. Ezért, egy forgalmas helyen üzemelő vízgép esetén gyakran van szükség a ballonos vízadagoló tisztítására. Egy felületfertőtlenítő kendővel – amit a ballonos vízzel együtt kedvezményesen rendelhetsz a Montivíztől - egy pillanat alatt gondoskodhatsz a gép külső higiéniájáról.

ballonos vízadagoló fertőtlenítése

Szálló por

A por előbb vagy utóbb minden felületen lerakódik, nincs ez másképp a vízautomata esetén sem. Az irodabútorok portalanítása közben a vízadagolóról se feledkezzünk meg! A poros gépek nemcsak esztétikailag nem előnyösek, hanem egészségügyi kockázata is van.

Pára

A vízadagolók működés közben hőt termelnek, ami párásodást okozhat a gépen belül. Ha a ballonos vízadagoló tisztítását rendszeres időközönként elvégezzük, akkor csak elenyésző mennyiségű baktérium juthat bele a kifolyó vízbe ezáltal.

Napfény

Ha kint hagysz egy pohár vizet a napon, előbb vagy utóbb zöldes színűvé fog válni, azaz elkezd algásodni. A napfény felgyorsítja a baktériumok szaporodását. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, a vízgépet árnyékos helyre kellene tenni. 

Ez viszont legtöbbször nem lehetséges, mivel a vízadagolót általában jó látható, forgalmas helyen célszerű üzembe helyezni. Így az algásodást a ballonos vízadagoló rendszeres fertőtlenítésével tudjuk csak megakadályozni.

vízadagoló tisztítása

A megkerülhetetlen vízkő

A magas ásványi-anyag tartalmú víz szervezetünk számára rendkívül hasznos, viszont a vízadagoló számára már kevésbé. A vízben oldott ásványi anyagok idővel lerakodnak a vízautomata belsejében, aminek következtében idővel a kifolyó vízben megjelenhetnek fehér vízkő darabkák.

A pohár alján megjelenő vízkő ártalmatlanok egészségünkre, viszont nem esztétikusok. Emellett a gép belsejében lerakodott vízkő csökkenti a kifolyó víz mennyiségét és a vízautómata élettartalmát is.

Milyen gyakran van szükség a vízadagoló automata tisztítására?

Naponta 2,5-3,5 liter vízre van szüksége szervezetünknek, aminek jelentős részét – ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy munkahelyünkön van – vízautomatából adagolt természetes Montivízzel pótoljuk. 

Viszont, hogy a ballonokba zárt selymes karsztvíz megőrizze selymes ízét és szennyeződésmentes maradjon, a ballonos vízadagoló fertőtlenítését és karbantartását rendszeresen el kell végezni. A magas ásványi-anyag tartalmú víz szervezetünk számára rendkivül hasznos. A ballonos vízadagolók teljeskörű tisztítására félévente van szükség.

A Montivíznél a teljeskörű karbantartásra legkésőbb a kihelyezéstől számított 6 hónapot követően kerül sor. Az ütemezett karbantartás során munkatársaink a kihelyezett vízadagolót elszállítják a szervizbe és helyette egy teljes felújításon átesett vízgépet helyeznek ki, hogy senkinek se kelljen a Montivizet akárcsak egy pillanatra is nélkülöznie.

vízadagoló automata tisztítása

Professzionális vízszolgáltatás

A Montivíz nemcsak kiváló minőségű, ásványi anyagokban gazdag vizet nyújt ügyfelei számára. Szolgáltatásunk tartalmazza a ballonok és a vízautomaták házhozszállítását, illetve a bérlés nyújtotta minden előnyt. A Monti higiéniai termékekkel pedig gondoskodhatsz ballonos vízadagoló fertőtlenítéséről a mindennapokban.Nemcsak a partnerek teljeskörű kiszolgálása a cél a Montivíz számára, hanem az, hogy mindezt a fenntarthatóság jegyében tegyen meg. Ezért minden ballonunk utóéletéről gondoskodunk. A ballonok élettartalma körülbelül 60 újratöltés és élettartalmuk lejárta után a újrahasznosításra kerülnek.

Szervizünk vízautomatával kapcsolatos hibákat 48 órán belül elhárítja. Emellett az ütemezett karbantartás során félévente a ballonos vízadagoló teljes tisztítását és karbantartását elvégezük, miközben gondoskodunk csere készülékről.

Kérj ajánlatot a Montivíztől rövid árajánlatkérő űrlapunk kitöltésével, ami alapján értékesítő kollégáink 1-2 napon kiküldik az árajánlatot számodra! Kattinints a linkre!

   

 

TOVÁBBI HÍREK
A világ legnagyobb tavai
A világ legnagyobb tavai
2022.04.22

Földünk vízkészletének csekély, mindösszesen 0,017 százalékát teszik ki a tavak, mégis bolygónk ökoszisztémájában felbecsülhetetlen szerepe van. A több, mint 100 millió tó közül a legtöbb felbecsülhetetlen értékű élővilággal rendelkezik, ezért lehetetlen lenne eldönteni, hogy melyik a legjobb tó. Viszont kiterjedésük alapján egyértelműen össze lehet hasonlítani őket. Lássuk a világ legnagyobb tavait!

Miről szól valójában a húsvéti locsolkodás hagyománya?
Miről szól valójában a húsvéti locsolkodás hagyománya?
2022.04.11

Húsvét másnapján egy bohókás szokásé, a locsolkodásé a főszerep. Országszerte - még napjainkban is – a fiúk hétfőn reggel útnak indulnak, hogy meglocsolják hölgy ismerőseiket. Azt viszont már kevesen tudják, hogy honnan is ered ez a vidám népszokás, és mit jelképez. A húsvéti locsolkodás hagyománya több ezer évre nyúlik vissza, és sokat változott az évek során.

Mit jelent a fenntarthatóság?
Mit jelent a fenntarthatóság?
2022.04.01

Napjainkban egyre gyakrabban hallott kifejezés a fenntarthatóság. Azonban a fogalom nagyon összetett, szerteágazó, és manapság egyre többször használják olyankor is, amikor nem lenne szabad. Emiatt a kezdeményezés eredeti célja, illetve jelentősége veszít hitelességéből és érthető módon sokak számára érdektelenné válik a téma. Miközben napról napra sürgetőbb probléma kínál megoldást. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a fenntarthatóságról röviden, tömören és érthetően, hogy tisztába tegyük a fogalmat.

Tippek a tavaszi fáradtság leküzdésére!
Tippek a tavaszi fáradtság leküzdésére!
2022.03.24

Megérkezett a várva várt tavasz! Zöldül a természet, rügyeznek a fák, a napok egyre melegebbek és napsütöttebbek. A téli álomból ébredező természettel ellentétben, mi sokszor nem érezzük ezt az újult erőt a tavasz kezdetével. Fásultnak, erőtlennek és melankolikusnak érezzük magunkat a tavasz beköszöntével. Ezek nem mások, mint a tavaszi fáradtság tünetei! A tavaszi fáradtság nem egy mítosz, hanem tudományosan bizonyított adaptív rendellenesség, amit komolyan kell venni. Hogyan tudod egyszerűen leküzdeni a tavaszi fáradtságot? Segítünk!

A víz világnapja 2022
A víz világnapja 2022
2022.03.17

A szemünk számára láthatatlan, talpunk alatt megbúvó felszín alatti víz, bolygónk egyik, ha nem a legfontosabb kincse. A világ elérhető ivóvíz készletének majdnem egészét ez teszi ki, azonban az éghajlatváltozás és a talajszennyezés miatt egyre nagyobb veszélybe van ez a felbecsülhetetlen kincs. 2022-ben a víz világnapjának a szlogenje és témája ennek jelentőségére hívja fel a világ figyelmét, ugyanis felszín alatti vizeink védelméről aligha esik szó a köztudatban.

Tények és tévhitek: Mennyi vizet kell inni egy nap?
Tények és tévhitek: Mennyi vizet kell inni egy nap?
2022.03.09

Azzal mindenki tisztában van, hogy szervezetünk számára létfontosságú elem a víz. Azonban sokszor a pörgős hétköznapokban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy igyunk, és csak akkor nyúlunk a víz után, ha már nagyon szomjasak vagyunk. Ennek eredményeképpen pedig jóval kevesebbet vizet iszunk egy-egy nap, mint amire szervezetünknek szüksége van. Mennyi vizet kell inni naponta, hogy megőrizzük egészségünket?