Ballonos vízadagoló tisztítása a szakértőktől

2022.01.14

A vízadagoló nyújtotta hűsítő természetes ásványvíznél nincs jobb szomjoltó. Viszont ahhoz, hogy az ásványvíz megőrizze frissességét és selymes ízét, szükség van a ballonos vízadagoló fertőtlenítésére és tisztítására rendszeres időközönként. Különösen akkor, ha egy forgalmasabb helyre kihelyezett vízadagolóról van szó, amit rengeteg különböző ember használ nap, mint nap.

ballonos vízadagoló tisztítása

Kell-e a ballonos vízadagolót tisztítani?

Országszerte számos iroda, gyár, korház, háztartás, különböző kereskedelmi és szolgáltatási egység rendelkezik vízautomatával. A vízadagolókkal egyszerűen és gyorsan olthatjuk szomjunkat hűsítő vízzel vagy készíthetjük el kedvenc forró italunkat. A vízadagoló nyújtotta előnyöket szinte a végtelenségig lehetne sorolni. Bővebben a linkre kattintva olvashatsz róla.

A vízautomaták bárhol is legyenek kihelyezve, jó eséllyel fognak központi szerepet betölteni. Egy-egy forgalmasabb irodában vagy üzlettérben rengeteg különböző ember használja a vízgépet, ezért nagyon fontos, hogy ne maradjon el a ballonos vízadagoló tisztítása.

Miért van szükség a ballonos vízadagoló fertőtlenítésére?

Az ásványvizet a lehető legtermészetesebb formájában – vegyszeres kezelés nélkül – töltjük ballonjainkba. A Montivizet kristálytiszta formában szállítjuk ki a legszigorúbb ÁNTSZ előírások betartása mellett. Az ásványvíz kifogástalan minőségét félévig garantáljuk megfelelő tárolás mellett.

Viszont a vízgépnek van néhány „ellensége”, ami miatt a ballonos vízadagoló tisztítására rendszeresen szükség van, hogy a poharunkba kerülő ásványvíz íze tökéletes maradjon. 

Baktériumok

Sok vízadagolónál gyakori probléma, hogy vízvételezés közben a kulacs vagy a pohár hozzáér a kifolyócsonkokhoz és beszennyezi a vízadagolót. A Monti vízautomatáinak használatakor nem kell tartani ettől, ugyanis vízadagolóink rejtett kifolyócsonkkal rendelkeznek.

Viszont a kezelőpanel használata közben kezünkkel akaratlanul is baktériumot viszünk fel a vízautomatára. Ezért, egy forgalmas helyen üzemelő vízgép esetén gyakran van szükség a ballonos vízadagoló tisztítására. Egy felületfertőtlenítő kendővel – amit a ballonos vízzel együtt kedvezményesen rendelhetsz a Montivíztől - egy pillanat alatt gondoskodhatsz a gép külső higiéniájáról.

ballonos vízadagoló fertőtlenítése

Szálló por

A por előbb vagy utóbb minden felületen lerakódik, nincs ez másképp a vízautomata esetén sem. Az irodabútorok portalanítása közben a vízadagolóról se feledkezzünk meg! A poros gépek nemcsak esztétikailag nem előnyösek, hanem egészségügyi kockázata is van.

Pára

A vízadagolók működés közben hőt termelnek, ami párásodást okozhat a gépen belül. Ha a ballonos vízadagoló tisztítását rendszeres időközönként elvégezzük, akkor csak elenyésző mennyiségű baktérium juthat bele a kifolyó vízbe ezáltal.

Napfény

Ha kint hagysz egy pohár vizet a napon, előbb vagy utóbb zöldes színűvé fog válni, azaz elkezd algásodni. A napfény felgyorsítja a baktériumok szaporodását. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, a vízgépet árnyékos helyre kellene tenni. 

Ez viszont legtöbbször nem lehetséges, mivel a vízadagolót általában jó látható, forgalmas helyen célszerű üzembe helyezni. Így az algásodást a ballonos vízadagoló rendszeres fertőtlenítésével tudjuk csak megakadályozni.

vízadagoló tisztítása

A megkerülhetetlen vízkő

A magas ásványi-anyag tartalmú víz szervezetünk számára rendkívül hasznos, viszont a vízadagoló számára már kevésbé. A vízben oldott ásványi anyagok idővel lerakodnak a vízautomata belsejében, aminek következtében idővel a kifolyó vízben megjelenhetnek fehér vízkő darabkák.

A pohár alján megjelenő vízkő ártalmatlanok egészségünkre, viszont nem esztétikusok. Emellett a gép belsejében lerakodott vízkő csökkenti a kifolyó víz mennyiségét és a vízautómata élettartalmát is.

Milyen gyakran van szükség a vízadagoló automata tisztítására?

Naponta 2,5-3,5 liter vízre van szüksége szervezetünknek, aminek jelentős részét – ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy munkahelyünkön van – vízautomatából adagolt természetes Montivízzel pótoljuk. 

Viszont, hogy a ballonokba zárt selymes karsztvíz megőrizze selymes ízét és szennyeződésmentes maradjon, a ballonos vízadagoló fertőtlenítését és karbantartását rendszeresen el kell végezni. A magas ásványi-anyag tartalmú víz szervezetünk számára rendkivül hasznos. A ballonos vízadagolók teljeskörű tisztítására félévente van szükség.

A Montivíznél a teljeskörű karbantartásra legkésőbb a kihelyezéstől számított 6 hónapot követően kerül sor. Az ütemezett karbantartás során munkatársaink a kihelyezett vízadagolót elszállítják a szervizbe és helyette egy teljes felújításon átesett vízgépet helyeznek ki, hogy senkinek se kelljen a Montivizet akárcsak egy pillanatra is nélkülöznie.

vízadagoló automata tisztítása

Professzionális vízszolgáltatás

A Montivíz nemcsak kiváló minőségű, ásványi anyagokban gazdag vizet nyújt ügyfelei számára. Szolgáltatásunk tartalmazza a ballonok és a vízautomaták házhozszállítását, illetve a bérlés nyújtotta minden előnyt. A Monti higiéniai termékekkel pedig gondoskodhatsz ballonos vízadagoló fertőtlenítéséről a mindennapokban.Nemcsak a partnerek teljeskörű kiszolgálása a cél a Montivíz számára, hanem az, hogy mindezt a fenntarthatóság jegyében tegyen meg. Ezért minden ballonunk utóéletéről gondoskodunk. A ballonok élettartalma körülbelül 60 újratöltés és élettartalmuk lejárta után a újrahasznosításra kerülnek.

Szervizünk vízautomatával kapcsolatos hibákat 48 órán belül elhárítja. Emellett az ütemezett karbantartás során félévente a ballonos vízadagoló teljes tisztítását és karbantartását elvégezük, miközben gondoskodunk csere készülékről.

Kérj ajánlatot a Montivíztől rövid árajánlatkérő űrlapunk kitöltésével, ami alapján értékesítő kollégáink 1-2 napon kiküldik az árajánlatot számodra! Kattinints a linkre!

   

 

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.

Tények és tévhitek az introvertált munkavállalókkal kapcsolatban
Tények és tévhitek az introvertált munkavállalókkal kapcsolatban
2024.01.23

Bár mindenki saját és egyedi személyiséggel rendelkezik, az introvertált munkavállalók számos azonos személyiség jeggyel és tulajdonsággal bírnak. A köztudat legtöbbször a negatív aspektusait emeli ki, ami alapján az introváltakat visszahúzódó, csendes, félénk és szorongó emberekkel azonosítják. Azonban ez távol áll a valóságtól. Az introvertált munkavállalók rengeteg potenciállal rendelkeznek.

Milyen veszélyeket rejtenek magukba a munkahelyi barátságok és hogyan veheted elejét?
Milyen veszélyeket rejtenek magukba a munkahelyi barátságok és hogyan veheted elejét?
2023.12.15

Munkahelyi barátságok egyaránt hozhatnak örömöt és támogatást a munkahelyi életünkbe. Fokozhatják a munkahelyi elégedettséget, elősegíthetik a csapatszellemet és az együttműködést, valamint nyújthatnak érzelmi támaszt a nehéz időszakokban. Azonban a pozitívumok mögött rejlenek olyan buktatók is, amelyekkel érdemes tisztában lennünk, hogy el tudjuk kerülni.