Mikulásgyár - 17 éve a gyerekekért

2022.12.21

A Mikulásgyár országos kezdeményezés immáron 17. alkalommal nyitja meg kapuit az adakozni vágyok számára. A szervezet évről évre egyre több rászoruló számára nyújt felbecsülhetetlen segítséget. Ismerd meg hazánk egyik legnagyobb adománygyűjtő akcióját!
mikulásgyár

A Mikulásgyár

“A MikulásGyár nem tesz különbséget ember és ember között, nem kérdezi, ki miért éhezik. Ha tud, segít, tekintet nélkül származásra, etnikumra, nemzetiségre, vallásra, nemre, életkorra. A MikulásGyár szellemisége a humánumból és a szolidaritásból fakad.”

Idén 17. alkalommal indította útnak hazánk egyik legnagyobb országos adománygyűjtő akcióját a Mikulásgyár. A program célja célja, hogy elsősorban tartós élelmiszert és tisztálkodási szert gyűjtsön a rászorulóknak. Meg természetesen édességet, ugyanis - különösen karácsonykor - szükség van a lélek-melengetésére is.

Egyre biztatóbb számok

Az akciót sikerét jól mutatja, hogy évről évre egyre több támogató és önkéntes segíti, aminek köszönhetően a felajánlott adományok száma is látványosan növekedett az elmúlt években. 2019-ben 47.000 kilogramm tartós élelmiszer és tisztálkodási szert juttatott el a MikulásGyár a rászorulóknak. 

2020-ban a pandémiás helyzet ellenére is még több, összesen 63 tonna felajánlás érkezett. Illetve az adománygyűjtés nemzetközi porondra lépett ebben az évben, ugyanis Németországban is 21. helyen gyűjtötték a felajánlásokat a szervezet önkéntesei.

A tavalyi évben pedig elképesztő mennyiségű, összesen 109.000 kilogramm adomány került kiosztásra országszerte a Mikulásgyár és az önkéntesek segítségével.

Kell a segítség

Szerencsére a felajánlások és az önkéntesek száma látványosan növekszik évről évre. Azonban - sajnos - segítségből sosem elég. Hazánkban 2019-es adatok alapján 2,5-2,8 millió ember minősíthető szegénynek, és ebből közel egymillió magyar súlyos anyagi nélkülözésben él. A felmérés szerint 158 ezer gyermek (0-17 éves kor) él Magyarországon a szegénységi küszöb alatt, és ebből 126.000 kiskorú súlyos szegénységben él.

Adománygyűjtő akció

A Mikulásgyár minden évben november végétől, egészen december 22.-éig várja a felajánlásokat, és az önkéntesek segítségét. 

Hol segíthetsz?

Budapest összetartó közösség, ezért idén a Főváros létrehozta a Szolidarítás parkja téli koncepciót, mely a MikulásGyár és a Baptista Szeretetszolgálat karitatív tevékenységeit öleli fel, támogatja és egymást erősítve segít egy jó ügyet, a Városháza parkban, ahol 9 és 21 óra között várják az adományokat. Valamint az Etele Plázában van lehetőség 10 és 19 óra között a felajánlásokat személyesen átadni.

Postai úton is lehet küldeni, viszont a szervezet nem tud téritésmentes csomagokat fogadni.

Mivel segíthetsz a legjobban?

Zsolnai Endre, a MikulásGyár főszervezője idén azt kéri: tartós élelmiszert (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj, burgony, alma, narancs, csokoládé, keksz stb.), zöldséget, gyümölcsöt, ivóvizet, illetve tisztálkodási és fertőtlenítőszereket hozzanak.

Minden segítség számít!

Nemcsak adománnyal segítheted az ügyet. Csatlakozz önkéntesként, és vállalj szerepet az adománygyűjtő akcióban. Ha csak 1-2 napra érsz rá, már az is hatalmas segítség a MikulásGyár számára.

Idei évben a MikulásGyár lehetőséget biztosít arra, hogy online pénzbeli adománnyal lehessen hozzájárulni a szervezet alapvető működési és üzemeltetési költségekhez.

A mikulás is Montivízet iszik

A Montivíz évek óta támogatja a nemes célt legértékesebb kincsével, a természetes Monti ásványvízzel. A fáradhatatlanul dolgozó szervezők és önkéntesek számára nyújt hideg frissítő, és melengető forró italt.

A MikulásGyár mindenkinek ad

A MikulásGyár karitatív fesztivál közel 100 gyermekműsornak, müvészeti előadásnak és könnyűzenei koncertnek ad otthon elismert hazai művészek közreműködésével, amelyek díjmentesen látogathatóak. Kövesd a Mikulásgyár online felületét, hogy jövőre időben értesülj minden hírrel kapcsolatban!

 

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
2023.12.08

Nem mindig könnyű kialakítani és fenntartani a munkahelyi kapcsolatokat, mivel időt és energiát igényelnek. Azonban az erőfeszítések megéri, mivel a pozitív munkahelyi kapcsolatok hozzájárulnak a közös célok eléréséhez és növelik a munkahelyi siker esélyeit.

Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
2023.12.01

A munkahelyi kapcsolatoknak és légkörnek nagyobb hatása van a dolgozók közérzetére és teljesítményére, mint sokan gondolnák. Ha szilárd és jó kapcsolatokat ápolunk csapatunkkal, akkor örömmel fogunk munkába menni. Ez a pozitív érzés és hozzáállás munkahatékonyságunkon és teljesítményünkön is meglátszik.

Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
2023.11.28

A tél már kopogtat az ajtónkon, a nappalok rövidek és zimankósak, az éjszakák hosszúak és hidegek. A téli hónapok - sokszor észrevétlenül - csökkentik motivációnkat, és megnehezíti az összpontosítást a munkára. Szerencsére egy kis odafigyeléssel, néhány apró “lifehack”-kel - vagyis apró trükkel - ellensúlyozni tudjuk a hideg hónapokkal járó nehézségeket.

Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
2023.11.17

A munka eredményességének érdekében a vállalkozásoknak kizárólag arra kell koncentrálniuk, hogy az alkalmazottaknak milyen feladatokat kell elvégezniük és azt milyen minőségben kell tenniük. Ez az úgynevezett eredményközpontú munkakörnyezet alapja. Egyszerűen hangzik, nem igaz? A gyakorlatban egy kicsit bonyolultabb, de egy kis szemléletváltással gyorsan nagy lépéseket tehetünk az irányába.

Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
2023.11.10

A modern vezetők hatásköre túlmutat a hagyományosan megszokottnál. Nemcsak a munkafolyamatokat és a projekteket kell irányítani, illetve kulcsfontosságú döntéseket hozni, hanem a csapat fejlődését is ösztönözni és támogatni kell. A munkavállalók ideje véges, de kritikus hiba lenne, ha nem tudnánk időt szakítani a tanulásra.

Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
2023.10.13

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kezdeményezésére hívták életre az Élelmezési Világnapot több, mint 50 éve. Az esemény célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy világszerte közel 1 milliárd ember éhezik, miközben világ többi részén a túlsúllyal küzdenek. Idén az Élelmezési világnap reflektor fényében a minden élelmiszer mögött megbúvó felbecsülhetetlen értékű ivóvíz áll.