Mikulásgyár - 17 éve a gyerekekért

2022.12.21

A Mikulásgyár országos kezdeményezés immáron 17. alkalommal nyitja meg kapuit az adakozni vágyok számára. A szervezet évről évre egyre több rászoruló számára nyújt felbecsülhetetlen segítséget. Ismerd meg hazánk egyik legnagyobb adománygyűjtő akcióját!
mikulásgyár

A Mikulásgyár

“A MikulásGyár nem tesz különbséget ember és ember között, nem kérdezi, ki miért éhezik. Ha tud, segít, tekintet nélkül származásra, etnikumra, nemzetiségre, vallásra, nemre, életkorra. A MikulásGyár szellemisége a humánumból és a szolidaritásból fakad.”

Idén 17. alkalommal indította útnak hazánk egyik legnagyobb országos adománygyűjtő akcióját a Mikulásgyár. A program célja célja, hogy elsősorban tartós élelmiszert és tisztálkodási szert gyűjtsön a rászorulóknak. Meg természetesen édességet, ugyanis - különösen karácsonykor - szükség van a lélek-melengetésére is.

Egyre biztatóbb számok

Az akciót sikerét jól mutatja, hogy évről évre egyre több támogató és önkéntes segíti, aminek köszönhetően a felajánlott adományok száma is látványosan növekedett az elmúlt években. 2019-ben 47.000 kilogramm tartós élelmiszer és tisztálkodási szert juttatott el a MikulásGyár a rászorulóknak. 

2020-ban a pandémiás helyzet ellenére is még több, összesen 63 tonna felajánlás érkezett. Illetve az adománygyűjtés nemzetközi porondra lépett ebben az évben, ugyanis Németországban is 21. helyen gyűjtötték a felajánlásokat a szervezet önkéntesei.

A tavalyi évben pedig elképesztő mennyiségű, összesen 109.000 kilogramm adomány került kiosztásra országszerte a Mikulásgyár és az önkéntesek segítségével.

Kell a segítség

Szerencsére a felajánlások és az önkéntesek száma látványosan növekszik évről évre. Azonban - sajnos - segítségből sosem elég. Hazánkban 2019-es adatok alapján 2,5-2,8 millió ember minősíthető szegénynek, és ebből közel egymillió magyar súlyos anyagi nélkülözésben él. A felmérés szerint 158 ezer gyermek (0-17 éves kor) él Magyarországon a szegénységi küszöb alatt, és ebből 126.000 kiskorú súlyos szegénységben él.

Adománygyűjtő akció

A Mikulásgyár minden évben november végétől, egészen december 22.-éig várja a felajánlásokat, és az önkéntesek segítségét. 

Hol segíthetsz?

Budapest összetartó közösség, ezért idén a Főváros létrehozta a Szolidarítás parkja téli koncepciót, mely a MikulásGyár és a Baptista Szeretetszolgálat karitatív tevékenységeit öleli fel, támogatja és egymást erősítve segít egy jó ügyet, a Városháza parkban, ahol 9 és 21 óra között várják az adományokat. Valamint az Etele Plázában van lehetőség 10 és 19 óra között a felajánlásokat személyesen átadni.

Postai úton is lehet küldeni, viszont a szervezet nem tud téritésmentes csomagokat fogadni.

Mivel segíthetsz a legjobban?

Zsolnai Endre, a MikulásGyár főszervezője idén azt kéri: tartós élelmiszert (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj, burgony, alma, narancs, csokoládé, keksz stb.), zöldséget, gyümölcsöt, ivóvizet, illetve tisztálkodási és fertőtlenítőszereket hozzanak.

Minden segítség számít!

Nemcsak adománnyal segítheted az ügyet. Csatlakozz önkéntesként, és vállalj szerepet az adománygyűjtő akcióban. Ha csak 1-2 napra érsz rá, már az is hatalmas segítség a MikulásGyár számára.

Idei évben a MikulásGyár lehetőséget biztosít arra, hogy online pénzbeli adománnyal lehessen hozzájárulni a szervezet alapvető működési és üzemeltetési költségekhez.

A mikulás is Montivízet iszik

A Montivíz évek óta támogatja a nemes célt legértékesebb kincsével, a természetes Monti ásványvízzel. A fáradhatatlanul dolgozó szervezők és önkéntesek számára nyújt hideg frissítő, és melengető forró italt.

A MikulásGyár mindenkinek ad

A MikulásGyár karitatív fesztivál közel 100 gyermekműsornak, müvészeti előadásnak és könnyűzenei koncertnek ad otthon elismert hazai művészek közreműködésével, amelyek díjmentesen látogathatóak. Kövesd a Mikulásgyár online felületét, hogy jövőre időben értesülj minden hírrel kapcsolatban!

 

TOVÁBBI HÍREK
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
2024.04.08

Az ESQR (European Society for Quality Research) egy svájci szervezet, aminek a célja, hogy elősegítse a minőségtudatosságot azzal, hogy díjazza a legjobb gyakorlatokat, a kiválóságot és a technológiai innovációt világszerte. 2023-ban a Dubai-ban került sor az ESQR szakmai bizottsága által kiválasztott vállalkozások díjazására. Az eseményre a Montivíz is meghívást kapott a díjvárományosaként.

Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.