Minden, amit az ásványvízről érdemes tudni

2021.04.29

Magyarország adottságai lenyűgözőek, hazánk bővelkedik természeti csodában. Nem csak a felszínen, hanem az alatt is igazi kincs rejtőzik, ami nem más, mint a természetes ásványvíz. Nem véletlen, hogy a magyar ásványvizek világhíresek és hazánk élen jár fogyasztásukban. Viszont a karsztvizek ásványi anyag összetétele nagyban eltérhetnek egymástól. Mit nevezünk ásványvíznek és melyik a legegészségesebb? Minden kérdésre választ kapsz!

magyar ásványvíz rendelés

Mit nevezünk ásványvíznek?

Kezdjük az alapoknál: Mit is nevezünk ásványvíznek pontosan? Az ásványvíz a felszín alatti, szennyeződésektől mentes vízrétegből származik. A vizet a természetes kőzetek szűrik kristálytisztává. Eközben számos ásványi anyaggal gazdagodik a víz, ami az emberi szervezet számára hasznos.

Nem minden felszín alatti víz ásványvíz. A felszivattyúzott víznek szigorú előírásoknak kell megfelelnie és rendszeres ellenőrzés alá kell vetni. Ahhoz, hogy a vizet ásványvíznek lehessen titulálni, elengedhetetlen, hogy az ásványi-anyag tartalma meghaladja az 500 mg/litert. Emellett az ásványi-anyag összetételének is állandónak kell lennie.

Mi a különbség az ásványvíz és a természetes ásványvíz között?

Napjainkban gyakran állítanak elő ásványi és egyéb anyagokkal dúsított vizet, ám ezek nem minősülnek természetes ásványvíznek.

A természetes ásványvíz hazánk nemzeti kincse. Emberi beavatkozás nélkül mikrobiológiai és kémiai szennyeződéstől mentes kristálytiszta víz. Az emberi szervezetre jótékony hatású ásványi anyagokban, mikró,- és makró elemekben gazdag. Bővebben itt olvashatsz a természetes ásványvíz tulajdonságairól.

Melyik a legegészségesebb ásványvíz?

Nehéz lenne egy ásványvízről kijelenteni, hogy a legjobb vagy a legegészségesebb ásványvíz. Rengeteg tényező befolyásolja az ásványvíz minőségét és ízét. Első és valószínűsíthetően a legfontosabb ilyen tényező az ásványianyag tartalom. A legegészségesebb ásványvíz jellemzője, hogy nátriumszegény és nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, magnéziumot. Az utóbbi különösen fontos, ha valaki emésztőrendszeri problémákkal küzd.

Legtöbben abból indulnak ki, hogy minél több, annál jobb. Viszont a nagyon magas ásványi-anyag tartalmú ásványvíz állandó fogyasztása nem javasolt, mivel elősegíti a vesekőképződést. Az ásványvíznek gyakran a nagyon magas oldott ásványi-anyag tartalom egy kellemetlen, gyógyvízhez hasonlító ízt ad. A legjobb, ha minél alacsonyabb nátriumtartalmú ásványvizet választunk mindennapos fogyasztásra. Olvasd el cikkünket és tudd meg miért, kattints a linkre!

Bővebben itt olvashatsz a vízben található, különböző ásványi-anyagok előnyeiről és felszívódásukról.

ásványvízek ásványi anyag tartalma

Milyen ásványvizet igyak?

Mindennapos fogyasztásra a kiegyensúlyozott ásványi-anyag tartalmú természetes ásványvíz a legjobb és legegészségesebb választás. A Balaton-felvidéken - egész pontosan Monostorapátiban - felszínre törő Montivíz élettani szempontból fontos ásványi-anyagokban gazdag. A nagyon alacsony nátriumtartalmú ásványvíz magas kalcium és magnézium szinttel párosul. A kiváló minőségű víz nehézfémektől mentes, ami selymes és finom ízt ad neki, ami mindenki számára ideális választássá teszi mindennapi fogyasztásra.

Miért az egyik legegészségesebb ásványvíz a magnéziumban gazdag? Kattints a linkre és olvasd el cikkünket a témában.

Ásványvíz házhozszállítás, kényelmesen és bűntudat nélkül

Napjainkban egyre több támadás éri az ásványvíz fogyasztást – természetesen teljesen jogosan -, környezetvédelmi okokból. Az üzletek polcain található ásványvizek döntő többsége PET palackban kapható.

Sajnos ezekeknek a műanyagpalackoknak a jelentős része nem kerül újrahasznosításra. Jobb esetben legalább a kommunális hulladék közé kerül, de sajnos sok esetben a természetben köt ki. Ugyanis természetes úton legalább 500 évre van szüksége egy PET palacknak, hogy lebomoljon, miközben jelentősen károsítja a természetet. Lehet káros műanyaghulladék nélkül ásványvizet rendelni?

Természetesen igen! Rendelj Monti ásványvizet házhozszállítással, díjmentesen. Nem csak a nehéz rekeszek cipelésétől szabadítunk meg, hanem a PET palackoktól is. A Montivíz a kiürült ásványvizes ballonokat teljes mértékben újrahasznosítja. Szeretnél többet tudni a ballonos ásványvizek előnyeiről? Kattints a képre!

magyar ásványvíz házhozszállítás

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.

Tények és tévhitek az introvertált munkavállalókkal kapcsolatban
Tények és tévhitek az introvertált munkavállalókkal kapcsolatban
2024.01.23

Bár mindenki saját és egyedi személyiséggel rendelkezik, az introvertált munkavállalók számos azonos személyiség jeggyel és tulajdonsággal bírnak. A köztudat legtöbbször a negatív aspektusait emeli ki, ami alapján az introváltakat visszahúzódó, csendes, félénk és szorongó emberekkel azonosítják. Azonban ez távol áll a valóságtól. Az introvertált munkavállalók rengeteg potenciállal rendelkeznek.