Hogyan válassz ásványvíz-szolgáltatót?

2020.03.13

Napjaink munkavállalóival megállás nélkül jönnek szembe a különféle megfogalmazású álláshirdetések, melyekben a korlátlan védőital-fogyasztás is kiemelésre kerül. Mégis miért tartjuk olyan fontosnak, hogy a munkahelyen van ásványvíz, vagy akár kávé? Hiszen a megfelelő minőségű ivóvíz biztosítása minden munkáltató kötelessége. Itt inkább az a kérdés, hogy munkáltatóként miért gondoljuk azt, hogy az általunk nyújtott víz, vagy kávé olyan minőségű, amit külön érdemes megemlíteni egy hirdetésben. Cikkünkből kiderül, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy igazán jó ásványvíz-szolgáltatónak, milyen szempontokat érdemes megvizsgálni a választásnál.

Az ásványvíz minősége

Egyértelműen a legfontosabb, hogy milyen minőségű az ásványvíz, amit a szolgáltató nyújtani tud. Figyelnünk kell az összetételre. Folyamatos fogyasztásra ugyanis a magas ásványianyag-tartalmú vizek nem javallottak. Például egy alacsony nátriumtartalmú ásványvíz mindenképpen jobb választás, főleg a vérnyomásproblémák miatt. A víz minőségénél fontos, hogy állandó legyen. Ez sok esetben a csapvízzel sajnos nem megoldható. Gondoljunk csak bele, ha épp klórozzák a vízhálózatot, akkor aznap ihatatlanná válik az egyébként normál minőségű vizünk.

Milyen kiszerelésű ásványvizet válasszunk?

Lényeges szempont. Manapság a palackos vizek műanyaghulladékának tárolása, elszállíttatása elég macerás, főleg irodai mennyiségű vízfogyasztás esetén. A ballonos víz mindenképpen jó megoldást jelenthet. A ballon nagysága pedig elsősorban a fogyasztási mennyiségtől függ. Egyértelműen túl sokáig nem jó, ha egy ballon bontva van, így kevesebb fő fogyasztása esetén mindenképpen kisebb ballonok választása javasolt.

Kapcsolódó szolgáltatások

Milyen szolgáltatásokat kaphatunk az ásványvíz mellé? Biztosít-e számunkra a kiválasztott cég vízadagolókat, vízgépeket vagy sem. Ha igen, akkor milyen feltételekkel. Van-e szakszerviz, és milyen határidővel tudnak egy esetleges problémát javítani? Mire vállalnak garanciátMilyen határidőkkel tudnak szállítani? A szállításnál célszerű utána kérdezni annak is, hogy a szolgáltató rendelkezik-e országos hálózattal, és ha igen, akkor ezt a lefedettséget hány depóból garantálja?

Miért érdekes ez megrendelőként? Tegyük fel, hogy van egy irodánk Orosházán. Nem igazán kell bemutatni milyen sűrűn ütközik az ember útközben problémába Budapestre menet. Most tegyük fel azt is, hogy valamilyen oknál fogva megcsúsztunk a rendeléssel, és eléggé fogytán az ásványvizünk, mert még ez is előfordulhat. Ugye mennyivel biztatóbb, ha nem Budapestről, hanem például Szegedről indul el a szállító? Ugyanez vonatkozik a szervizre is.

Monti, mint ásványvíz-szolgáltató

Jelenleg a Montivíz Zrt. az egyetlen olyan ballonos ásványvíz-szolgáltató Magyarországon, aki az ásványvíz kinyerésétől kezdve, egészen az Ön által kijelölt átvételi pontra szállításig minden egyes feladatot saját maga végez. Vállalatunk nem adja ki a víz kiszerelését, a szállítást, vagy egyéb logisztikai teendőket alvállalkozónak, így bármilyen utólagosan felmerülő módosítási igény, vagy probléma esetén azonnal tud reagálniNincs kommunikációs elcsúszás, nincs minőségromlás a szolgáltatásban, mert minden egyes részfolyamatért mi magunk felelünk, és garantáljuk a folyamatosan kiemelkedő, változatlan minőséget, ami Önnel közös érdekünk.

Lefedettségünk valóban országos, nem egy központi helyről terítünk, hanem az ország számos pontján rendelkezünk depóval, így biztosítva a folyamatos, gyors szállítást, illetve azt, hogy amennyiben délelőtt 10 óráig adja le megrendelését, úgy másnap már meg is kapja az ásványvizet.

Kínálatunkban elérhető kapszulás kávéink mellé kávéfőző-gépet is biztosítunk. Így egy helyről tudja beszerezni a munkavállalók számára fontos védőitalokat. Ami a megrendelési folyamat, valamint a szállítás időtartama és költsége miatt sem mindegy. (Már négy ballon ásványvíz megrendelése esetén ingyenes kiszállítást biztosítunk, így célszerű egyben leadni a rendelést.)

Elszállítjuk az üres ballonokat, amiket újratöltünk. Egy ballon 50-60 megtöltés után teljes egészében újrahasznosításra kerül, így a hulladékkezeléssel sem kell bajlódnia.

Biztosítunk ballonos vízadagolókat, szódagépeket. Szakszervizünk 48 órán belül ingyenes végzi a karbantartást, vagy az esetleges javításokat.

Az ásványvíz-szolgáltató kiválasztása nem kevés fejtörést okoz a beszerzőknek. Ezt mi is tudjuk. Reméljük a cikkben összegyűjtött információk és tanácsok hasznosnak bizonyulnak minden kedves olvasónk számára. Amennyiben felmerült bármilyen kérdése, úgy kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink készséggel segítenek Önnek.

 

MORE NEWS
Montivíz to another success in the national stage
Montivíz to another success in the national stage
2024.04.08

The ESQR (European Society for Quality Research) is a Swiss organisation that aims to promote quality awareness by rewarding best practice, excellence and technological innovation worldwide.The 2023 ESQR Awards ceremony, which was held in Dubai, was selected by the ESQR's professional committee and Montivíz was invited to attend as a recipient of the award.

How to give appropriate feedback to employees
How to give appropriate feedback to employees
2024.03.22

Effective feedback is key to successful management and employee development. Good feedback not only gives employees an idea of their performance, but also promotes development and motivates them. Inappropriate feedback, on the other hand, can have the opposite effect of boosting morale and performance. It is therefore important that management is aware of how to give effective and constructive feedback to subordinates.

How to avoid the so-called foggy brain?
How to avoid the so-called foggy brain?
2024.03.08

A "brain fog" is a mental condition where we find it hard to concentrate, our memory fails and even simple everyday activities are much more difficult. Although it is not considered a disease by medical science, it is important to recognise it and address its prevention. We have put together some good tips to help you avoid waking up with a foggy brain.

What is brain fog and what can we do about it?
What is brain fog and what can we do about it?
2024.02.23

Most of us have probably experienced the so-called "brain fog", even if we were not aware of it. Brain fog is a confused feeling when we can't concentrate, feel exhausted, yet still can't sleep or relax, or forget things or make simple mistakes or inattentive mistakes. Brain fog can be triggered by anything from lack of sleep, hormonal changes, to health problems such as anxiety, viral illness and Lyme disease. Although brain fog is not considered a disease, it is something to be aware of and prevent.

Understanding and supporting introverted employees in the corporate environment
Understanding and supporting introverted employees in the corporate environment
2024.02.14

An introverted personality is associated with a number of positive qualities that can benefit an organisation. However, we can also run into difficulties that can hinder the development of introverted personalities at work. However, it is important not to see this as a negative but as an obstacle to overcome.

Microplastics, the invisible enemy that is everywhere
Microplastics, the invisible enemy that is everywhere
2024.02.02

The microplastics phenomenon is of serious concern from both an environmental and a health perspective. Microplastics are literally all around us: they are present in water - including drinking water - soil and air. Living organisms at the bottom of the food chain often mix the nutrients with particles that are often invisible to the naked eye and thus enter the food chain. Because of the newness of the problem, no research has yet been done on the long-term effects of microplastics, but it is already clear that they are harmful to our health and the environment.