Monti ásványvíz

 

A vízről

 

A víz nélkülözhetetlen eleme az életnek. Az emberi test tömegének  többmint a fele a víz, életkortól függően.  Nagyon fontos, hogy vízfogyasztásunk is tudatos legyen, mivel a  legfontosabb élelmiszer a szervezetünk számára. Folyadékháztartásunk ideális fentartsához naponta 3-4 liter folyadékot kell elfogyasztanunk. Ma már mindannyian tudjuk, hogy az elfogyasztott víz minősége és mennyisége közvetlenül befolyásolja közérzetünket, életminőségünket, egészségünket.

 

Milyen vizeket ihatunk?

 

Természetes ásványvíznek kizárólag az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Igazgatósága által elismert és szigorú követelményeknek megfelelt vizeket lehet nevezni. Minden kémiai és mikrobiológiai szennyeződéstől mentes, a vízadó réteg védett a felszíni beszivárgástól. Jó ízű, energiamentes, ásványi anyag tartalma ismert és állandó. Korlátlanul fogyasztható, minden szempontból kifogástalan.


A forrásvíz nagy tisztaságú, természetes vízfajta, az ásványvízhez hasonlóan csakis a kitermelés helyén palackozható és ugyanolyan kezelési szabályok vonatkoznak rá. Összetétele nem állandó és nem szükséges hivatalosan elismertetni.

A gyógyvizek olyan ásványvizek, melyeket klinikailag bizonyított gyógyhatás jellemez. Összetételük jelentősen eltér a normál ásványvizekétől. Míg utóbbiakban 400 – 2.500 mg/liter, a gyógyvizekben 25 – 30.000 mg/liter oldott ásványianyag-tartalom található. A gyógyvizekről általában elmondható, hogy nem fogyaszthatóak korlátlan mennyiségben.

Csapvíz a Magyarország minden településén elérhető közműhálózat által biztosított ivóvíz. Ezeknek a vizeknek mindössze körülbelül 10%-a származik védett rétegből, a többinek többlépcsős tisztítási folyamaton kell átesnie ahhoz, hogy ihatóvá váljanak. Ki kell szűrni a szennyeződéseket, a finom lebegőanyagokat, meg kell kötni a szerves anyagokat, fertőtleníteni kell ahhoz, hogy a hálózatban ne romoljon le a minőségük és el kell belőlük távolítani az egyéb mérgező anyagokat. Ezek után nevezhetjük ivóvíznek és kerülhet a vízhálózatba.

Dúsított és ízesített vizeknek nevezzük azokat az ásványvíz, forrásvíz vagy csapvíz alapú italokat, melyeket különféle adalékanyagokkal, aromákkal, széndioxiddal dúsítanak.

 

Melyiket válasszuk?

 

Mi azt valljuk, hogy szomjoltásra természeténél fogva a tiszta ásványvíz a legalkalmasabb.

A forrásvizek, bár tiszták és jó minőségűek, összetételük nem mutat állandóságot. A gyógyvizek és ízesített vizek nem alkalmasak korlátlan és folyamatos fogyasztásra. A csapvízzel szemben pedig osztjuk az általában felhozott ellenérveket (mesterséges előállítás, gyakran klóros szag, átmeneti zavarosság, változó összetétel, elszíneződések és legfőképpen az ízproblémák).

Ahogy Dr. Borszéki Béla György, mérnökbiológus megfogalmazta: „Ma a közműhálózatból származó víz kémiai és mikrobiológiai szempontból általában megfelel ugyan az előírásoknak, csak éppen az élvezeti értéke csekély. A szomjúságoltás fiziológiai funkcióját betölti ugyan, de a vízivás élvezetét nem nyújtja”.

Mit nyújt Neked a MONTI ásványvíz?

MONTI ásványvizet inni élmény. Amit kapsz, az kiváló íz, kiemelkedő tisztaság. Természetes és érintetlen ásványvíz.

A MONTI természetes ásványvíz a Balaton-felvidéki Tapolcai-medencében, az Eger-patak völgyében fekvő Monostorapátiból származik. Az évtizedek óta a felszín alatt lévő, mészkőrétegek által védett ásványvizünk 200 méter mélyről tör fel. Ásványi anyag tartalma, minősége rendkívüli, semmilyen kezelést nem igényel. Nincs szükség homokszűrőkre, kavicságyakra, aktív szénre, vegyszerekre és membránokra. Nincsenek mérgező anyagok, amelyeket el kellene távolítanunk, és nem kell hozzáadnunk semmit, mert amire szükség van, azt már akkor tartalmazza, amikor felszínre hozzuk. A mi dolgunk az, hogy ezt a minőséget megőrizzük úgy, ahogy ez a csodálatos vidék létrehozta, és eljuttassuk hozzád.

 


Hogyan biztosítjuk Önnek az állandó minőséget?


A felszínre hozott ásványvizet teljesen zárt rendszerben azonnal ballonokba töltjük a legszigorúbb higiéniai és minőségi követelményeket szem előtt tartva.
Üzemünkben HACCP rendszer került bevezetésre, amely a nemzetközi gyakorlatban a legelterjedtebb élelmiszer-biztonsági kockázatkezelő rendszer. Részeként a teljes élelmiszer-előállítási lánc folyamatos ellenőrzés alatt áll, ez képezi az alapját rendszerszemléletű megelőző minőségbiztosítási gyakorlatunknak.

A termék folyamatos kémiai és mikrobiológiai ellenőrzését saját kémiai laborunk mellett heti ütemtervben az ÁNTSZ akkreditált vizsgálólaboratóriuma végzi.
A higiénia megfelelőségét a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága ellenőrzi.