Kiváló minőség

 

Az alacsony nátriumtartalmú és kiváló ásványi anyag összetételű monti® minősített természetes ásványvíz a Káli-medence tőszomszédságában, Monostorapátiban 200 méter mélyről tör felszínre. Ásványi anyag tartalma, minősége rendkívüli, semmilyen kezelést nem igényel.

 

Összetétel

Az hozzád eljuttatott ásványvizet nem terhelik mérgező nehézfémek, nem tartalmaz mangánt, arzént, vasat. Alacsony nátriumtartalmú, és kiváló arányban található meg benne a nélkülözhetetlen kalcium, magnézium, illetve kálium.

A monti® természetes ásványvíz összetétele:

  • Összes oldott ásványianyag-tartalom: 593 mg/l
  • Hidrogén-karbonát: 470,0 mg/l
  • Magnézium: 46,7 mg/l
  • Nátrium: 6,0 mg/l
  • Kalcium: 87,0 mg/l
  • Kálium: 1,5 mg/l

 

 

Hatósági minősítések

Vizünk az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság 442/Gy/2001 határozatában megkapta a „természetes ásványvíz minősítést.
Az Országos Közegészségügyi Intézet ásványvíz minősítő vizsgálati eredménye alapján a víz nátriumtartalma megfelel a "kis nátriumtartalmú ásványvíz" megnevezéshez tartozó követelménynek.
A higiéniai ellenőrzéseket a Veszprém Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság végzi.
A termék gyártása, ellenőrzése az üzem HACCP élelmiszer biztonsági tervében leírtak szerint történik. A víz természetes ásványvízként kerül forgalomba, ezért a víz útja a kitermeléstől a végtermékig az élelmiszergyártásra vonatkozó hatályos jogszabályok, többek között az Élelmiszer törvény, az ásványvíz palackozásra vonatkozó rendeletben előírtak szerint történik.

Díjak, elismerések

A Kiváló Magyar Élelmiszer tanúsító védjegyet A Földművelésügyi Minisztérium 1998-ban hozta létre azzal a célkitűzéssel, hogy a kiemelkedően magas minőségű magyar élelmiszereket megkülönböztesse a piaci kínálatban. A védjegyet ásványvizünk minőségének elismeréseképp 2009-ben nyertük el.


A Magyar Termék Nagydíj minősítési rendszer kitüntetettjei azon vállalkozások és személyek, akik tevékenysége vagy megvalósított produktuma magas hozzáadott értéket képvisel kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt, hozzájárulva egy erősebb gazdaság megvalósulásához. Cégünk a minősítést 2013-ban nyerte el.