Mitől más?

 

A víz a borhoz hasonlóan nagyon érzékeny és különleges bánásmódot igényel. Ahogy a szőlőnél sem mindegy, honnan származik, milyen a "terroár" ez a víznél ugyanúgy jelentkezik az ízben. A Monti természetes ásványvíz forrása a csodálatos Balaton-felvidéken, a Káli medence szélén található, Monostorapátiban, tehát minden adott egy kíváló minőségű, elegáns szomjoltó felfedezésére.

Általánosságban elmondható, hogy a legmagasabb ásványi anyag tartalmú víznek, teljesen más íze van, de szomjoltásra a legjobb. Míg vannak olyan vizek, amiket az ember "élete végéig ihat"  nem fogja úgy igazán  oltani a szomját. Ez a képesség a víz pH-értékétől is függ: az alacsonyabb pH-értékű (lúgosabb) víz nem oltja olyan jól a szomjat, mint a magasabb.

Az ásványianyag-tartalomtól függetlenűl minden víznek önálló ujjlenyomata van, még a csapvíznek is. Ám a víznek valójában se íze, se illata nincs, csupán érzetekről beszélhetünk. A magas ásványianyag-tartalom például sós érzetet ad a víznek, de ha kesernyésnek érezzük, az is csak azért lehet, mert valami olyanra emlékeztet a kóstoláskor, ami keserű. Ha ténylegesen érezzük a víz ízét, akkor ott valami egészen biztosan nincs rendben.

 

Magyarországon a csapvíz minősége a legtöbb helyen megfelelő, ugyanakkor az ásványvizekhez képest kémiailag kezelt és technikailag kondicionált.  Senki nem foglalkozik azzal, hogy a csővezetékek nagy része akár 60-80 évnél is öregebb lehet, és azt sem tudjuk hogyan tartották karban őket, hogy különféle gyógyszeripari termékek maradványai terhelhetik a vizet, amelynek egészségügyi mellékhatásai lehetnek.

A természetes MONTI természetes ásványvíz ehhez képest kémiailag nem kezelt, ugyanakkor ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz ideális mértékben.

A MONTI ásványvíz a borokhoz hasonlóan általában akkor a legfinomabb és legfrissítőbb, ha némileg hűvösek, körülbelül 10 és 12 fok közöttiek. Természetes ásványvizünk mérsékelten karakteres, selymes, elegáns szomjoltó. Ha egyenesen a hűtőből vesszük ki, akkor túl hideg lesz, így ha azonnal megisszuk, a gyomrunk könnyen összerándulhat. Ha viszont túl melegen kóstoljuk meg, akkor az ízük túl enyhe, kevésbé alkalmas az élvezetes szomjoltásra. A megfelelő hőmérsékleten fogyasztott Monti természetes ásványvíz elegáns, hűsítő hatást jelent, melyet korlátlanul fogyaszthatsz.