Hogyan kerüld el a dehidratációt italozás közben?

2020.12.31

Az ünnepek alatt a családi összejövetelekkor és szűk köri céges eseményeken szinte elkerülhetetlen az alkohollal való találkozás. Múlt héten az ünnepi italok elkészítéséhez hoztunk tippeket, ezen a héten pedig segítünk, hogy hogyan tudod minimalizálni a káros hatásait, hogy elkerüld a másnaposságot. Nem kell hozzá más, mint a legtermészetesebb elem, a víz!

hogyan küzd le a másnaposságot

Miért fájdalmas ilyenkor a dehidratáció?

Egészen biztos a legrosszabb reggelek között tartja mindenki számon azokat, amikor sajgó fejjel és kiszáradt szájjal ébredünk. Az alkohol közismerten vízhajtó hatású. A bevitt mennyiséggel arányosan vonja ki a szervezetből a vizet az elfogyasztott alkohol.

A másnaposság során érzett fájdalom és fáradtság egy része az alkohol megvonási tünete. Ahhoz, hogy elkerüld a kellemetlenséget egyszerű a recept, ne igyál túl sokat. Viszont gyakran megesik, hogy ez a nehezebben betartható része a megelőzésnek. Úgyhogy marad a megfelelő hidratáció!

Hogyan hidratáld magadat megfelelően?

Az emberi test 70 százaléka víz, ezért érezzük a dehidratáció tüneteit gyorsan és gyakran kellemetlenül, különösen másnaposan. A testsúly alapján 10 kilogrammonként 3,5 dl, vagyis két pohár víz az ajánlott napi folyadék bevitel. Tehát egy átlagos felnőtt férfi számára ez körülbelül 2,5-3 liter, a nőknek pedig 2 liter vizet jelent naponta.

Hidratációval a másnaposság ellen

Néhány tippet gyűjtöttünk össze, amivel a legtermészetesebb módon, vagyis vízzel előzheted meg a másnaposságot, vagy legalább enyhíthetsz a tüneteken:

  • Igyál egész nap a szokásosnál kicsit többet. Ha aznap italozás van tervben, érdemes már napközben felkészítened a szervezeted extra folyadékbevitellel.

  • Kísérd az alkoholt vízzel. Egy korsó sörben található alkohol mennyiség két deciliternyi többlet víz kiválasztására készteti a vesédet. Egy kupica pálinka másfél deciliter többlet víz kiválasztást jelent a szervezeted számára. Találd meg az egyensúlyt, egy alkoholos italt kísérjen egy pohár tiszta víz.

  • Ha szomjasnak érzed magad, ne igyál alkoholos italt.

  • Készíts az ágyad mellé egy üveg vizet. Ha felkelsz mindig igyál belőle.

  • Válassz jól, kerüld a cukros koktélokat! Fogyassz minőségi italokat tisztán, vagy keverd szódával! A vodkát és a rumot ihatod szódával és citrommal. Az utóbbi hidratál, az előbbi pedig segíti a méreganyagok lebontását.

Kényelmesen és okosan

A jelenleg kialakult helyzet otthonunkba kényszerített minket. Ami ebből a szempontból viszont inkább segítség. Otthonodban könnyebben tudod orvosolni a dehidratációt és a szűk körű irodai összejövetelre is van kézenfekvő megoldásunk!

A Monti természetes ásványvíz garantálja az egészséges folyadék utánpótlást egyszerűen. Vízadagoló automatáinkkal gombnyomásra tölthetsz magadnak ásványi anyagokban gazdag vizet vagy szódát, amivel eredményesen veheted fel a harcot a másnaposság ellen!

Kérj egyéni ajánlatot vagy látogass el webshopunkba!

 

TOVÁBBI HÍREK
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
2024.04.08

Az ESQR (European Society for Quality Research) egy svájci szervezet, aminek a célja, hogy elősegítse a minőségtudatosságot azzal, hogy díjazza a legjobb gyakorlatokat, a kiválóságot és a technológiai innovációt világszerte. 2023-ban a Dubai-ban került sor az ESQR szakmai bizottsága által kiválasztott vállalkozások díjazására. Az eseményre a Montivíz is meghívást kapott a díjvárományosaként.

Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.