Az egészség megőrzése a járvány ideje alatt

2020.05.07

Lassanként visszatér életünk a régi kerékvágásba. A munkahelyek, az üzletek újra megtelnek, és egyre több szabadidős tevékenységet is folytathatunk. Mégis nagyon fontos szem előtt tartani, hogy továbbra is nagyon kell ügyelni a higiéniára, a távolságtartásra, és azokra a szabályokra, amelyekkel elkerülhető a járvány gyors terjedése, hogy elejét vegyük egy újabb hullámnak.

De mire is érdemes pontosan figyelni? Összeszedtünk néhány ötletet, hogy Te is vigyázhass magadra a munkahelyeden vagy vásárlás közben:

Maszk használat

Az üzletek kinyitottak, de belépéskor kötelező a maszkot használni. Lehet mosható textilmaszk, vagy eldobható, de mindenképpen el kell takarnia az orrot és a szájat is. A textilmaszkokat gyakran mossuk, vasaljuk, az eldobhatót pedig sűrűn cseréljük. A maszkhasználat szabályainak betartásával sokat tehetünk a járvány terjedésének gátlásáért.

Kézmosás

Nem árt minél többször hangsúlyozni ezt az egyszerű lépést. A szabályos kézmosás legalább 20 másodpercen keresztül történik szappannal és folyóvízzel. A munkahelyeken érdemes kihelyezni a helyes kézmosás lépéseit bemutató plakátokat.

Távolságtartás, gyakori szellőztetés

A munkahelyen és az üzletekben is tartsunk legalább 1,5m-es távolságot a többi embertől, a zárt helyiségekben, irodákban pedig szellőztessünk gyakrabban.

Megfelelő mennyiségű folyadékbevitel

Az irodákban és az üzemekben is nagyon fontos a kiváló minőségű, higiénikusan adagolható védőital biztosítása, annak megfelelő mértékű fogyasztása. A Montivíz rendszeresen fertőtlenített, rejtett kifolyócsővel ellátott ballonos ásványvíz adagolóival könnyen és biztonságosan fogyaszthatjuk a kristálytiszta ásványvizet.

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
2023.12.08

Nem mindig könnyű kialakítani és fenntartani a munkahelyi kapcsolatokat, mivel időt és energiát igényelnek. Azonban az erőfeszítések megéri, mivel a pozitív munkahelyi kapcsolatok hozzájárulnak a közös célok eléréséhez és növelik a munkahelyi siker esélyeit.

Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
2023.12.01

A munkahelyi kapcsolatoknak és légkörnek nagyobb hatása van a dolgozók közérzetére és teljesítményére, mint sokan gondolnák. Ha szilárd és jó kapcsolatokat ápolunk csapatunkkal, akkor örömmel fogunk munkába menni. Ez a pozitív érzés és hozzáállás munkahatékonyságunkon és teljesítményünkön is meglátszik.

Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
2023.11.28

A tél már kopogtat az ajtónkon, a nappalok rövidek és zimankósak, az éjszakák hosszúak és hidegek. A téli hónapok - sokszor észrevétlenül - csökkentik motivációnkat, és megnehezíti az összpontosítást a munkára. Szerencsére egy kis odafigyeléssel, néhány apró “lifehack”-kel - vagyis apró trükkel - ellensúlyozni tudjuk a hideg hónapokkal járó nehézségeket.

Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
2023.11.17

A munka eredményességének érdekében a vállalkozásoknak kizárólag arra kell koncentrálniuk, hogy az alkalmazottaknak milyen feladatokat kell elvégezniük és azt milyen minőségben kell tenniük. Ez az úgynevezett eredményközpontú munkakörnyezet alapja. Egyszerűen hangzik, nem igaz? A gyakorlatban egy kicsit bonyolultabb, de egy kis szemléletváltással gyorsan nagy lépéseket tehetünk az irányába.

Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
2023.11.10

A modern vezetők hatásköre túlmutat a hagyományosan megszokottnál. Nemcsak a munkafolyamatokat és a projekteket kell irányítani, illetve kulcsfontosságú döntéseket hozni, hanem a csapat fejlődését is ösztönözni és támogatni kell. A munkavállalók ideje véges, de kritikus hiba lenne, ha nem tudnánk időt szakítani a tanulásra.

Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
2023.10.13

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kezdeményezésére hívták életre az Élelmezési Világnapot több, mint 50 éve. Az esemény célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy világszerte közel 1 milliárd ember éhezik, miközben világ többi részén a túlsúllyal küzdenek. Idén az Élelmezési világnap reflektor fényében a minden élelmiszer mögött megbúvó felbecsülhetetlen értékű ivóvíz áll.