Montivíz újabb sikere a nemzetközi porondon

2024.04.08

Az ESQR (European Society for Quality Research) egy svájci szervezet, aminek a célja, hogy elősegítse a minőségtudatosságot azzal, hogy díjazza a legjobb gyakorlatokat, a kiválóságot és a technológiai innovációt világszerte. 2023-ban, Dubai-ban került sor az ESQR szakmai bizottsága által kiválasztott vállalkozások díjazására. Az eseményre a Montivíz is meghívást kapott a díj várományosaként.

Az ESQR-ről

Az ESQR egy független nemzetközi szervezet, aminek a missziója, hogy arra ösztönözze világszerte a vállalatokat, hogy erőforrást fektessenek az innovációba, a minőségfejlesztésbe és a társadalmi szerepvállalásba. A svájci székhelyű non-profit szervezet évről-évre egy nemzetközi konferencia keretein belül nyújtja át több kategóriában a díjazottaknak az elismerést, ami a minőség iránti elkötelezettséget méltatja.

Története során az ESQR 144 ország számtalan vállalatára, szervezetére és oktatási intézményére gyakorolt pozitív hatást különböző programjával, konferenciájával, szemináriumával, és képzési programjával. Az ESQR egy olyan egyedülálló közösséget hozott létre, ahol a minőségi szemlélet iránt elkötelezett szakemberek és vezetők egymástól tanulnak, és nem félnek megosztani tapasztalataikat.

Az ESQR számtalan szektorból tömörít magába szakembereket. A szervezet működésében akadémia tagok, az ipar és a nemzetközi szervezetek képviselői vesznek részt. Emellett az ESQR együttműködik számtalan nagy vállalat vezetőjével, nemzetközi oktatási szervezetek tagjaival, gyártási szakemberekkel, mérnökökkel, tudósokkal és technikusokkal világszerte, hogy a díjat olyan vállalkozásoknak nyújthassák át, akik méltán megérdemlik.

Montivíz sikere Dubaiban

2023-ban Dubai-ban került sor az ESQR díjátadójára, ahova 41 ország vállalatainak a képviselői kaptak meghívást, köztük a Montivíz. A Dusit Thani hotelben tartott eseményen a siker nem maradt el. A Montivíz az “Arany kategóriában” vehette át az elismerést, amivel olyan nemzetkőzi cégcsoportokhoz zárkozott fel a 100%-ban hazai vállalkozás, mint a BMW és a United Airlines.

A Montivíznek nem ez volt az első sikere a nemzetközi porondon. A tavalyi év elején a Superior Taste Award - kiemelkedő ízért járó nagydíjat nyerte el a balaton-felvidéki ásványvíz közel maximális pontszámmal. A díjról és az eseményről a linkre kattintva olvashatsz részletesen.

Miben rejlik a Montivíz sikere?

A termék elsőre nem hangzik innovatívnak, hiszen csak hazánkban közel 100 ásványvíz forrás vize kerül palackozásra. Azonban pont ebben rejlik a Montivíz sikerének a kulcsa. A hazai vállalkozás célja a kezdetektől fogva - immáron több, mint 20 éve -, hogy a természet legértékesebb kincsét, a vizet érintetlen formában a fenntarthatóságot szem előtt tartva juttassa el az emberekhez. A vállalkozás többet nyújt ásványvíznél. A Montivíz egy komplett szolgáltatás, ami folyamatosan fejlődik a legújabb technológiai és technikai innovációk adaptálásával a fogyasztói igényekhez igazodva. Ismerd meg a Montivíz történetet a linkre kattintva.

 

TOVÁBBI HÍREK
A legszárazabb helyek Földünkön
A legszárazabb helyek Földünkön
2024.06.03

Földünk méltán kiérdemli a kék bolygó kifejezését, mivel felszínének több, mint 70%-át víz borítja. Azonban vannak olyan területek Földünkön, ahol olyan körülmények uralkodnak, ami szinte elképzelhetetlen. Hihetetlen, de bolygónk legszárazabb területein, ahol sokszor hosszú évtizedekig egy csepp csapadék sem esik, mégis van élet. A zord körülmények között virágzó élet segít, hogy nagyobb becsben tartsuk Földünk legértékesebb kincsét, a vizet.

Az alkalmazotti visszajelzések szerepe a szervezeti sikerben
Az alkalmazotti visszajelzések szerepe a szervezeti sikerben
2024.05.03

Az alkalmazotti visszajelzések létfontosságúak a sikeres szervezetek számára, hiszen segítik a folyamatos fejlődést és a kölcsönös növekedést. Ebben a teljes körű útmutatóban megvizsgáljuk az alkalmazotti visszajelzések jelentőségét, felfedezve annak sokoldalú előnyeit és az hatékony bevezetés legjobb gyakorlatait.

Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.