Hogyan bánjunk az ásványvizes ballonokkal?

2023.09.07

Egy teli ballon 19 kilogrammot nyom, ami érthető módon megnehezíti a szállítását, a cseréjét a vízadagolón és a tárolását. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük a baleseteket, a ballonok sérülésével járó kellemetlenségeket és a higiéniás kockázatokat is kizárhatjuk. Ezért egy részletes, de lényegre törő útmutatot állítottunk össze, hogy hogyan a legegyszerűbb és legcélszerűbb a ballonokkal báni.

Miért fontos az odafigyelés?

A ballonos ásványvíz egy környezetbarát alternatívát nyújt a folyamatos ásványvizes palack vásárlásra, mivel 1 ballon több mint 12 egyszer használatos palackot vált ki, és egy ballont átlagosan 60-szor töltünk újra. Ehhez azonban szükségünk van partnereink segítségére is, hogy a ballonok élettartamát maximalizálni tudjuk. Természeten gondoskodunk arról, hogy a sérült ballonok újrahasznosításra kerüljenek, azonban a műanyag újrafeldolgozása energiaigényes folyamat.

Egy teli ballon 19 kilogrammot nyom, ami érthető módon megnehezíti a szállítását, a cseréjét a vízadagolón és a tárolását. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük a baleseteket, a ballonok sérülésével járó kellemetlenségeket és a higiéniás kockázatokat is kizárhatjuk. Ezért egy részletes, de lényegre törő útmutatot állítottunk össze, hogy hogyan a legegyszerűbb és legcélszerűbb a ballonokkal báni.

Hogyan cseréljük ki szabályosan a ballont?

Bár a művelet egyszerűnek tűnik, mégis számos olyan mozzanat lehet, amivel a ballonnak, a vízadagolónak, vagy éppen magunknak árthatunk. Ha egyszer-egyszer odafigyelünk a részletekre, akkor gyorsan rutiná fog válni a folyamat. Nézzük meg, hogyan célszerű a ballont cserélni lépésről-lépésre!

  1. lépés - Távolítsuk el a kiürült ballont

Ügyeljünk arra, hogy akkor vegyük le a ballont, ha már teljesen üres. Egyrészről, kárba vész az értékes ásványvíz, másrészről pedig elkerülhetjük, hogy víz folyjon ki, amikor leemeljük a befolyócsoknról. 

  • Ne vegyük le a kék kupakot a ballonról!

  • A kiürült ballonnal ugyanolyan gondossággal bánjunk, mint a telivel, hogy megóvjuk a sérüléstől.

  • Az üres ballonokat célszerű ugyanúgy tárolni, mint a telieket - napfénytől védett, hűvös helyen -, amiről később részletesebben olvashatsz.

  1. lépés - Készítsük elő az új ballont

Mielőtt belekezdenénk a procedurába, ellenőrizzük, hogy van-e mikrorepedés a ballonon, például vízkör van a ballon körül. Ha megbizonyosodtunk róla, hogy sértetlen a ballon, távolítsuk el a címkét a ballon nyílásáról (a képen látható Non spill címke).

  • A kék kupakot ne távolítsuk el!

  1. lépés - Helyezzük rá az új ballont a vízadagolóra

Egy ballon 19 kilogrammot nyom, ami miatt nem árt az óvatosság a ballon felhelyezésekor. Fontos, ne le hajoljunk a ballonért, hanem térdünk hajlításával nyúljunk érte. Emeléskor figyeljünk arra, hogy gerincünk mozdulatlan maradjon. Egyik kézzel nyúljunk a ballon alá, másikkal fogjuk meg a ballon nyakát. Helyezzük rá a ballon száját a kifolyó csonkra.

  • Nem kell attól tartanunk, hogy fejjel lefelé tartjuk a ballont, így kiömlik, mivel a szelep megakadályozza a víz szivárgását.

  • A ballon felhelyezése előtt még egyszer győződjünk meg arról, hogy a címkét eltávolítottuk a nyílásról!

  • Kérjünk segítséget, ha úgy érezzük, nem tudjuk biztonságosan megemelni a ballont, ha leejtjük, a palack fala megrepedhet!

  1. lépés - Élvezd a frissítő Monti vizet!

Nincs más teendőnk, mint hátradőlni és élvezni a selymes és hűsítő Montivizet!

Hogyan mozgassuk a ballonokat?

A teli ballonok igen nehezek tudnak lenni, ezért szállításuk se tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. A legfontosabb szabály, hogy csak akkor emeljük fel a ballont, ha azt biztonságosan meg tudjuk tenni, hogy elkerüljük a személyi és a ballon sérülését.

A folyamatot megkönnyítheti az erre a célra gyártott ballonfogó fül, amivel kényelmesen és biztonságosan lehet szállítani a vizes ballont. A fogóval kapcsolatban érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Jó hír, hogy sok esetben a ballonokat meg sem kell emelni, mivel az oldalára fektetve óvatosan lehet őket görgetni. Fontos, hogy még egyszer kiemeljük, hogy óvatosan, mivel nagyobb erő hatására a ballon megrepedhet és a nyomás hatására kidurranhat, ami nem kevés kellemetlenséggel jár.

Hogyan tároljuk a ballonokat?

A ballonokat a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírásokat követve töltjük ballonokban, ami garancia arra, hogy megfelelő tárolás mellett minőségét legalább 6 hónapon keresztül megőrzi, fogyaszthatóságát pedig hosszú évekig. Milyen szabályokat kell betartanunk ehhez?

Tároljuk száraz, hűvös helyen

Ahhoz, hogy megőrizzük a selymes ízű ásványvíz frissességét és minőségét, a ballonokat száraz, hűvös helyen kell tárolnunk!

Ne tegyük ki közvetlen napfénynek

A napfény növeli az algásodás kockázatát, amely bár egészségre nem káros, kellemetlen esztétikai élményt okozhat, ezért a ballonokat - különösen a vízadagolót, amin bontott ballon van - célszerű olyan helyre tenni, ahol védve van a közvetlen napfénytől.

Ne a padlón tároljuk

Célszerű a ballonokat legalább 15 cm-re a padlótól tárolni, hogy megóvjuk a szennyeződésektől és a kártevőktől, amik megsérthetik a ballonok falát.

Ne tegyük egymásra a ballonokat

A nehéz ballonok összenyomhatják vagy meggyengíthetik az alattuk lévőket, ezért kettőnél többet ne helyezzünk egymásra! Használjunk kifejezetten a vizes ballon tárolására tervezett állványt, amivel a legbiztonságosabban és a leghelytakarékosabban tudjuk tárolni a teli és üres ballonokat egyaránt. 

Ballontartó állvánnyal kapcsolatban érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

 

TOVÁBBI HÍREK
Az alkalmazotti visszajelzések szerepe a szervezeti sikerben
Az alkalmazotti visszajelzések szerepe a szervezeti sikerben
2024.05.03

Az alkalmazotti visszajelzések létfontosságúak a sikeres szervezetek számára, hiszen segítik a folyamatos fejlődést és a kölcsönös növekedést. Ebben a teljes körű útmutatóban megvizsgáljuk az alkalmazotti visszajelzések jelentőségét, felfedezve annak sokoldalú előnyeit és az hatékony bevezetés legjobb gyakorlatait.

Montivíz újabb sikere a nemzetközi porondon
Montivíz újabb sikere a nemzetközi porondon
2024.04.08

Az ESQR (European Society for Quality Research) egy svájci szervezet, aminek a célja, hogy elősegítse a minőségtudatosságot azzal, hogy díjazza a legjobb gyakorlatokat, a kiválóságot és a technológiai innovációt világszerte. 2023-ban, Dubai-ban került sor az ESQR szakmai bizottsága által kiválasztott vállalkozások díjazására. Az eseményre a Montivíz is meghívást kapott a díj várományosaként.

Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.