Hogyan bánjunk az ásványvizes ballonokkal?

2023.09.07

Egy teli ballon 19 kilogrammot nyom, ami érthető módon megnehezíti a szállítását, a cseréjét a vízadagolón és a tárolását. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük a baleseteket, a ballonok sérülésével járó kellemetlenségeket és a higiéniás kockázatokat is kizárhatjuk. Ezért egy részletes, de lényegre törő útmutatot állítottunk össze, hogy hogyan a legegyszerűbb és legcélszerűbb a ballonokkal báni.

Miért fontos az odafigyelés?

A ballonos ásványvíz egy környezetbarát alternatívát nyújt a folyamatos ásványvizes palack vásárlásra, mivel 1 ballon több mint 12 egyszer használatos palackot vált ki, és egy ballont átlagosan 60-szor töltünk újra. Ehhez azonban szükségünk van partnereink segítségére is, hogy a ballonok élettartamát maximalizálni tudjuk. Természeten gondoskodunk arról, hogy a sérült ballonok újrahasznosításra kerüljenek, azonban a műanyag újrafeldolgozása energiaigényes folyamat.

Egy teli ballon 19 kilogrammot nyom, ami érthető módon megnehezíti a szállítását, a cseréjét a vízadagolón és a tárolását. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük a baleseteket, a ballonok sérülésével járó kellemetlenségeket és a higiéniás kockázatokat is kizárhatjuk. Ezért egy részletes, de lényegre törő útmutatot állítottunk össze, hogy hogyan a legegyszerűbb és legcélszerűbb a ballonokkal báni.

Hogyan cseréljük ki szabályosan a ballont?

Bár a művelet egyszerűnek tűnik, mégis számos olyan mozzanat lehet, amivel a ballonnak, a vízadagolónak, vagy éppen magunknak árthatunk. Ha egyszer-egyszer odafigyelünk a részletekre, akkor gyorsan rutiná fog válni a folyamat. Nézzük meg, hogyan célszerű a ballont cserélni lépésről-lépésre!

 1. lépés - Távolítsuk el a kiürült ballont

Ügyeljünk arra, hogy akkor vegyük le a ballont, ha már teljesen üres. Egyrészről, kárba vész az értékes ásványvíz, másrészről pedig elkerülhetjük, hogy víz folyjon ki, amikor leemeljük a befolyócsoknról. 

 • Ne vegyük le a kék kupakot a ballonról!

 • A kiürült ballonnal ugyanolyan gondossággal bánjunk, mint a telivel, hogy megóvjuk a sérüléstől.

 • Az üres ballonokat célszerű ugyanúgy tárolni, mint a telieket - napfénytől védett, hűvös helyen -, amiről később részletesebben olvashatsz.

 1. lépés - Készítsük elő az új ballont

Mielőtt belekezdenénk a procedurába, ellenőrizzük, hogy van-e mikrorepedés a ballonon, például vízkör van a ballon körül. Ha megbizonyosodtunk róla, hogy sértetlen a ballon, távolítsuk el a címkét a ballon nyílásáról (a képen látható Non spill címke).

 • A kék kupakot ne távolítsuk el!

 1. lépés - Helyezzük rá az új ballont a vízadagolóra

Egy ballon 19 kilogrammot nyom, ami miatt nem árt az óvatosság a ballon felhelyezésekor. Fontos, ne le hajoljunk a ballonért, hanem térdünk hajlításával nyúljunk érte. Emeléskor figyeljünk arra, hogy gerincünk mozdulatlan maradjon. Egyik kézzel nyúljunk a ballon alá, másikkal fogjuk meg a ballon nyakát. Helyezzük rá a ballon száját a kifolyó csonkra.

 • Nem kell attól tartanunk, hogy fejjel lefelé tartjuk a ballont, így kiömlik, mivel a szelep megakadályozza a víz szivárgását.

 • A ballon felhelyezése előtt még egyszer győződjünk meg arról, hogy a címkét eltávolítottuk a nyílásról!

 • Kérjünk segítséget, ha úgy érezzük, nem tudjuk biztonságosan megemelni a ballont, ha leejtjük, a palack fala megrepedhet!

 1. lépés - Élvezd a frissítő Monti vizet!

Nincs más teendőnk, mint hátradőlni és élvezni a selymes és hűsítő Montivizet!

Hogyan mozgassuk a ballonokat?

A teli ballonok igen nehezek tudnak lenni, ezért szállításuk se tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. A legfontosabb szabály, hogy csak akkor emeljük fel a ballont, ha azt biztonságosan meg tudjuk tenni, hogy elkerüljük a személyi és a ballon sérülését.

A folyamatot megkönnyítheti az erre a célra gyártott ballonfogó fül, amivel kényelmesen és biztonságosan lehet szállítani a vizes ballont. A fogóval kapcsolatban érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Jó hír, hogy sok esetben a ballonokat meg sem kell emelni, mivel az oldalára fektetve óvatosan lehet őket görgetni. Fontos, hogy még egyszer kiemeljük, hogy óvatosan, mivel nagyobb erő hatására a ballon megrepedhet és a nyomás hatására kidurranhat, ami nem kevés kellemetlenséggel jár.

Hogyan tároljuk a ballonokat?

A ballonokat a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírásokat követve töltjük ballonokban, ami garancia arra, hogy megfelelő tárolás mellett minőségét legalább 6 hónapon keresztül megőrzi, fogyaszthatóságát pedig hosszú évekig. Milyen szabályokat kell betartanunk ehhez?

Tároljuk száraz, hűvös helyen

Ahhoz, hogy megőrizzük a selymes ízű ásványvíz frissességét és minőségét, a ballonokat száraz, hűvös helyen kell tárolnunk!

Ne tegyük ki közvetlen napfénynek

A napfény növeli az algásodás kockázatát, amely bár egészségre nem káros, kellemetlen esztétikai élményt okozhat, ezért a ballonokat - különösen a vízadagolót, amin bontott ballon van - célszerű olyan helyre tenni, ahol védve van a közvetlen napfénytől.

Ne a padlón tároljuk

Célszerű a ballonokat legalább 15 cm-re a padlótól tárolni, hogy megóvjuk a szennyeződésektől és a kártevőktől, amik megsérthetik a ballonok falát.

Ne tegyük egymásra a ballonokat

A nehéz ballonok összenyomhatják vagy meggyengíthetik az alattuk lévőket, ezért kettőnél többet ne helyezzünk egymásra! Használjunk kifejezetten a vizes ballon tárolására tervezett állványt, amivel a legbiztonságosabban és a leghelytakarékosabban tudjuk tárolni a teli és üres ballonokat egyaránt. 

Ballontartó állvánnyal kapcsolatban érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

 

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
2023.12.08

Nem mindig könnyű kialakítani és fenntartani a munkahelyi kapcsolatokat, mivel időt és energiát igényelnek. Azonban az erőfeszítések megéri, mivel a pozitív munkahelyi kapcsolatok hozzájárulnak a közös célok eléréséhez és növelik a munkahelyi siker esélyeit.

Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
2023.12.01

A munkahelyi kapcsolatoknak és légkörnek nagyobb hatása van a dolgozók közérzetére és teljesítményére, mint sokan gondolnák. Ha szilárd és jó kapcsolatokat ápolunk csapatunkkal, akkor örömmel fogunk munkába menni. Ez a pozitív érzés és hozzáállás munkahatékonyságunkon és teljesítményünkön is meglátszik.

Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
2023.11.28

A tél már kopogtat az ajtónkon, a nappalok rövidek és zimankósak, az éjszakák hosszúak és hidegek. A téli hónapok - sokszor észrevétlenül - csökkentik motivációnkat, és megnehezíti az összpontosítást a munkára. Szerencsére egy kis odafigyeléssel, néhány apró “lifehack”-kel - vagyis apró trükkel - ellensúlyozni tudjuk a hideg hónapokkal járó nehézségeket.

Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
2023.11.17

A munka eredményességének érdekében a vállalkozásoknak kizárólag arra kell koncentrálniuk, hogy az alkalmazottaknak milyen feladatokat kell elvégezniük és azt milyen minőségben kell tenniük. Ez az úgynevezett eredményközpontú munkakörnyezet alapja. Egyszerűen hangzik, nem igaz? A gyakorlatban egy kicsit bonyolultabb, de egy kis szemléletváltással gyorsan nagy lépéseket tehetünk az irányába.

Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
2023.11.10

A modern vezetők hatásköre túlmutat a hagyományosan megszokottnál. Nemcsak a munkafolyamatokat és a projekteket kell irányítani, illetve kulcsfontosságú döntéseket hozni, hanem a csapat fejlődését is ösztönözni és támogatni kell. A munkavállalók ideje véges, de kritikus hiba lenne, ha nem tudnánk időt szakítani a tanulásra.

Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
2023.10.13

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kezdeményezésére hívták életre az Élelmezési Világnapot több, mint 50 éve. Az esemény célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy világszerte közel 1 milliárd ember éhezik, miközben világ többi részén a túlsúllyal küzdenek. Idén az Élelmezési világnap reflektor fényében a minden élelmiszer mögött megbúvó felbecsülhetetlen értékű ivóvíz áll.