Hogyan válassz ásványvíz-szolgáltatót?

2020.03.13

Napjaink munkavállalóival megállás nélkül jönnek szembe a különféle megfogalmazású álláshirdetések, melyekben a korlátlan védőital-fogyasztás is kiemelésre kerül. Mégis miért tartjuk olyan fontosnak, hogy a munkahelyen van ásványvíz, vagy akár kávé? Hiszen a megfelelő minőségű ivóvíz biztosítása minden munkáltató kötelessége. Itt inkább az a kérdés, hogy munkáltatóként miért gondoljuk azt, hogy az általunk nyújtott víz, vagy kávé olyan minőségű, amit külön érdemes megemlíteni egy hirdetésben. Cikkünkből kiderül, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy igazán jó ásványvíz-szolgáltatónak, milyen szempontokat érdemes megvizsgálni a választásnál.

Az ásványvíz minősége

Egyértelműen a legfontosabb, hogy milyen minőségű az ásványvíz, amit a szolgáltató nyújtani tud. Figyelnünk kell az összetételre. Folyamatos fogyasztásra ugyanis a magas ásványianyag-tartalmú vizek nem javallottak. Például egy alacsony nátriumtartalmú ásványvíz mindenképpen jobb választás, főleg a vérnyomásproblémák miatt. A víz minőségénél fontos, hogy állandó legyen. Ez sok esetben a csapvízzel sajnos nem megoldható. Gondoljunk csak bele, ha épp klórozzák a vízhálózatot, akkor aznap ihatatlanná válik az egyébként normál minőségű vizünk.

Milyen kiszerelésű ásványvizet válasszunk?

Lényeges szempont. Manapság a palackos vizek műanyaghulladékának tárolása, elszállíttatása elég macerás, főleg irodai mennyiségű vízfogyasztás esetén. A ballonos víz mindenképpen jó megoldást jelenthet. A ballon nagysága pedig elsősorban a fogyasztási mennyiségtől függ. Egyértelműen túl sokáig nem jó, ha egy ballon bontva van, így kevesebb fő fogyasztása esetén mindenképpen kisebb ballonok választása javasolt.

Kapcsolódó szolgáltatások

Milyen szolgáltatásokat kaphatunk az ásványvíz mellé? Biztosít-e számunkra a kiválasztott cég vízadagolókat, vízgépeket vagy sem. Ha igen, akkor milyen feltételekkel. Van-e szakszerviz, és milyen határidővel tudnak egy esetleges problémát javítani? Mire vállalnak garanciát? Milyen határidőkkel tudnak szállítani? A szállításnál célszerű utána kérdezni annak is, hogy a szolgáltató rendelkezik-e országos hálózattal, és ha igen, akkor ezt a lefedettséget hány depóból garantálja?

Miért érdekes ez megrendelőként? Tegyük fel, hogy van egy irodánk Orosházán. Nem igazán kell bemutatni milyen sűrűn ütközik az ember útközben problémába Budapestre menet. Most tegyük fel azt is, hogy valamilyen oknál fogva megcsúsztunk a rendeléssel, és eléggé fogytán az ásványvizünk, mert még ez is előfordulhat. Ugye mennyivel biztatóbb, ha nem Budapestről, hanem például Szegedről indul el a szállító? Ugyanez vonatkozik a szervizre is.

Monti, mint ásványvíz-szolgáltató

Jelenleg a Montivíz Zrt. az egyetlen olyan ballonos ásványvíz-szolgáltató Magyarországon, aki az ásványvíz kinyerésétől kezdve, egészen az Ön által kijelölt átvételi pontra szállításig minden egyes feladatot saját maga végez. Vállalatunk nem adja ki a víz kiszerelését, a szállítást, vagy egyéb logisztikai teendőket alvállalkozónak, így bármilyen utólagosan felmerülő módosítási igény, vagy probléma esetén azonnal tud reagálni. Nincs kommunikációs elcsúszás, nincs minőségromlás a szolgáltatásban, mert minden egyes részfolyamatért mi magunk felelünk, és garantáljuk a folyamatosan kiemelkedő, változatlan minőséget, ami Önnel közös érdekünk.

Lefedettségünk valóban országos, nem egy központi helyről terítünk, hanem az ország számos pontján rendelkezünk depóval, így biztosítva a folyamatos, gyors szállítást, illetve azt, hogy amennyiben délelőtt 10 óráig adja le megrendelését, úgy másnap már meg is kapja az ásványvizet.

Kínálatunkban elérhető kapszulás kávéink mellé kávéfőző-gépet is biztosítunk. Így egy helyről tudja beszerezni a munkavállalók számára fontos védőitalokat. Ami a megrendelési folyamat, valamint a szállítás időtartama és költsége miatt sem mindegy. (Már négy ballon ásványvíz megrendelése esetén ingyenes kiszállítást biztosítunk, így célszerű egyben leadni a rendelést.)

Elszállítjuk az üres ballonokat, amiket újratöltünk. Egy ballon 50-60 megtöltés után teljes egészében újrahasznosításra kerül, így a hulladékkezeléssel sem kell bajlódnia.

Biztosítunk ballonos vízadagolókat, szódagépeket. Szakszervizünk 48 órán belül ingyenes végzi a karbantartást, vagy az esetleges javításokat.

Az ásványvíz-szolgáltató kiválasztása nem kevés fejtörést okoz a beszerzőknek. Ezt mi is tudjuk. Reméljük a cikkben összegyűjtött információk és tanácsok hasznosnak bizonyulnak minden kedves olvasónk számára. Amennyiben felmerült bármilyen kérdése, úgy kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink készséggel segítenek Önnek.

 

TOVÁBBI HÍREK
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
2024.04.08

Az ESQR (European Society for Quality Research) egy svájci szervezet, aminek a célja, hogy elősegítse a minőségtudatosságot azzal, hogy díjazza a legjobb gyakorlatokat, a kiválóságot és a technológiai innovációt világszerte. 2023-ban a Dubai-ban került sor az ESQR szakmai bizottsága által kiválasztott vállalkozások díjazására. Az eseményre a Montivíz is meghívást kapott a díjvárományosaként.

Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.