Home office negatívumai a vállalati oldalról

2022.11.03

A home office-t legtöbbször dolgozói oldalról közelítik meg. Azonban, nem csak a munkavállalónak jelent kihívást a távmunka, hanem a munkáltatónak is, főleg akkor, ha alapjaiban nem a távmunka, és az irodai munka integrálására rendezkedtek be.

A munkáltató számára nagyobb kihívást jelent a távmunka kezelése, mint a dolgozó számára. Egyrészt minden tőle telhetőt meg kell tennie. hogy segítse a munkavállalót a távmunka miatti nehézségekkel szemben. Másrészt pedig a stratégiai, és szervezeti kihívásokkal is szembe kell néznie. Mik ezek a megoldandó kihívások?

Kiberbiztonsági kockázat

Manapság egy vállalat nem képes - legalábbis hatékonyan - működni digitális tér nélkül. Ez már önmagában véve egy nagyobb kockázati tényezőt jelent, mint az offline adattárolás. Ezt súlyosbítja a távmunka, mivel emiatt kénytelenek vagyunk távoli elérést biztosítani több személynek, és ezáltal különböző hálózaton lévő eszköznek..

Egy kiberbiztonsági incidens súlyos következményekkel járhat. Az adatvesztés, és a kiszivárgott információ súlyos pénzügyi veszteséget, vagy hírnév-romlást eredményezhet. Sajnos téves az a feltételezés is, hogy csak a nagyobb cégek állnak a különböző kiber bűnszervezetek célpontjában.

Mit lehet tenni ellene? Sajnos ezek az informatikai rendszerek bonyolultak, emiatt pedig a probléma megoldása se feltétlen egyszerű. Mindkét félnek tennie kell a biztonság érdekében, a munkavállalónak és a munkáltatónak egyaránt. 

A legegyszerűbb - és költséghatékonyabb - megoldás, ha új eszköz palettával bővítjük vállalatunkat. Ennek tartalmaznia kell minimum internetbiztonsági alkalmazásokat, jelszókezelőket, és virtuális magánhálózati szolgáltatást (VPN). Emellett érdemes kiberbiztonsági szakemberrel konzultálni, hogy az adott vállalatnak mire lehet még szüksége.

Rossz csapatkohézió

Valószínűleg a leggyakoribb, és legnagyobb kihívás a munkáltató számára az, hogy megőrizze a vállalatban dolgozók kohézióját, és ezáltal a munkahatékonyságot. Ez még az irodában se egyszerű feladat, azonban az, hogy többen fizikailag nincsenek jelen csak tovább nehezíti az amúgy se könnyű feladatot, és ez csak egyik fele a problémának.

A nehezebb része a dolognak az, hogy mindezek mellett megfelelő felügyeletet, és elszámoltathatóságot kell fenntartani anélkül, hogy az megterhelő, vagy ellenszenves lenne a munkavállaló számára. A felügyelet optimális eszközeinek, és szintjének megtalálása messze nem a legegyszerűbb feladat.

Mi a megoldás? Az optimális csapatkohézió, és ellenőrizhetőség kulcsa lehet a felhő alapú információáramlás. Ha a korábban említett kiberbiztonsági rendszerrel védett felhőalapú adattárolást választjuk, azzal nagyban elősegítjük az információ szabad áramlását. 

A megosztott dokumentumokon jól látszik, hogyan áll egy-egy projekt, és az is, hogy milyen ütemben halad. Emellett, jelentősen csökkenthetjük a távmunka miatt kommunikációs nehézségeket azzal, ha ezen az online téren hozzunk létre kommunikációs csatornákat.

Csökkenhet a munkavállaló elkötelezettsége

A munkahelyi előrelépés, ha nem is egyforma mértékben, de minden alkalmazottat foglalkoztat. Azonban a távmunkában dolgozók számára elszigeteltséggel jár, ami miatt úgy érzik, hogy kevésbé láthatóak, ami pedig rontja az előrelépési lehetőségeket. 

Emellett, az elszigeteltség miatt a munkavállalók kapcsolata gyengülhet a vállalat irányába. Kevésbé érzik magukat a vállalat megbecsült tagjának, így a lojalitás is halványodik, ami lemorzsolódáshoz vezethet.

Mit lehet tenni? Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a kommunikációra, és ami még fontosabb, létre kell hozni egyértelmű célókat, illetve KPI mutatókat. Ezek révén a munkavállaló számára láthatóvá válik az előrelépés.

Érzelmi támogatás

A munkáltatónak a szerepe több annál, hogy kijelöli az utat a munkavállaló számára, és biztosítja az eszközöket a cél eléréséhez. A munkaadóknak legalább annyira elkötelezettnek kell lennie a munkavállaló irányába, mint fordítva. 

Egy jó munkáltató a kötelező anyagi juttatás mellett érzelmi támogatást is nyújt a dolgozók számára. Ezt azonban a távmunka rendkivül megnehezíti. A személyes találkozások megszűnnek, a nyitott ajtó politikája pedig homályba vész.

Hogyan lehet orvosolni? Egyértelműsíteni kell a munkavállaló számára, hogy attól még, hogy fizikailag nem egy térben vannak, a kapcsolat nemcsak a munkáról szól. Ugyanúgy bármilyen problémával keresheti online irásos vagy videós formában. 

Létre lehet hozni apró eseményeket, amelyek nem a munkáról szólnak. Például virtuális kávészüneteket, amikor a korábbihoz hasonlóan, nem a munka a téma. Persze ezek eleinte kínosnak tűnhetnek, de gyorsan belerázódik az ember. Utána pedig olyan könnyed, ad hoc eseménynek fog tűnni, mint a vízadagoló csevely.

 

TOVÁBBI HÍREK
Rövid, de annál hatékonyabb: a mikro-szünet
Rövid, de annál hatékonyabb: a mikro-szünet
2022.12.01

Ha a munkahelyi szünetre gondolunk, akkor legtöbbünk egy 10-15 perces kávészünetre, vagy az ebédidőre asszociálunk, amiből - sajnos - kevés van. Azonban van egy jó hírünk! Már egy-egy rövidebb - mikro-szünet - is jelentős hatással van fizikai és mentális egészségünkre. Lássuk, miért érdemes akárcsak 1-2 percre elszakadni a munkától!

Rossz szokások, amelyek észrevétlenül rombolják a produktivitást
Rossz szokások, amelyek észrevétlenül rombolják a produktivitást
2022.11.18

Sokunkkal megesik, hogy csak nap végén eszmélünk rá arra, hogy egyáltalán nem voltunk olyan produktivak a munkaidőben, mint ahogy azt előző munkanap végén, vagy reggel terveztük. Még, ha végig futjuk az aznapi történéseket, akkor se nagyon értjük, hogy hol sikkadt el a munkánk, hiszen egész nap csináltunk valamit. Nos, van egy-két olyan cselekvés, ami nem olyan egyértelmű időnyelő, mint például a közösségi média pörgetése.

Oxigénnel dúsított víz - Átverés vagy csodaszer?
Oxigénnel dúsított víz - Átverés vagy csodaszer?
2022.11.11

Az egészséges életmód azzal kezdődik, hogy gondoskodunk szervezetünk megfelelő folyadék utánpótlásáról. Ezt az alapigazságot felhasználva egyre többen próbálják a saját malmukra hajtani a vizet. Ennek eredményeképpen egyre több fajta “extra egészséges”, hangzatos “turbózott” víz kerül a látóterünkbe. Ennek egyike az oxigénnel dúsított víz. Valóban csodaszer lenne az oxigénes víz, vagy csak egy újabb hangzatos piaci szereplővel van dolgunk?

Hogyan semlegesítsd a Home Office negatívumait?
Hogyan semlegesítsd a Home Office negatívumait?
2022.10.26

Néhány éve még nem voltak felkészülve sem vállalkozások sem a dolgozók arra, hogy home office-ból dolgozzon az iroda nagy része. Számtalan probléma akadt, ami kihatott a dolgozó életére, teljesítményére és azáltal a vállalat eredményességére. Az elmúlt évek tapasztalatainak köszönhetően mára kezd kiforrni a home office gyakorlata. Lássuk, milyen problémák jelentkezhetnek, és hogyan lehet orvosolni őket!

Valóban jó állapotban van a vízhálózat Magyarországon?
Valóban jó állapotban van a vízhálózat Magyarországon?
2022.10.13

Az ivóvíz fontos. Számos tanulmány, cikk, esemény vette górcső alá, hogy milyen egészségügyi hatásai vannak a megfelelő mennyiségű, és (hasonlóan fontos) minőségű ivóvíznek. Ehhez a legáltalánosabb forrás a csapvíz, amelyről elterjedt egyetemes megállapítás, hogy jó állapotban van, és Európában az egyik, ha nem a legjobb vezetékes vízhez juthatunk hozzá Magyarországon.

Miért sós a tenger
Miért sós a tenger
2022.10.07

A tenger vize sós, ez mindenki számára teljesen triviális. Az viszont már kevésbé ismeretes, hogy miért sósak a világtengerek, míg a tavak, és folyók nem. Van, akinek dereng ez-az ezzel kapcsolatban, azonban egyértelmű választ kevesen tudnak adni arra a kérdésre, hogy miért sós a tenger.