Koronavírus: nem kell a megszokott vízminőségről lemondanunk a home office miatt

2020.03.13

Az elmúlt években fokozatosan növekedett a távmunkával kecsegtető cégek aránya. Első sorban a heti 1 nap home office lehetőségét nyújtja egyre több munkahely a dolgozók számára. Ezen a tendencián a koronavírus következtében a 2020. március 11-én elrendelt vészhelyzeti protokoll ugrásszerűen gyorsított. Több vállalat is úgy döntött, hogy irodistái napi munkájukat otthoni keretek között végezzék el. Online értekezletek, elmaradó konferenciák… A jelenlegi helyzetre való tekintettel mindenkinek szükséges minél biztonságosabb környezetet kialakítani maga körül. Nézzük, hogyan is állunk!

A csapvíz minősége

Mi lesz a vizünkkel a járvány idején? A Magyar Víziközmű Szövetség jelenleg garantálja, hogy az ország ivóvíz szolgáltatása minden higiéniai és minőségi elvárásnak megfelel, hiszen ma Magyarországon a legszigorúbb ellenőrzésnek van alávetve az élelmiszerek közül a víz (írja a Portfolio).

A megjelent közlemény szerint pánikra semmi okunk, mert elkészült a járványügyi cselekvési terv, ami tartalmazza az ivóvíz-szolgáltatók elé támasztott szükséges lépéseket a koronavírus különböző szakaszaira előrevetítve.

A biztonságos bevásárlás lépései

A járvány súlyosbodásának elkerülése érdekében nemcsak a vízzel kapcsolatban jelent meg közlemény. Ugyanis az OKSZ –Országos Kereskedelmi Szövetség-, mely olyan tagokkal bír, mint az ALDI, AUCHAN, LIDL, METRO, PENNY MARKET, SPAR, és nem utolsó sorban a TESCO, március 13-án felhívást tett közzé, amiben tájékoztat a szükséges óvintézkedésekről, és türelemre int.

A nyilatkozatban segítik mind a dolgozók, mind pedig a vásárlók biztonságát, egészségét megóvni.

Lényegesebb pontjai a következők:

  • Hangsúlyozzák, hogy felesleges a túlzott mértékű élelmiszer felhalmozás, a gyorsan megugró keresletet eddig tudták kezelni, a beszerzési lánc elakadás mentes működésének köszönhetően.
  • A Szövetség kéri a vásárlókat, hogy aki megteheti, ne a bevásárlási csúcsidőben érkezzen, a kisgyermekek védelme érdekében igyekezzünk felvigyázót találni hozzájuk a vásárlás idejére, ha csak lehet ne vigyük őket magunkkal.
  • Célszerű készpénz nélküli fizetést választani, mind a gyorsaság, mind higiéniai szempontból.
  • Kézzel ne érjünk a pékáruhoz, használjuk az e-célra kihelyezett eszközöket.
  • Természetesen kiemelik, hogy külön szükséges jeleznünk házhozszállításkor, ha egészségügyi okokból lezárt területre kérjük a rendelést. Ebben az esetben helyszíni fizetést semmilyen módon nem tudnak biztosítani, elektronikus megoldás szükséges.

A teljes tájékoztató elérhető az OKSZ honlapján. 

Nem szükséges lemondanunk az ásványvízről sem!

Bár az OKSZ kéri, hogy ne halmozzunk fel irreális mennyiségű élelmiszert otthon, ez nemcsak a pánik elkerülése végett felesleges. A túlzott mennyiségű áru szükségtelen cipekedéssel jár. Ilyenkor logikusan igyekszünk szelektálni, hogy mik azok a tételek, amiket más módon is elérhetünk, vagy helyettesíthetünk. Nagy valószínűséggel az egyik kihúzandó sor a többség listáján az ásványvíz lesz.

Éppen ezért a Montivíz Zrt. a rendkívüli helyzetre való tekintettel felkészült a ballonos ásványvíz szolgáltatás házhozszállítására. Miben nyilvánul ez meg pontosan? Senkinek sem kell hiányt szenvednie az irodában megszokott kényelmi szolgáltatásokból, melyek közül kiemelkedik a ballonos ásványvíz fogyasztása, illetve a vízadagolók, szódagépek kényelmes használata.

Vállalatunk magánszemélyek számára is biztosítja a ballonos vízadagoló gépek bérleti konstrukcióját, illetve a vízházhozszállítás lehetőségét. Igyekszünk segíteni a bevásárlási idő minimalizálását, így tehermentesíteni mindenkit a felesleges cipekedéstől.

A ballonos ásványvizünk ásványianyag-tartalma igazoltan alkalmas a folyamatos fogyasztásra, így nem kell félni attól, hogy esetleg szükséges lenne időnként leváltani. (Hiszen az irodai környezetben is folyamatos fogyasztása a jellemző.)

Az üres ásványvizes ballonokat elszállítjuk, így senkinek nem kell a szeméttel bajlódnia, egyébként újratöltjük őket, majd elhasználódásuk után újrahasznosításra kerülnek.

Felkészültünk arra az eshetőségre is, ha helyhiány miatt nincs lehetőség a vízadagolók otthoni elhelyezésére, így kiegészítő termékeink közül a kézi adagoló pumpából is tudunk elegendő mennyiséget garantálni.

A Montivíz Zrt. törekszik arra, hogy a megszokott, kiváló minőségű ásványvizet ne kelljen senkinek sem hiányolnia a krízishelyzet ellenére sem!

Szolgáltatásunk jelenleg az egyik legmegbízhatóbb, és legkényelmesebb megoldás az ásványvíz fogyasztására, hiszen cégünk az egyetlen a magyar piacon, aki garantálja, hogy az ásványvíz kinyerésétől kezdve egészen az Ön otthonába szállításáig minden egyes részfolyamatért felel.

Monostorapáti gyárunkban ugyanis mi magunk ballonozzuk az ásványvizet a kútból, szigorú körülmények között, majd saját logisztikai megoldásainkkal juttatjuk el az ország több területén lévő raktárainkba. A depókból pedig szintén házon belüli kivitelezéssel szállítjuk partnereinkhez a vizet.

Így nem kell félni attól, hogy egy esetleges beszállító, vagy fuvaros a vészhelyzetre való tekintettel „megakasztja” a folyamatot. Mi magunk garantáljuk a minőségi ásványvizet és a hozzá tartozó szolgáltatásokat.

Javasoljuk, hogy az otthoni vízszolgáltatás lehetőségével kapcsolatosan a megnövekedett igényre való tekintettel mielőbb vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot, ezzel is gyorsítva a folyamat Ön irányába történő kiépítését.

 

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.

Tények és tévhitek az introvertált munkavállalókkal kapcsolatban
Tények és tévhitek az introvertált munkavállalókkal kapcsolatban
2024.01.23

Bár mindenki saját és egyedi személyiséggel rendelkezik, az introvertált munkavállalók számos azonos személyiség jeggyel és tulajdonsággal bírnak. A köztudat legtöbbször a negatív aspektusait emeli ki, ami alapján az introváltakat visszahúzódó, csendes, félénk és szorongó emberekkel azonosítják. Azonban ez távol áll a valóságtól. Az introvertált munkavállalók rengeteg potenciállal rendelkeznek.