Mi a teendő, ha vízadagolonk meghibásodott?

2023.09.29

 A vízadagoló állandó használatnak van kitéve és legtöbbször a legforgalmasabb helyen van üzembehelyezve, ezért óhatatlanul is fennáll a meghibásodás esélye. Egy rövid útmutató állítottunk össze, annak érdekében, hogy a problémát mielőbb orvosolni tudjuk, és megkönnyítsük az ehhez kapcsolódó ügyintézést.

Hibabejelentés előtti teendők

Amennyiben úgy észleljük, hogy a gép nem rendeltetésszerűen működik, célszerű a hibabejelentést megelőzően néhány dolgot ellenőrizni, mivel ezek a problémák néhány mozdulattal orvosolhatóak. Illetve megkönnyítjük a szervizes kollégák munkáját, ha pontos leírást tudunk adni a hiba jelenségről.

A szódavíz nem szénsavas

Ellenőrizzük a szén-dioxid palack állapotát. A legtöbb palackon van nyomásmérő. Amennyiben 2 bar alatt van, akkor valószínűleg kiürült a palack, és hamarosan ez a nyomás rohamosan csökkenni fog. Amennyiben nincs mérő készülék, a palack súlya alapján meg lehet állapítani, hogy ki van-e ürülve. 

Ha úgy ítéljük meg, hogy üres a szén-dioxid palack, következő víz rendelésnél jellezzük az ügyfélszolgálat részére és kiszállító kollégáink szükség esetén cserélni fogják. 

A rendelés leadásának menetéről részletesen korábbi bejegyzésünkben írtunk.

Nem hűt és nem fűt a készülék

Érdemes megnézni, hogy a készülék áram alatt van-e, azaz világítanak-e a gombok rajta (a hálózati csatlakozó, mind a gépbe, mind a konnektorba rendesen csatlakoztatva van-e és van-e áram az épületben). Ugyanis a vízvételezés mechanikusan működik, így áram nélkül is folyni fog a gépből a víz gombnyomásra, viszont nem fogja se lehűteni, se felmelegíteni.

A készülék meleg víz helyett is hideg vizet ad

Ellenőrizzük, hogy fel van-e kapcsolva a melegvizes kapcsoló, ami a készülék hátulján található. Illetve, ha gép melegíti a vizet, akkor a gép elején lévő panelen egy apró piros fény látható. A fűtés bekapcsolásához nincs más teendőnk, mit a gép hátulján lévő billenőkapcsolót lenyomni.

A gépből folyik a víz, vagy arra utaló jelek vannak (a gép körül víz áll)

Legtöbb esetben nem közvetlenül a vízadagolóból szivárog a víz. A vizes ballon megsérülhet, aminek következtében sokszor szabad szemmel nem látható repedések keletkeznek rajta. Ennek elkerüléséhez tippeket ide kattintva olvashat. Előfordulhat, hogy a víz csak azután kezd ezeken a mikrorepedéseken át szivorágoni, miután felhelyeztük a gépre.

Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a ballon a hibás?

  1. Áramtalanítsuk a gépet.

  2. Vegyük le a gépen található ballont.

  3. Engedjünk ki legalább 1 liter vizet a gépből.

  4. Helyezzünk fel egy új ballont a gépre.

  5. Ha a probléma megszűnt, helyezzük újra áram alá a vízadagolót.

Ha nem oldódott meg a probléma, akkor vegyük le a gépről a ballont, engedjük ki a gépben található vizet (körülbelül egy, másfél liter) és jelezzük a meghibásodást az ügyfélszolgálat felé. Általában 24 órán belül úton lesz a segítség!

Lassan folyik a gépből a víz

A természetes Montivíz gazdag értékes ásványi-anyagokban, viszont ami szervezetünknek rendkívül hasznos - például magnézium és kalcium -, az a vízadagolónak már kevésbé. Idővel a vízben oldott ásványi-anyag összegyűlhet a gépben, ami csökkentheti a vízadagoló áteresztő képességét. Emiatt a szerződéses ügyfeleink részére kihelyezett gépeken rendszeres időközönként teljes karbantartást végzünk. 

Ha úgy tapasztalja, hogy a gépből a megszokottnál lassabban jön a víz, azt jelezze víz rendeléskor ügyfélszolgálatunk irányába, hogy egyeztetni tudjunk az esedékes karbantartásról.

A karbantartási és tisztítási folyamatáról, illetve szükségességéről részletesen korábbi cikkünkben írtunk.

Hibabejelentés menete

Amennyiben a hibajelenség ettől eltérő, az alábbi két módon jelezd a problémát ügyfélszolgálatunk felé:

E-mail-ben, vagy a webes űrlap kitöltésével

A hiba bejelentésekkel kapcsolatos ügyintézést kizárólag írásos formában tudjuk fogadni. Az e-mailnek az alábbi információt kell tartalmaznia:

  • Partnerkód

  • a cím, ahol a gép van

  • a gép sorozatszáma (a gép hátulján, a vonalkód alatt található),

  • hibabejelentő elérhetősége, illetve neve és

  • a hibajelenség rövid leírása.

Illetve használhatja honlapunkon található hibabejelentő űrlapot, amit a linkre kattintva érhet el.

Ügyfélszolgálatunk rövid időn belül visszaigazolást fog küldeni a hibabejelentésről, majd szervizes kollégáink felveszik a kapcsolatot és haladéktalanul orvosolják a problémát.

További ügyintézés

Minden más ügyben írjon az kapcsolat@montiviz.hu e-mail címre. Kollégáink mihamarabb válaszolni fognak, illetve kérését, vagy kérdését továbbítják az illetékes személyhez.

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
2023.12.08

Nem mindig könnyű kialakítani és fenntartani a munkahelyi kapcsolatokat, mivel időt és energiát igényelnek. Azonban az erőfeszítések megéri, mivel a pozitív munkahelyi kapcsolatok hozzájárulnak a közös célok eléréséhez és növelik a munkahelyi siker esélyeit.

Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
2023.12.01

A munkahelyi kapcsolatoknak és légkörnek nagyobb hatása van a dolgozók közérzetére és teljesítményére, mint sokan gondolnák. Ha szilárd és jó kapcsolatokat ápolunk csapatunkkal, akkor örömmel fogunk munkába menni. Ez a pozitív érzés és hozzáállás munkahatékonyságunkon és teljesítményünkön is meglátszik.

Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
2023.11.28

A tél már kopogtat az ajtónkon, a nappalok rövidek és zimankósak, az éjszakák hosszúak és hidegek. A téli hónapok - sokszor észrevétlenül - csökkentik motivációnkat, és megnehezíti az összpontosítást a munkára. Szerencsére egy kis odafigyeléssel, néhány apró “lifehack”-kel - vagyis apró trükkel - ellensúlyozni tudjuk a hideg hónapokkal járó nehézségeket.

Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
2023.11.17

A munka eredményességének érdekében a vállalkozásoknak kizárólag arra kell koncentrálniuk, hogy az alkalmazottaknak milyen feladatokat kell elvégezniük és azt milyen minőségben kell tenniük. Ez az úgynevezett eredményközpontú munkakörnyezet alapja. Egyszerűen hangzik, nem igaz? A gyakorlatban egy kicsit bonyolultabb, de egy kis szemléletváltással gyorsan nagy lépéseket tehetünk az irányába.

Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
2023.11.10

A modern vezetők hatásköre túlmutat a hagyományosan megszokottnál. Nemcsak a munkafolyamatokat és a projekteket kell irányítani, illetve kulcsfontosságú döntéseket hozni, hanem a csapat fejlődését is ösztönözni és támogatni kell. A munkavállalók ideje véges, de kritikus hiba lenne, ha nem tudnánk időt szakítani a tanulásra.

Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
2023.10.13

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kezdeményezésére hívták életre az Élelmezési Világnapot több, mint 50 éve. Az esemény célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy világszerte közel 1 milliárd ember éhezik, miközben világ többi részén a túlsúllyal küzdenek. Idén az Élelmezési világnap reflektor fényében a minden élelmiszer mögött megbúvó felbecsülhetetlen értékű ivóvíz áll.