Montivíz, magyar ásványvíz sikere a nemzetközi porondon

2023.07.28

Az International Taste Institute minden évben számtalan különböző gasztronómiai terméket értékel és díjaz több mint 200 fős szakmai zsűrivel karöltve. Az idei évben a nagy múltra visszatekintő 100 százalékban hazai ásványvíz, a Montivíz is a zsűri asztalára került. A siker pedig nem maradt el.

Superior Taste Award - kiemelkedő ízért járó nagydíj

A 2005-ben alapított International Taste Institute (Nemzetközi Ízek Intézete) segít a fogyasztói élelmiszer- és italgyártó vállalatoknak termékeik minőségének javításában és eladásaik növelésében a világhírű Superior Taste Award minősítéssel, azaz a kiemelkedő ízért járó nagydíjjal. 

A szervezet rohamos léptékkel növekszik, 14 nemzetségből több mint 20 elhivatott élelmiszer szakértő dolgozik a közös célért. A díj nívóját jól mutatja, hogy a több mint 200 fős szakmai zsűri közel 100 Michelin-csillaggal rendelkezik és több Bocuse d'Or győztes is képviselteti magát.

Egy ízesebb világért

Az intézmény hitvallása, hogy nem számít, milyen kulturális háttérrel rendelkezünk, az ízek, az ételek összekötik az embereket.Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne együnk és igyunk jól. Ahogy a Michelin-kalauz hozzájárul az éttermi gasztronómia fellendülését, úgy járul hozzá a  International Taste Institute az élelmiszer,- és italgyártók megbecsüléséhez és ösztönzi őket, hogy ízletesebb, valamint jobb minőségű termékeket hozzanak létre.

Az értékelés menete

A számtalan kategóriában versenyző termékeket egy tudatosan felépített vakteszten értékelték a zsürik néma csendben, hogy maximális objektivitást fenntartsák. Az alábbi szempontokat értékelték:

  • Első benyomást,

  • ízt,

  • szaglást,

  • látványt,

  • állagot, és a

  • végső benyomás.

A Superior Taste Award-ban azokat a termékeket részesítik, amelyek legalább 70 százalékos összpontszámot elérnek. A díjazott termékeket a pontszámok alapján 1-től 3 csillagig értékelik:

  • 1 csillag, azaz említésre méltó termék: 70 és 80 százalékos összpontszám esetén,

  • 2 csillag, azaz figyelemre méltó termék: 80 és 90 százalékos összpontszám elérésekor,

  • 3 csillag, azaz rendkívüli termék, ha a maximális pontszám 90 százalékát eléri a zsűrizett árucikk.

Montivíz, az elsöprő sikerű magyar ásványvíz

2023-ban a több mint 20 éves múltra visszatekintő magyar természetes ásványvíz, a Montivíz első ízben került a szakmai zsűri poharába. A International Taste Institute zsűrije a Montivizet a maximális három csillaggal díjazta, így megkapta a Superior Taste Award rendkívüli termék nagydíját.

“Egy fantasztikus, könnyed ásványvíz, ami simogatja az ízlelőbimbókat. A termék selymes ízű, finom lecsengéssel.”

Minek köszönheti sikerét a magyar ásványvíz?

A víz a borhoz hasonlóan nagyon érzékeny és különleges ízvilággal rendelkezik. Akárcsak a bort, a víz ízét is nagyban meghatározza a származási helye, és a bánásmód. Monti természetes ásványvizet a Balaton-felvidék kőzetei szűrik kristálytisztára, és kölcsönöznek neki egyedülálló karaktert. A karsztvíz a Káli-medencében tör felszínre az Eger-patak völgyében. A vizet érintetlenül palackozzák ballonba a Monostorapáti üzemben.

Az ásványvíz ízét elsősorban az oldott ásványi-anyagok adják. A Montivíz ásványi-anyag összetétele kiegyensúlyozott, ami selymes ízében is megmutatkozik. A balaton-felvidéki ásványvíz gazdag olyan ásványi-anyagokban - például magnézium és kalcium -, ami nemcsak szervezetünk számára hasznos, hanem érzékszerveinket is kényezteti. A Montivízben nehézfém mentes, és nátriumtartalma rendkivül alacsony, ami nagyban hozzájárul könnyed, selymes ízéhez.

Ismerd meg közelebbről a Káli-Medence kincsét a linkre kattintva!

 

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
2023.12.08

Nem mindig könnyű kialakítani és fenntartani a munkahelyi kapcsolatokat, mivel időt és energiát igényelnek. Azonban az erőfeszítések megéri, mivel a pozitív munkahelyi kapcsolatok hozzájárulnak a közös célok eléréséhez és növelik a munkahelyi siker esélyeit.

Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
2023.12.01

A munkahelyi kapcsolatoknak és légkörnek nagyobb hatása van a dolgozók közérzetére és teljesítményére, mint sokan gondolnák. Ha szilárd és jó kapcsolatokat ápolunk csapatunkkal, akkor örömmel fogunk munkába menni. Ez a pozitív érzés és hozzáállás munkahatékonyságunkon és teljesítményünkön is meglátszik.

Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
2023.11.28

A tél már kopogtat az ajtónkon, a nappalok rövidek és zimankósak, az éjszakák hosszúak és hidegek. A téli hónapok - sokszor észrevétlenül - csökkentik motivációnkat, és megnehezíti az összpontosítást a munkára. Szerencsére egy kis odafigyeléssel, néhány apró “lifehack”-kel - vagyis apró trükkel - ellensúlyozni tudjuk a hideg hónapokkal járó nehézségeket.

Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
2023.11.17

A munka eredményességének érdekében a vállalkozásoknak kizárólag arra kell koncentrálniuk, hogy az alkalmazottaknak milyen feladatokat kell elvégezniük és azt milyen minőségben kell tenniük. Ez az úgynevezett eredményközpontú munkakörnyezet alapja. Egyszerűen hangzik, nem igaz? A gyakorlatban egy kicsit bonyolultabb, de egy kis szemléletváltással gyorsan nagy lépéseket tehetünk az irányába.

Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
2023.11.10

A modern vezetők hatásköre túlmutat a hagyományosan megszokottnál. Nemcsak a munkafolyamatokat és a projekteket kell irányítani, illetve kulcsfontosságú döntéseket hozni, hanem a csapat fejlődését is ösztönözni és támogatni kell. A munkavállalók ideje véges, de kritikus hiba lenne, ha nem tudnánk időt szakítani a tanulásra.

Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
2023.10.13

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kezdeményezésére hívták életre az Élelmezési Világnapot több, mint 50 éve. Az esemény célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy világszerte közel 1 milliárd ember éhezik, miközben világ többi részén a túlsúllyal küzdenek. Idén az Élelmezési világnap reflektor fényében a minden élelmiszer mögött megbúvó felbecsülhetetlen értékű ivóvíz áll.