Montivíz, magyar ásványvíz sikere a nemzetközi porondon

2023.07.28

Az International Taste Institute minden évben számtalan különböző gasztronómiai terméket értékel és díjaz több mint 200 fős szakmai zsűrivel karöltve. Az idei évben a nagy múltra visszatekintő 100 százalékban hazai ásványvíz, a Montivíz is a zsűri asztalára került. A siker pedig nem maradt el.

Superior Taste Award - kiemelkedő ízért járó nagydíj

A 2005-ben alapított International Taste Institute (Nemzetközi Ízek Intézete) segít a fogyasztói élelmiszer- és italgyártó vállalatoknak termékeik minőségének javításában és eladásaik növelésében a világhírű Superior Taste Award minősítéssel, azaz a kiemelkedő ízért járó nagydíjjal. 

A szervezet rohamos léptékkel növekszik, 14 nemzetségből több mint 20 elhivatott élelmiszer szakértő dolgozik a közös célért. A díj nívóját jól mutatja, hogy a több mint 200 fős szakmai zsűri közel 100 Michelin-csillaggal rendelkezik és több Bocuse d'Or győztes is képviselteti magát.

Egy ízesebb világért

Az intézmény hitvallása, hogy nem számít, milyen kulturális háttérrel rendelkezünk, az ízek, az ételek összekötik az embereket.Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne együnk és igyunk jól. Ahogy a Michelin-kalauz hozzájárul az éttermi gasztronómia fellendülését, úgy járul hozzá a  International Taste Institute az élelmiszer,- és italgyártók megbecsüléséhez és ösztönzi őket, hogy ízletesebb, valamint jobb minőségű termékeket hozzanak létre.

Az értékelés menete

A számtalan kategóriában versenyző termékeket egy tudatosan felépített vakteszten értékelték a zsürik néma csendben, hogy maximális objektivitást fenntartsák. Az alábbi szempontokat értékelték:

  • Első benyomást,

  • ízt,

  • szaglást,

  • látványt,

  • állagot, és a

  • végső benyomás.

A Superior Taste Award-ban azokat a termékeket részesítik, amelyek legalább 70 százalékos összpontszámot elérnek. A díjazott termékeket a pontszámok alapján 1-től 3 csillagig értékelik:

  • 1 csillag, azaz említésre méltó termék: 70 és 80 százalékos összpontszám esetén,

  • 2 csillag, azaz figyelemre méltó termék: 80 és 90 százalékos összpontszám elérésekor,

  • 3 csillag, azaz rendkívüli termék, ha a maximális pontszám 90 százalékát eléri a zsűrizett árucikk.

Montivíz, az elsöprő sikerű magyar ásványvíz

2023-ban a több mint 20 éves múltra visszatekintő magyar természetes ásványvíz, a Montivíz első ízben került a szakmai zsűri poharába. A International Taste Institute zsűrije a Montivizet a maximális három csillaggal díjazta, így megkapta a Superior Taste Award rendkívüli termék nagydíját.

“Egy fantasztikus, könnyed ásványvíz, ami simogatja az ízlelőbimbókat. A termék selymes ízű, finom lecsengéssel.”

Minek köszönheti sikerét a magyar ásványvíz?

A víz a borhoz hasonlóan nagyon érzékeny és különleges ízvilággal rendelkezik. Akárcsak a bort, a víz ízét is nagyban meghatározza a származási helye, és a bánásmód. Monti természetes ásványvizet a Balaton-felvidék kőzetei szűrik kristálytisztára, és kölcsönöznek neki egyedülálló karaktert. A karsztvíz a Káli-medencében tör felszínre az Eger-patak völgyében. A vizet érintetlenül palackozzák ballonba a Monostorapáti üzemben.

Az ásványvíz ízét elsősorban az oldott ásványi-anyagok adják. A Montivíz ásványi-anyag összetétele kiegyensúlyozott, ami selymes ízében is megmutatkozik. A balaton-felvidéki ásványvíz gazdag olyan ásványi-anyagokban - például magnézium és kalcium -, ami nemcsak szervezetünk számára hasznos, hanem érzékszerveinket is kényezteti. A Montivízben nehézfém mentes, és nátriumtartalma rendkivül alacsony, ami nagyban hozzájárul könnyed, selymes ízéhez.

Ismerd meg közelebbről a Káli-Medence kincsét a linkre kattintva!

 

TOVÁBBI HÍREK
A legszárazabb helyek Földünkön
A legszárazabb helyek Földünkön
2024.06.03

Földünk méltán kiérdemli a kék bolygó kifejezését, mivel felszínének több, mint 70%-át víz borítja. Azonban vannak olyan területek Földünkön, ahol olyan körülmények uralkodnak, ami szinte elképzelhetetlen. Hihetetlen, de bolygónk legszárazabb területein, ahol sokszor hosszú évtizedekig egy csepp csapadék sem esik, mégis van élet. A zord körülmények között virágzó élet segít, hogy nagyobb becsben tartsuk Földünk legértékesebb kincsét, a vizet.

Az alkalmazotti visszajelzések szerepe a szervezeti sikerben
Az alkalmazotti visszajelzések szerepe a szervezeti sikerben
2024.05.03

Az alkalmazotti visszajelzések létfontosságúak a sikeres szervezetek számára, hiszen segítik a folyamatos fejlődést és a kölcsönös növekedést. Ebben a teljes körű útmutatóban megvizsgáljuk az alkalmazotti visszajelzések jelentőségét, felfedezve annak sokoldalú előnyeit és az hatékony bevezetés legjobb gyakorlatait.

Montivíz újabb sikere a nemzetközi porondon
Montivíz újabb sikere a nemzetközi porondon
2024.04.08

Az ESQR (European Society for Quality Research) egy svájci szervezet, aminek a célja, hogy elősegítse a minőségtudatosságot azzal, hogy díjazza a legjobb gyakorlatokat, a kiválóságot és a technológiai innovációt világszerte. 2023-ban, Dubai-ban került sor az ESQR szakmai bizottsága által kiválasztott vállalkozások díjazására. Az eseményre a Montivíz is meghívást kapott a díj várományosaként.

Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.