Támogasd te is a hazai termékeket!
2020.06.11
A koronavírus járvány által okozott gazdasági válság hatására több országos kezdeményezés is indult annak érdekében, hogy népszerűsítsék a hazai termékeket, ezáltal megtartva a magyar munkahelyeket és kisvállalkozásokat. Ilyen a #vegyélhazait és a “Vedd a hazait! Védd a hazait!” mozgalom is.
Vásárlási döntéseink hatása a gazdaságra
Vásárlási szokásainkkal hatással vagyunk a gazdasági folyamatokra, ezért ebben a nehéz helyzetben nagy szükség van az összefogásra. A magyar termékek a válságban is biztonságosak, könnyebben elérhetőek, előállításukhoz pedig hazai munkaerő járul hozzá.
A magyar termékek vásárlása környezettudatos döntés, hiszen a termékek szállításához kevesebb üzemanyag szükséges. Ráadásul mivel nem kell messzire utaztatni a terményeket, kevesebb tartósítószert és vegyi anyagot tartalmaznak, mint a külföldi áruk.
Monti természetes ásványvíz Monostorapátiból
A Monti természetes ásványvíz Magyarországon a Káli-medencében, Monostorapátiban bukkan felszínre. Feldolgozást nem igényel, de monostorapáti palackozó üzemünkben a helyi munkaerő segítségével kerül 19 literes ballonokba. A ballonos ásványvíz szolgáltatáshoz saját logisztikai hálózatunkat használjuk, a ballonos és hálózati vízadagolókat budapesti szervizünkben javítjuk, fertőtlenítjük. A Montivíz megvásárlásával tehát kiváló minőségű hazai terméket fogyaszthatsz, és támogathatod a munkahelyek fenntartását.
Figyeld a #vegyélhazait és a “Vedd a hazait! Védd a hazait” mozgalmakat, hiszen a segítségnyújtás mellett igazán értékes termékekre bukkanhatsz!
TOVÁBBI HÍREK

Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
2023.12.08Nem mindig könnyű kialakítani és fenntartani a munkahelyi kapcsolatokat, mivel időt és energiát igényelnek. Azonban az erőfeszítések megéri, mivel a pozitív munkahelyi kapcsolatok hozzájárulnak a közös célok eléréséhez és növelik a munkahelyi siker esélyeit.

Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
2023.12.01A munkahelyi kapcsolatoknak és légkörnek nagyobb hatása van a dolgozók közérzetére és teljesítményére, mint sokan gondolnák. Ha szilárd és jó kapcsolatokat ápolunk csapatunkkal, akkor örömmel fogunk munkába menni. Ez a pozitív érzés és hozzáállás munkahatékonyságunkon és teljesítményünkön is meglátszik.

Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
2023.11.28A tél már kopogtat az ajtónkon, a nappalok rövidek és zimankósak, az éjszakák hosszúak és hidegek. A téli hónapok - sokszor észrevétlenül - csökkentik motivációnkat, és megnehezíti az összpontosítást a munkára. Szerencsére egy kis odafigyeléssel, néhány apró “lifehack”-kel - vagyis apró trükkel - ellensúlyozni tudjuk a hideg hónapokkal járó nehézségeket.

Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
2023.11.17A munka eredményességének érdekében a vállalkozásoknak kizárólag arra kell koncentrálniuk, hogy az alkalmazottaknak milyen feladatokat kell elvégezniük és azt milyen minőségben kell tenniük. Ez az úgynevezett eredményközpontú munkakörnyezet alapja. Egyszerűen hangzik, nem igaz? A gyakorlatban egy kicsit bonyolultabb, de egy kis szemléletváltással gyorsan nagy lépéseket tehetünk az irányába.

Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
2023.11.10A modern vezetők hatásköre túlmutat a hagyományosan megszokottnál. Nemcsak a munkafolyamatokat és a projekteket kell irányítani, illetve kulcsfontosságú döntéseket hozni, hanem a csapat fejlődését is ösztönözni és támogatni kell. A munkavállalók ideje véges, de kritikus hiba lenne, ha nem tudnánk időt szakítani a tanulásra.

Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
2023.10.13Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kezdeményezésére hívták életre az Élelmezési Világnapot több, mint 50 éve. Az esemény célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy világszerte közel 1 milliárd ember éhezik, miközben világ többi részén a túlsúllyal küzdenek. Idén az Élelmezési világnap reflektor fényében a minden élelmiszer mögött megbúvó felbecsülhetetlen értékű ivóvíz áll.