Tények és tévhitek a szénsavas vízről
2020.09.03
Hazánkban nagy kultusza van a szénsavas víz fogyasztásának. Bár Jedlik Ányos a 19. században dolgozta ki az olcsó, ipari szikvízgyártás alapjait, korábban is kedvelt volt az úgynevezett “borvizek” fogyasztása, melyek olyan ásványvizek és forrásvizek voltak, amik természetes módon tartalmaztak több-kevesebb szén-dioxidot.
Széles körben elismert tény, hogy a szénsavas üdítők fogyasztása nagy mennyiségben nem egészséges, de vajon mi a helyzet a szénsavas ásványvízzel és a szikvízzel, szódával?
Utánanéztünk, hogy melyek a tények, és a tévhitek:
Fogszuvasodást okoz-e a szénsavas víz?
Amíg az ital nem tartalmaz cukrot vagy citromsavat, addig nem rongálja a fogakat, mivel sem a víznek, sem pedig a szén-dioxidnak nincs fogroncsoló hatása.
Hízhatunk-e a szénsavas ásványvíztől?
A szén-dioxid hozzáadásával nem lesz nagyobb energiatartalma a víznek, így nem is hizlal.
Okozhat-e emésztőrendszeri betegséget a szénsavas víz?
A túlzottan sok szénsavas víz puffadást okozhat, ami kellemetlen érzés. Ugyanakkor nem okoz emésztési zavart a szén-dioxiddal dúsított víz.
Van-e előnytelen hatása a szénsavas víznek?
A szénsavas víz hamarabb teltségérzetet okoz, ezért előfordulhat, hogy nem bírunk annyi folyadékot elfogyasztani, amennyire szervezetünknek valójában szüksége lenne.
Szénsavas ásványvíz, szóda a Montitól
Összességében tehát elmondható, hogy szén-dioxid hozzáadásával nem lesz egészségtelen a víz, ásványvíz. Így ha Te is a buborék-rajongók közé tartozol, akkor lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatod a szénsavas ásványvizet, szódát.
A Montivíz megbízható és kényelmes megoldást kínál, akár ballonos ásványvizet, akár szűrt csapvizet szeretnél fogyasztani. Ballonos és hálózatra köthető vízadagolóinkat is választhatod szénsavas adagolással. Kérj ajánlatot online ügyfélszolgálatunkon!
TOVÁBBI HÍREK

Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
2023.12.08Nem mindig könnyű kialakítani és fenntartani a munkahelyi kapcsolatokat, mivel időt és energiát igényelnek. Azonban az erőfeszítések megéri, mivel a pozitív munkahelyi kapcsolatok hozzájárulnak a közös célok eléréséhez és növelik a munkahelyi siker esélyeit.

Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
2023.12.01A munkahelyi kapcsolatoknak és légkörnek nagyobb hatása van a dolgozók közérzetére és teljesítményére, mint sokan gondolnák. Ha szilárd és jó kapcsolatokat ápolunk csapatunkkal, akkor örömmel fogunk munkába menni. Ez a pozitív érzés és hozzáállás munkahatékonyságunkon és teljesítményünkön is meglátszik.

Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
2023.11.28A tél már kopogtat az ajtónkon, a nappalok rövidek és zimankósak, az éjszakák hosszúak és hidegek. A téli hónapok - sokszor észrevétlenül - csökkentik motivációnkat, és megnehezíti az összpontosítást a munkára. Szerencsére egy kis odafigyeléssel, néhány apró “lifehack”-kel - vagyis apró trükkel - ellensúlyozni tudjuk a hideg hónapokkal járó nehézségeket.

Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
2023.11.17A munka eredményességének érdekében a vállalkozásoknak kizárólag arra kell koncentrálniuk, hogy az alkalmazottaknak milyen feladatokat kell elvégezniük és azt milyen minőségben kell tenniük. Ez az úgynevezett eredményközpontú munkakörnyezet alapja. Egyszerűen hangzik, nem igaz? A gyakorlatban egy kicsit bonyolultabb, de egy kis szemléletváltással gyorsan nagy lépéseket tehetünk az irányába.

Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
2023.11.10A modern vezetők hatásköre túlmutat a hagyományosan megszokottnál. Nemcsak a munkafolyamatokat és a projekteket kell irányítani, illetve kulcsfontosságú döntéseket hozni, hanem a csapat fejlődését is ösztönözni és támogatni kell. A munkavállalók ideje véges, de kritikus hiba lenne, ha nem tudnánk időt szakítani a tanulásra.

Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
2023.10.13Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kezdeményezésére hívták életre az Élelmezési Világnapot több, mint 50 éve. Az esemény célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy világszerte közel 1 milliárd ember éhezik, miközben világ többi részén a túlsúllyal küzdenek. Idén az Élelmezési világnap reflektor fényében a minden élelmiszer mögött megbúvó felbecsülhetetlen értékű ivóvíz áll.