Tippek a vízadagoló biztonságos használatához járványhelyzet idején

2020.10.01

Az őszi, téli időszak koronavírus nélkül is a betegségek főszezonja volt, de most már árgus szemekkel figyeljük, hogyan lehetne higiénikusabbá tenni azokat az eszközöket, gépeket, melyeket az irodában vagy üzemben többen is használnak. A vízadagoló sem kivétel ez alól, ezért összeszedtünk néhány tippet arról, hogy mit tehetsz meg azért, hogy a ballonos vagy hálózati vízadagoló használatával egyetlen munkatársad se betegedjen meg.

Home office - használaton kívüli vízadagolók

A helyzetet nehezítheti a hosszabb-rövidebb időre elrendelt home office vagy szabadság, mivel ilyenkor a vízadagoló automatában pangó vízben könnyebben elterjednek a baktériumok. Ezért ha 2-4 napig senki sem fogyaszt ásványvizet, akkor használat előtt érdemes először 2-3 pohárnyit kifolyatni. Ez a mennyiség átmossa a csöveket és a víztartályt. Ha több ideig áll használaton kívül a vízadagoló, akkor viszont alaposabb fertőtlenítésre van szükség. Ebben az esetben keresd fel ügyfélszolgálatunkat, és rendeld meg a fertőtlenítő eljárást!

Tippek az egészséges vízadagolóért

Ha a Te munkahelyeden folyamatosan használatban vannak a vízadagolók, akkor is sokat tehetsz azért, hogy a nedves felületen kevesebb kórokozó tapadjon meg. 

  • Naponta többször törölgesd át a készüléket fertőtlenítő kendővel vagy tisztítószerrel - különös tekintettel a gombokra, hiszen a cseppfertőzéssel terjedő betegségek (mint például a COVID-19) ellen a felületek állandó tisztántartása az egyik legjobb védekezés.

  • A poharakat tárold dobozban vagy szekrényben, hogy a tüsszentéssel, köhögéssel a levegőbe kerülő kórokozók ne érjék el.

  • A csepptálcát gyakorta ürítsd ki, hogy ott se gyűljön össze pangó víz. 

  • Érdemes a vízadagoló mellé is kihelyezni kézfertőtlenítőt, és megkérni munkatársaidat, hogy használat előtt és balloncsere előtt is fertőtlenítsék a kezüket.

  • Bár a Montivíz is törekszik a környezettudatosságra, ezekben az időkben a legbiztonságosabb mégis az egyszer használatos műanyagpohár vagy a papírtölcsér, hiszen ezeket mindig tisztán veheted elő. Ezeket használat után azonnal a pohár visszagyűjtőbe kell helyezni vagy ki kell dobni.

A felsorolt néhány tipp alkalmazásával máris sokat tettél azért, hogy munkahelyeden ne harapózzon el semmilyen betegség, járvány. Emellett figyelj oda a megfelelő folyadékbevitelre, hogy immunrendszered is erős és ellenálló maradjon!

Nincs megfelelő ásványvíz ellátás a munkahelyeden? Kérj ajánlatot ügyfélszolgálatunkon, és fogyassz Te is selymes ízű, egészséges ásványvizet vagy tisztított csapvizet a Montivíz ballonos és hálózati vízautomatái segítségével!

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
2023.12.08

Nem mindig könnyű kialakítani és fenntartani a munkahelyi kapcsolatokat, mivel időt és energiát igényelnek. Azonban az erőfeszítések megéri, mivel a pozitív munkahelyi kapcsolatok hozzájárulnak a közös célok eléréséhez és növelik a munkahelyi siker esélyeit.

Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
2023.12.01

A munkahelyi kapcsolatoknak és légkörnek nagyobb hatása van a dolgozók közérzetére és teljesítményére, mint sokan gondolnák. Ha szilárd és jó kapcsolatokat ápolunk csapatunkkal, akkor örömmel fogunk munkába menni. Ez a pozitív érzés és hozzáállás munkahatékonyságunkon és teljesítményünkön is meglátszik.

Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
2023.11.28

A tél már kopogtat az ajtónkon, a nappalok rövidek és zimankósak, az éjszakák hosszúak és hidegek. A téli hónapok - sokszor észrevétlenül - csökkentik motivációnkat, és megnehezíti az összpontosítást a munkára. Szerencsére egy kis odafigyeléssel, néhány apró “lifehack”-kel - vagyis apró trükkel - ellensúlyozni tudjuk a hideg hónapokkal járó nehézségeket.

Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
2023.11.17

A munka eredményességének érdekében a vállalkozásoknak kizárólag arra kell koncentrálniuk, hogy az alkalmazottaknak milyen feladatokat kell elvégezniük és azt milyen minőségben kell tenniük. Ez az úgynevezett eredményközpontú munkakörnyezet alapja. Egyszerűen hangzik, nem igaz? A gyakorlatban egy kicsit bonyolultabb, de egy kis szemléletváltással gyorsan nagy lépéseket tehetünk az irányába.

Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
2023.11.10

A modern vezetők hatásköre túlmutat a hagyományosan megszokottnál. Nemcsak a munkafolyamatokat és a projekteket kell irányítani, illetve kulcsfontosságú döntéseket hozni, hanem a csapat fejlődését is ösztönözni és támogatni kell. A munkavállalók ideje véges, de kritikus hiba lenne, ha nem tudnánk időt szakítani a tanulásra.

Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
2023.10.13

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kezdeményezésére hívták életre az Élelmezési Világnapot több, mint 50 éve. Az esemény célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy világszerte közel 1 milliárd ember éhezik, miközben világ többi részén a túlsúllyal küzdenek. Idén az Élelmezési világnap reflektor fényében a minden élelmiszer mögött megbúvó felbecsülhetetlen értékű ivóvíz áll.