A víz és a koronavírus kapcsolata
2020.03.26A koronavírus terjedése a nyugati országok után most hazánkban is kezd felgyorsulni. Sokakban felmerülhet a kérdés: vajon milyen lehet a vírus kapcsolata ivóvizeinkkel, terjesztheti-e a víz a koronavírust.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március elején adott ki egy technikai tájékoztatót a témában a víz- és szennyvízkezelő szakemberek és szolgáltatók számára.
Ebben az áll, hogy nincs rá bizonyíték, hogy a vírusok (a koronavírust beleértve) képesek túlélni a vízben, hozzátéve, hogy a vírus két fő terjedési csatornája a belélegzés és az érintkezés.
Ezen kívül a COVID-19 vírus kevésbé stabil, nem ellenálló a fertőtlenítő szerekkel szemben, és a háztartásban előforduló módszerek - úgy mint a forralás és különböző vízszűrők használata is hatásosak ellene.
Természetesen nagyon fontos az ivóvízellátó rendszer tisztántartása, és az ezen a területen dolgozók számára a higiéniai szabályok betartása, a dolgozók megóvása, hogy ivóvízellátásunk stabil maradjon. A Montivíznél is mindig nagy hangsúlyt fektetünk a vízadagolók és a ballonok fertőtlenítésére, vízszűrő- és víztisztító gépeink is a lehető legtisztább állapotban kerülnek az otthonokba, irodákba.
Magyarország szerencsés helyzetben van, hiszen sok védett rétegből származó ásványvíz forrással büszkélkedhet. Ilyen a Montivíz is, az eredendően tisztán kinyert monostorapáti ásványvíz pedig érintetlenül kerül a környezetbarát ballonokba.
Ne feledd: egészséged megóvása érdekében Te is fogyassz megfelelő mennyiségű és minőségű vizet!
TOVÁBBI HÍREK

Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
2023.12.08Nem mindig könnyű kialakítani és fenntartani a munkahelyi kapcsolatokat, mivel időt és energiát igényelnek. Azonban az erőfeszítések megéri, mivel a pozitív munkahelyi kapcsolatok hozzájárulnak a közös célok eléréséhez és növelik a munkahelyi siker esélyeit.

Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
2023.12.01A munkahelyi kapcsolatoknak és légkörnek nagyobb hatása van a dolgozók közérzetére és teljesítményére, mint sokan gondolnák. Ha szilárd és jó kapcsolatokat ápolunk csapatunkkal, akkor örömmel fogunk munkába menni. Ez a pozitív érzés és hozzáállás munkahatékonyságunkon és teljesítményünkön is meglátszik.

Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
2023.11.28A tél már kopogtat az ajtónkon, a nappalok rövidek és zimankósak, az éjszakák hosszúak és hidegek. A téli hónapok - sokszor észrevétlenül - csökkentik motivációnkat, és megnehezíti az összpontosítást a munkára. Szerencsére egy kis odafigyeléssel, néhány apró “lifehack”-kel - vagyis apró trükkel - ellensúlyozni tudjuk a hideg hónapokkal járó nehézségeket.

Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
2023.11.17A munka eredményességének érdekében a vállalkozásoknak kizárólag arra kell koncentrálniuk, hogy az alkalmazottaknak milyen feladatokat kell elvégezniük és azt milyen minőségben kell tenniük. Ez az úgynevezett eredményközpontú munkakörnyezet alapja. Egyszerűen hangzik, nem igaz? A gyakorlatban egy kicsit bonyolultabb, de egy kis szemléletváltással gyorsan nagy lépéseket tehetünk az irányába.

Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
2023.11.10A modern vezetők hatásköre túlmutat a hagyományosan megszokottnál. Nemcsak a munkafolyamatokat és a projekteket kell irányítani, illetve kulcsfontosságú döntéseket hozni, hanem a csapat fejlődését is ösztönözni és támogatni kell. A munkavállalók ideje véges, de kritikus hiba lenne, ha nem tudnánk időt szakítani a tanulásra.

Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
2023.10.13Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kezdeményezésére hívták életre az Élelmezési Világnapot több, mint 50 éve. Az esemény célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy világszerte közel 1 milliárd ember éhezik, miközben világ többi részén a túlsúllyal küzdenek. Idén az Élelmezési világnap reflektor fényében a minden élelmiszer mögött megbúvó felbecsülhetetlen értékű ivóvíz áll.