A produktív munkakörnyezet ismérvei

2023.03.10

A vállalkozás legértékesebb erőforrása a munkavállaló. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan munkakörnyezetet biztosítson számukra, ami hozzájárul elégedettségéhez, kreatívitáshoz és produktivitáshoz. Nézzük meg, hogyan is néz ki egy ilyen munkahely!

A pozitív és nyüzsgő vállalati kultúra nemcsak az elégedettségét növeli a munkavállalóknak, hanem produktivitásukat és motivációjúkat. Az Oxfordi Egyetem üzleti kara által végzett kutatás szerint a boldog munkavállalók 13 százalékkal hatékonyabbak is egyben.

Mitől lehet boldog egy munkahely?

Hatékony munkahelyi kommunikáció

A nem megfelelő kommunikációs gyakorlat az egyik legfőbb gátja a produktív munkahelynek. Nincs is annál rosszabb egy dolgozó számára, mint amikor úgy érzi, hogy kilóg a sorból, vagy nem számít a véleménye. Ezért tennünk kell érte, hogy a munkavállalók ha kell megszólaljanak, és felszólaljanak a munkahelyen. Ösztönözni kell őket, hogy szabadon gondolkodjanak, és kérjük ki a véleményüket, hogy érezzék, igenis számítanak a visszajelzéseik, az ötleteik és az aggályaik,

Ennek a kulcsa a közös tér, ami segít a kapcsolatok kialakításában és fenntartásában. Bár az utóbbi években számtalan munkával kapcsolatos tevékenység költözött az online térben - ami eredendően nem baj -, azonban a személyes kommunikációt semmi sem múlhatja felül.

Ezek a közös terek tulajdonképpen inkubátorként szolgálnak a dolgozók számára, hogy hatékony csapatmunka születhessen. A közösségi helyiségek mellett privát teret is kell biztosatani a dolgozók számára, ahova elvonulhatnak, ha szükségesnek érzik. Ez alapján célszerű az alábbi helyiségekkel rendelkeznie egy munkahelynek?

  • Hot desking helyiség: Nyitott irodahelyiség, ahol több, jól felszerelt munkaállomás van, azonban egyik sem tartozik egy bizonyos személyhez, hanem az használja, akinek éppen szüksége van rá.

  • Jól felszerelt pihenő helyiség, ami eltér a formális irodától.

  • Privát iroda helyiségek

  • Fókusz fülkék

  • Közösségi területekkel

  • Meeting szobábakkal

Miért van ezekre szükség? Például a közösségi tér lehetőséget nyújt az alkalmazottak számára - különösen nagyobb cégek esetén -, hogy olyan munkatársakkal találkozzanak, akikkel más esetben csak elvétve váltanak egy két szót, akkor is munkaügyben.. A fókusz állomások pedig lehetőséget biztosítanak arra, hogy az alkalmazott kizárjon minden zavaró tényezőt, ha úgy szeretné.

Olyan hely, ahol önmagad lehetsz

A szervezetnek támogatnia kell a munkavállalók függetlenségét, valamint gondoskodnia kell arról, hogy kényelmesen érezzék és szabadon kifejezzék magukat. Ha úgy érzik a dolgozók, hogy korlátozva vannak - például megszabjuk hogyan öltözködjenek, dolgozzanak -, akkor kevésbé lesznek hatékonyak.

Ez a függetlenség többet jelent a megszokott úgynevezett rugalmas munkahelytől. A munkavállalóknak engedni kell, hogy úgy dolgozanak, ahogy ők szeretnének. Ösztönözni kell őket a kreatív gondolkodásra és hagyjuk, hogy olyan életvitelt folytassanak, amilyet szeretnénk. Például, ha el szeretnék hozni négylábú társukat a munkahelyre, akkor biztosítsunk lehetőséget számunkra.  A kutyabarát munkahely előnyeiről korábbi cikkünkben olvashatsz.

Egy 2022-es angliai tanulmány szerint, azokon a munkahelyeken, ahol nagyfokú munkavállalói autonómiát vezettek be, a munkateljesítmény 42 százalékkal növekedett. Valamint a dolgozók 32 százalékkal boldogabbnak és 34 százalékkal kreatívabbnak érzik magukat.

Természeten ez nem azt jelenti, hogy teljesen el kell engedni a gyeplőt, mert az is a teljesítmény és a csapatkohézió rovására mehet. Fontos, hogy a produktivitást előre egyeztetett, pontos KPI (teljesítménymutatók) mellett monitorozzuk, illetve figyeljünk arra, hogy az egyik alkalmazott szabadsága se menjen a többi munkatársa rovására. Szerencsére jó kommunikációs gyakorlat mellett erre nem valószínű, hogy sor kerül.

A szünetek helyes megközelítése

A szűkös határidők nagy nyomást helyeznek a munkavállalókra, ami miatt sokszor kényszerülnek a feladat gyors elvégzésére. Emiatt pedig kevesebb - vagy egyáltalán nem - időt szánnak a szünetekre, amivel kicsit kiszakadnak a munka monotonitásából. Ez pedig a teljesítmény rovására megy, ami a vállalat eredményein is meg fognak látszani.

Ösztönözzük a munkavállalókat arra, hogy akkor is tartsanak szünetet, amikor szorít az idő. Nyomatékosítsuk számukra, hogy nem a gyengeség vagy az elkötelezettség hiányának jele, ha szükségünk van egy kis időre, amikor nem a munkával foglalkozunk.

Ez lehet sokak számára meglepő lehet, hiszen hagyományos gondolkodás mellett nem összeegyeztethető, hogy rövid a határidő, mi pedig mégis szorgalmazzuk a munka megszakítását. Az lehet, hogy időben kevesebbet dolgozik a munkavállaló, viszont az idő alatt jóval hatékonyabban. A munkahelyi szünetek fontosságáról és előnyeiről részletesebben korábbi cikkünkben olvashatsz, kattints a linkre!

 

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.

Tények és tévhitek az introvertált munkavállalókkal kapcsolatban
Tények és tévhitek az introvertált munkavállalókkal kapcsolatban
2024.01.23

Bár mindenki saját és egyedi személyiséggel rendelkezik, az introvertált munkavállalók számos azonos személyiség jeggyel és tulajdonsággal bírnak. A köztudat legtöbbször a negatív aspektusait emeli ki, ami alapján az introváltakat visszahúzódó, csendes, félénk és szorongó emberekkel azonosítják. Azonban ez távol áll a valóságtól. Az introvertált munkavállalók rengeteg potenciállal rendelkeznek.