Hogyan alakítsuk ki az iroda stílusát és designját?

2021.02.04

Miért fontos az irodai design?

Sokan az idő jelentős részét az irodában töltik. Ezért fontos, hogy az iroda olyan hely legyen, ami elősegíti a kreativitást, a produktivitást, az egészséget és a jólétet. Korábbi bejegyzésünkben írtunk az ergonómia fontosságáról, aminek a célja az egészséges munkakörnyezet megteremtése. Az ergonomikus kialakítású munkahely elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez. 

Viszont legalább olyan fontos, hogy jól is érezzük magunkat munka közben, amiben a dizájnnak jelentős szerepe van. Milyen előnyökkel jár egy stílusos iroda és hogyan járul hozzá a vállalkozás növekedéséhez egy jól berendezett munkakörnyezet? 

irodai design fontossága

Elkötelezettebb és hatékonyabb munkatársak

Az elrendezés, a színek, a tárgyak stílusa befolyásolja, az ott dolgozok hangulatát. Vagyis a munkahely dizájnja közvetlenül befolyásolja az alkalmazottak elkötelezettségét és munkamorálját. Ami jelentős hatással van a produktivitásra.

Segíti a márkaépítést is

Az irodai dizájn jelentős segítség lehet a  márkaépítésben is. Fontos, hogy az iroda stílusa tükrözze a vállalkozás jellegét valamint személyiségét, így az alkalmazottak jobban és könnyebben tudnak azonosulni a vállalati kultúrával. 

Valószínűleg nem csak az alkalmazottak, hanem velük együtt üzleti partnerek valamint ügyfelek is megfordulnak az irodában, ami még fontosabbá teszi az iroda igényes és vonzó kialakítását. 

Milyen színű legyen az iroda?

A színeknek épp olyan fontos szerepük van irodádban, mint otthonodban. A szürke, a bézs vagy a fehér szín nem a legideálisabb választás, ha az iroda kifestését tervezzük. A halvány, lágy és semleges színek jelentősen csökkenthetik a produktivitást. 

A színes környezet ösztönzi a gondolkodást és a kreativitást. A kék és a zöld színek az ötletelést segítik, míg a vörös árnyalatok az összpontosításban és a figyelem megtartásában segítenek. A sárga színeknek élénkítő hatásuk van, és energizálják a dolgozókat.

Formák az irodában

A berendezési tárgyak és bútorok formája kevés figyelmet kap az iroda tervezésekor. Több kutatás is bizonyítja, hogy a kerek és ívelt berendezési tárgyak és bútorok növelik a kreativitást.

Tág terek és nyitott gondolkodás

Ha nagyobb felújítást vagy új iroda kialakítását tervezed, érdemes megfontolni a plafon megemelését. A három méter feletti belmagasság szabadabb és kreatívabb gondolkodásra serkenti a dolgozókat.

iroda design ötletek

Irodai ellátás

Mára szinte elképzelhetetlen egy iroda kávé és tea nélkül. Érdemes jól megválasztani, hogy milyen étel- és italszolgáltatást nyújtunk az irodában. Ha jól választunk szolgáltatást, sokkal energikusabbak lesznek, jobban tudnak fókuszálni a munkatársak, a betegszabadságok száma pedig jelentősen csökkenni fog. 

Persze ez nem azt jelenti, hogy minden napra teljes ellátást kell fizetni az alkalmazottaknak, viszont mindenképp érdemes a megfelelő hidratációt ösztönözni és minőségi kávét nyújtani. A Montivízzel mindkettőt egyszerűen és kényelmesen megteheted. 

Új, elegáns kivitelű vízadagolónkal két legyet üthetsz egy csapással. A rozsdamentes acélból készült formatervezett vízadagoló kiválóan illik egy modern, dizájnos munkakörnyezetbe és a selymes ízű természetes Monti ásványvíz hozzájárul a megfelelő hidratáltsághoz. Rendeld meg még ma üzlethelyiségbe, irodádba vagy otthonra az elegáns Canaletas hideg/forró vizes vízadagolónkat!

A Monti Café minőségi és környezetbarát kávékapszulái pedig garantálják az olasz kávézó élményét az irodában is. Rendeld meg kezdő csomagunkat!

TOVÁBBI HÍREK
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
2024.04.08

Az ESQR (European Society for Quality Research) egy svájci szervezet, aminek a célja, hogy elősegítse a minőségtudatosságot azzal, hogy díjazza a legjobb gyakorlatokat, a kiválóságot és a technológiai innovációt világszerte. 2023-ban a Dubai-ban került sor az ESQR szakmai bizottsága által kiválasztott vállalkozások díjazására. Az eseményre a Montivíz is meghívást kapott a díjvárományosaként.

Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.