Különleges és egészséges nyári szomjoltó limonádé

2021.06.29

Megérkezett a várva várt nyár, talán az elmúlt napokban kicsit túlzásba is esett. A tikkasztó kánikulában különösen fontos a megfelelő folyadékpótlás.  Természetesen az ásványvíznél nincs jobb szomjoltó, viszont néhány természetes hozzávalóval könnyen varázsolhatsz belőle egészséges nyári hűsítő italt.

levendulás limonádé

Uborkás-mentás szomjoltó  

Nagyon egyszerű, ám annál jobb kombináció. Tegyük 1 liter Monti ásványvízbe a felkockázott uborkát és egy marék menta levelet, majd hagyjuk állni legalább egy órát szobahőmérsékleten. Ezt követően tegyük csak a hűtőbe. Nem csak üdítő élmény, hanem egészséges is. Cukor,- és kalóriamentes, illetve az uborka jótékony hatásai is érvényesülnek.

uborkás frissítő szomjoltó

Görögdinnyés jégkása

Néhány perc alatt igazi hűsítő finomságot varázsolhatsz, ami alakbarát és egészséges is egyben. Körülbelül egy kiló magozott dinnyét tegyél a turmixgépbe, facsard hozzá egy lime vagy citrom levét. Egy bögre jéggel keverd simára a géppel, és már kész is!

dinnyés szomjoltó

Levendulás limonádé recept

Dobd fel a klasszikus limonádét egy kis extrával. A levendula nem csak különleges ízt kölcsönöz a limonádénak, hanem számtalan jótékony hatása is van. Mi kell hozzá?

  • 1-2 teáskanálnyi szárított levendula

  • kevés méz vagy cukor

  • 1 liter víz

  • fél citrom leve

A forrásban lévő vízbe szórd bele a levendulát majd fedd le, hogy ne szökjön el az illóolaj. Óvatosan adagold a levendulát, ugyanis nagyon intenzív íze van. Néhány perc után szűrd le és miután kicsit kihűlt, mehet hozzá a citrom és az édesítőszer, már ha kell.

Variációk jeges teára

Tökéletes nyári hűsítő italt készíthetsz kedvenc teádból, legyen az zöld, menta vagy a klasszikusnak számító fekete tea. Az elkészítési mód minden esetben hasonló. Készítsd el a teát a megszokott módon. Ízlés szerint tehetsz hozzá cukrot, majd hagyd hűlni kicsit. Ezt követően önts hozzá ízlés szerint friss citrom vagy lime levet. Ha túl meleg még a tea, akkor a citrus jótékony hatásai nem fognak érvényesülni.

Ha igazán el szeretnél térni a megszokottól, próbáld ki a jeges teát angolosan. Főzz egy jó erős earl grey teát, öntsd fel hideg tejjel vagy növényi tejhelyettesítővel és végül tegyél hozzá jeget. Egyszerű és különleges.

egyszerű jeges tea

Klasszikus limonádé recept

Természetesen a klasszikus limonádé receptje se maradhat ki a hűsítő italok felsorolásából. Körülbelül 1 deciliter forró vízben keverjünk el 4 evőkanál mézet vagy cukrot. Ezután facsarjunk bele egy citromot és két narancsot. Öntsük fel két liter Monti természetes ásványvízzel, majd tegyünk hozzá egy felkarikázott citromot és narancsot. Egy rövid ideig érdemes állni hagyni, hogy összeérjenek az ízek. Tehetünk hozzá menta és citromfű levelet is.

klasszikus limonádé recept

Nyári frissítők szabadon

Ha pedig nem szeretnél egyetlen limonádé recepttel se bajlódni, legegyszerűbb, ha fogsz egy marék fagyasztott gyümölcsöt és felöntöd természetes Monti ásványvízzel. A fagyasztott gyümölcs szép színt, finom ízt ad a víznek miközben le is hűti.

Készítheted friss, idénygyümölcsből is. Tedd be a frissen szedett vagy vásárolt szezonális gyümölcsöt a fagyasztóba néhány órára. A gyümölcs íze, minősége, vitamin és ásványi-anyag tartalma nem fog változni, ugyanolyan ízletes marad.

Montival a nyári hűsítő ital is jobb

A Montivíz tökéletes alapja lehet bármely nyári szomjoltónak. Az ásványi-anyagokban gazdag természetes karsztvíz nem csak selymes ízű, hanem segít pótolni szervezetünk a számára létfontosságú ásványi-anyagokat.

Vízadagolóink a legnagyobb hőségben is gombnyomásra adnak hűsítő hideg vizet. Forró víz funkciójával pedig leegyszerűsítheted a jeges tea vagy limonádé elkészítését. Válaszd te is a hazai és környezetbarát Monti ásványvizet, nézd meg ajánlatunkat!

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
2023.12.08

Nem mindig könnyű kialakítani és fenntartani a munkahelyi kapcsolatokat, mivel időt és energiát igényelnek. Azonban az erőfeszítések megéri, mivel a pozitív munkahelyi kapcsolatok hozzájárulnak a közös célok eléréséhez és növelik a munkahelyi siker esélyeit.

Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
2023.12.01

A munkahelyi kapcsolatoknak és légkörnek nagyobb hatása van a dolgozók közérzetére és teljesítményére, mint sokan gondolnák. Ha szilárd és jó kapcsolatokat ápolunk csapatunkkal, akkor örömmel fogunk munkába menni. Ez a pozitív érzés és hozzáállás munkahatékonyságunkon és teljesítményünkön is meglátszik.

Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
2023.11.28

A tél már kopogtat az ajtónkon, a nappalok rövidek és zimankósak, az éjszakák hosszúak és hidegek. A téli hónapok - sokszor észrevétlenül - csökkentik motivációnkat, és megnehezíti az összpontosítást a munkára. Szerencsére egy kis odafigyeléssel, néhány apró “lifehack”-kel - vagyis apró trükkel - ellensúlyozni tudjuk a hideg hónapokkal járó nehézségeket.

Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
2023.11.17

A munka eredményességének érdekében a vállalkozásoknak kizárólag arra kell koncentrálniuk, hogy az alkalmazottaknak milyen feladatokat kell elvégezniük és azt milyen minőségben kell tenniük. Ez az úgynevezett eredményközpontú munkakörnyezet alapja. Egyszerűen hangzik, nem igaz? A gyakorlatban egy kicsit bonyolultabb, de egy kis szemléletváltással gyorsan nagy lépéseket tehetünk az irányába.

Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
2023.11.10

A modern vezetők hatásköre túlmutat a hagyományosan megszokottnál. Nemcsak a munkafolyamatokat és a projekteket kell irányítani, illetve kulcsfontosságú döntéseket hozni, hanem a csapat fejlődését is ösztönözni és támogatni kell. A munkavállalók ideje véges, de kritikus hiba lenne, ha nem tudnánk időt szakítani a tanulásra.

Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
2023.10.13

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kezdeményezésére hívták életre az Élelmezési Világnapot több, mint 50 éve. Az esemény célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy világszerte közel 1 milliárd ember éhezik, miközben világ többi részén a túlsúllyal küzdenek. Idén az Élelmezési világnap reflektor fényében a minden élelmiszer mögött megbúvó felbecsülhetetlen értékű ivóvíz áll.