Különleges és egészséges nyári szomjoltó limonádé

2021.06.29

Megérkezett a várva várt nyár, talán az elmúlt napokban kicsit túlzásba is esett. A tikkasztó kánikulában különösen fontos a megfelelő folyadékpótlás.  Természetesen az ásványvíznél nincs jobb szomjoltó, viszont néhány természetes hozzávalóval könnyen varázsolhatsz belőle egészséges nyári hűsítő italt.

levendulás limonádé

Uborkás-mentás szomjoltó  

Nagyon egyszerű, ám annál jobb kombináció. Tegyük 1 liter Monti ásványvízbe a felkockázott uborkát és egy marék menta levelet, majd hagyjuk állni legalább egy órát szobahőmérsékleten. Ezt követően tegyük csak a hűtőbe. Nem csak üdítő élmény, hanem egészséges is. Cukor,- és kalóriamentes, illetve az uborka jótékony hatásai is érvényesülnek.

uborkás frissítő szomjoltó

Görögdinnyés jégkása

Néhány perc alatt igazi hűsítő finomságot varázsolhatsz, ami alakbarát és egészséges is egyben. Körülbelül egy kiló magozott dinnyét tegyél a turmixgépbe, facsard hozzá egy lime vagy citrom levét. Egy bögre jéggel keverd simára a géppel, és már kész is!

dinnyés szomjoltó

Levendulás limonádé recept

Dobd fel a klasszikus limonádét egy kis extrával. A levendula nem csak különleges ízt kölcsönöz a limonádénak, hanem számtalan jótékony hatása is van. Mi kell hozzá?

  • 1-2 teáskanálnyi szárított levendula

  • kevés méz vagy cukor

  • 1 liter víz

  • fél citrom leve

A forrásban lévő vízbe szórd bele a levendulát majd fedd le, hogy ne szökjön el az illóolaj. Óvatosan adagold a levendulát, ugyanis nagyon intenzív íze van. Néhány perc után szűrd le és miután kicsit kihűlt, mehet hozzá a citrom és az édesítőszer, már ha kell.

Variációk jeges teára

Tökéletes nyári hűsítő italt készíthetsz kedvenc teádból, legyen az zöld, menta vagy a klasszikusnak számító fekete tea. Az elkészítési mód minden esetben hasonló. Készítsd el a teát a megszokott módon. Ízlés szerint tehetsz hozzá cukrot, majd hagyd hűlni kicsit. Ezt követően önts hozzá ízlés szerint friss citrom vagy lime levet. Ha túl meleg még a tea, akkor a citrus jótékony hatásai nem fognak érvényesülni.

Ha igazán el szeretnél térni a megszokottól, próbáld ki a jeges teát angolosan. Főzz egy jó erős earl grey teát, öntsd fel hideg tejjel vagy növényi tejhelyettesítővel és végül tegyél hozzá jeget. Egyszerű és különleges.

egyszerű jeges tea

Klasszikus limonádé recept

Természetesen a klasszikus limonádé receptje se maradhat ki a hűsítő italok felsorolásából. Körülbelül 1 deciliter forró vízben keverjünk el 4 evőkanál mézet vagy cukrot. Ezután facsarjunk bele egy citromot és két narancsot. Öntsük fel két liter Monti természetes ásványvízzel, majd tegyünk hozzá egy felkarikázott citromot és narancsot. Egy rövid ideig érdemes állni hagyni, hogy összeérjenek az ízek. Tehetünk hozzá menta és citromfű levelet is.

klasszikus limonádé recept

Nyári frissítők szabadon

Ha pedig nem szeretnél egyetlen limonádé recepttel se bajlódni, legegyszerűbb, ha fogsz egy marék fagyasztott gyümölcsöt és felöntöd természetes Monti ásványvízzel. A fagyasztott gyümölcs szép színt, finom ízt ad a víznek miközben le is hűti.

Készítheted friss, idénygyümölcsből is. Tedd be a frissen szedett vagy vásárolt szezonális gyümölcsöt a fagyasztóba néhány órára. A gyümölcs íze, minősége, vitamin és ásványi-anyag tartalma nem fog változni, ugyanolyan ízletes marad.

Montival a nyári hűsítő ital is jobb

A Montivíz tökéletes alapja lehet bármely nyári szomjoltónak. Az ásványi-anyagokban gazdag természetes karsztvíz nem csak selymes ízű, hanem segít pótolni szervezetünk a számára létfontosságú ásványi-anyagokat.

Vízadagolóink a legnagyobb hőségben is gombnyomásra adnak hűsítő hideg vizet. Forró víz funkciójával pedig leegyszerűsítheted a jeges tea vagy limonádé elkészítését. Válaszd te is a hazai és környezetbarát Monti ásványvizet, nézd meg ajánlatunkat!

TOVÁBBI HÍREK
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
2024.04.08

Az ESQR (European Society for Quality Research) egy svájci szervezet, aminek a célja, hogy elősegítse a minőségtudatosságot azzal, hogy díjazza a legjobb gyakorlatokat, a kiválóságot és a technológiai innovációt világszerte. 2023-ban a Dubai-ban került sor az ESQR szakmai bizottsága által kiválasztott vállalkozások díjazására. Az eseményre a Montivíz is meghívást kapott a díjvárományosaként.

Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.