Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a támogató vezetőnek?

2023.07.21

A hatékony és inspiráló vezető nem csak a munkavállalók elkötelezettségét szilárdítja meg a cég felé, hanem az üzleti eredményeket, valamint a növekedést is elősegíti. Továbbá egy jó vezető képes megtartani a tehetséges munkatársakat és újakat bevonzani. Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy inspiráló vezető?

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a támogató vezetőnek?

A jó és eredményes menedzsment összeállítása a vezetőség egyik, ha nem a legnehezebb feladata. Egy jó vezetőnek egyrészről olyan készségekkel kell rendelkeznie, amelyek a személyiségből fakadnak, másrészről pedig olyan képességek birtokában is kell lennie, amelyeket el kell sajátítania. Lehet valaki hatékony vezető egyik, vagy másik nélkül, azonban az igazán inspiráló vezetőnek mindkettővel rendelkeznie kell.

Nyugodtak, még stressz helyzetben is

Nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy azt szeretnék. Azok a vezetők - vagyis inkább fönökök -, akik stressz helyzetben pánikba esnek, vagy elvesztik önuralmukat nem alkalmasak a vezetői pozicióra. Ha egy felettes probléma esetén másik hibáztatásába kezd, vagy csak a megoldást sürgeti, akkor a beosztottak inkább kerülni fogják vele az interakciót. A problémák odébb lesznek tolva, a rossz hírek a homályba vesznek, mert félnek a vezetőség reakciójától.

Ezzel szemben egy jó vezető minden szituációban nyugodt, és higgadtan néz szembe a nem várt kihívással a csapatával. Ez a higgadtság biztonságot ad a dolgozóknak, így az esetleges problémákat azonnal jelezni fogják felettesük felé, amivel elejét lehet venni a nagyobb káosznak.

A higgadtság elsősorban a vezető személyiségéből fakad. Azonban számtalan olyan technikát lehet elsajátítani különböző tréning segítségével, amivel eredményesen lehet kezelni a stressz helyzeteket.

Odafigyelnek és meghallgatnak

A figyelem egy olyan készség, ami felett sokan elsiklanak. Meghallgatni valakit, és odafigyelni arra, amit mond két külön fogalom. Egy támogató vezető nem csak meghallgatja, amit munkatársa mond, hanem oda is figyel rá. Nem mást csinál közben, és gondolatai se máshol járnak, miközben beosztottja hozzá beszél, még akkor sem, ha mondandója esetleg nem közvetlenül a munkához kapcsolódik.

Odafigyeléssel, és különböző tréningekkel lehet fejleszteni ezen kommunikációs készségünkön azonban, ha valakiben nincs meg a nyitottság és az empátia hozzá, akkor sosem lesz igazán jó hallgatóság.

Emberi oldalukat mutatják

A hangzatos titulusok hallatán a fiatalabbakban, vagy az újonnan érkező dolgozókban nem tudatosul, hogy a vezetőik is “csak” emberek, ami miatt távolságtartóak lesznek. Ezért fontos, hogy a vezetők éreztesék beosztotjaikkal, hogy bármikor, bármiben segítséget kérhetnek tőlük. Az inspiráló vezető érdeklődést mutat csapata iránt, és mellettük áll a nehéz időkben is. Meghallgatja öket, biztosítja együttérzését és törödik velük.

Rugalmasak

Minden vezető karrierjében eljöhet az a pillanat, amikor akadályokba ütközik, vagy egy egy projekt meghiúsul. Azonban nem csak az eredményekért felelös a vezető, hanem saját viselkedéséért is. Ugyanis a csapat tagok érzik és látják, hogy a kényes szituációkra, hogyan reagál a menedzsment.

A támogató vezető felméri a helyzetet, és tanul belőle. Nem a csapatot hibáztatja, vagy keres más egyéb okot, ami a problémához vezetett, hanem a megoldást keresi és alkalmazkodik az új helyzethez.

Feddhetetlenség

Végül, de nem utolsó sorban, amivel a jó vezetőnek rendelkeznie kell, azaz integritás. Ha becsületünkön csorba esik, akkor pillanatok alatt elveszíthetjük csapatunk tiszteletét. A támogató vezetők mindig betartják az ígéreteket, eleget tesznek kötelezettségüknek és megbízhatóak. A legfontosabb, hogy a vezetőnek akkor is helyesen kell cselekednie, ha nem az az egyszerűbb út. Problémák esetén vállalni kell a felelősséget, a sikerben pedig osztozni.

Inspiráló célokat tűz ki

A támogató vezető nem csak az eredményeket várja el, hanem jól kidolgozott, teljesíthető célokat tűz ki, aminek a fő csapásirányát is kijelöli közös ötleteléssel. Az inspiráló célok fontosságáról korábbi cikkünkben írtunk részletesen, kattints a linkre! 

 

TOVÁBBI HÍREK
A legszárazabb helyek Földünkön
A legszárazabb helyek Földünkön
2024.06.03

Földünk méltán kiérdemli a kék bolygó kifejezését, mivel felszínének több, mint 70%-át víz borítja. Azonban vannak olyan területek Földünkön, ahol olyan körülmények uralkodnak, ami szinte elképzelhetetlen. Hihetetlen, de bolygónk legszárazabb területein, ahol sokszor hosszú évtizedekig egy csepp csapadék sem esik, mégis van élet. A zord körülmények között virágzó élet segít, hogy nagyobb becsben tartsuk Földünk legértékesebb kincsét, a vizet.

Az alkalmazotti visszajelzések szerepe a szervezeti sikerben
Az alkalmazotti visszajelzések szerepe a szervezeti sikerben
2024.05.03

Az alkalmazotti visszajelzések létfontosságúak a sikeres szervezetek számára, hiszen segítik a folyamatos fejlődést és a kölcsönös növekedést. Ebben a teljes körű útmutatóban megvizsgáljuk az alkalmazotti visszajelzések jelentőségét, felfedezve annak sokoldalú előnyeit és az hatékony bevezetés legjobb gyakorlatait.

Montivíz újabb sikere a nemzetközi porondon
Montivíz újabb sikere a nemzetközi porondon
2024.04.08

Az ESQR (European Society for Quality Research) egy svájci szervezet, aminek a célja, hogy elősegítse a minőségtudatosságot azzal, hogy díjazza a legjobb gyakorlatokat, a kiválóságot és a technológiai innovációt világszerte. 2023-ban, Dubai-ban került sor az ESQR szakmai bizottsága által kiválasztott vállalkozások díjazására. Az eseményre a Montivíz is meghívást kapott a díj várományosaként.

Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.