Rossz szokások, amelyek észrevétlenül rombolják a produktivitást

2022.11.18

Sokunkkal megesik, hogy csak nap végén eszmélünk rá arra, hogy egyáltalán nem voltunk olyan produktivak a munkaidőben, mint ahogy azt előző munkanap végén, vagy reggel terveztük. Még, ha végig futjuk az aznapi történéseket, akkor se nagyon értjük, hogy hol sikkadt el a munkánk, hiszen egész nap csináltunk valamit. Nos, van egy-két olyan cselekvés, ami nem olyan egyértelmű időnyelő, mint például a közösségi média pörgetése.

Az e-mailek ellenőrzése reggel

Elsőre szokatlannak hangozhat, hogy a reggeli rutinszerű postabontás segít a fontos feladatok elvégzésében, azonban a tapasztalat mást mutat. Valójában merényletet követsz el magad ellen azzal, ha a munkaidőt az e-mailek böngészésével kezded.

A munkaidő első pár órája a legfontosabb. Ilyenkor elménk fitt és kész szárnyalni, aminek köszönhetően a legproduktívabb szakasza a munkának, ami meghatározza az egész napodat. Ilyenkor a legfontosabb feladatokra fókuszálj, tervezz, vagy bővítsd tudásodat.

Azonban azzal, hogy megnyitod az e-mail fiókodat szürke felhőket teremtesz elméd köré, ami megöli a produktivitást. Rengeteg információ fog vele elárasztani, és egy sürgető érzést kelt benned, hogy mielőbb megválaszold őket. Sokan azzal nyugtatják magukat, hogy csak elolvassák, hogy mennyire fontos az e-mail. Viszont ez sem tanácsos két okból:

  • Nem sűrűn fordul elő olyan, hogy olyan e-mailt küldenek, amit halaszthatatlanul, azonnal meg kell válaszolni reggel.

  • Hiába hiszük azt, hogy csak átfutottuk az e-mailt, az attól még helyet fog elfoglalni a rövid távú memóriánkban.

Mindenre igent mondasz

Ez már valószínűleg jóval egyértelműbb produktivitás-gyilkos szokás. Azzal, ha mindenre igent akkor az alábbi következményekre számíthatsz.

Sok-sok stresszes nap

Ha minden egyes kérésre igennel válaszolsz csak azért, hogy mások kedvébe járj, akkor gyorsan stresszesé fog válni egy-egy napod a túl sok tennivaló miatt. Mielőtt igent mondanál egy-egy kérésre, nyugodtan ellenőrizd saját feladat listádat, hogy belefér-e a plusz tennivaló. Senki sem várhatja el tőled, hogy a saját munkád elé helyezd az ő kérését.

Fejetlenség

Minden egyes igen, egy plusz bejegyzés a naptáradban, a túl sok igennek pedig az lesz a vége, hogy teljesen felborul az egész rendszer. A túl sok tennivaló és a zsúfolt naptár miatt teljesen el fogunk veszni a feladatok között, ami a hatékonyság rovására fog menni, vagyis több feladatot vállalunk, de a végén az eredeti tervet se fogjuk tudni tartani.

Határidők felborulnak

Sokszor abba a hibába esünk - érthető okokból -, ha megígértük valakinek, hogy segítünk, akkor a saját munkák rovására inkább megteszük, mintsem cserben hagyjuk az illetőt. Azonban ennek az lesz a következménye, hogy teljesen elvesztjük a fokúszt, illetve időérzékünket. Mire a saját feladatokhoz érünk, addigra a határidő, mint Damoklész kardja, lebeg felettünk.

Egyik helyről a másikra sietünk

Szinten egy csalóka ponthoz érkeztünk, hiszen azt hihetnénk, hogy ha egyik helyről a másikra sietünk, akkor - bár fárasztóan - de nagyon eredményesen csináljuk, amit csinálunk. Ez akár igaz is lehet, hiszen ha folyamatosan rohanunk és sok dolgot elintézünk, akkor hatékonyan dolgoztunk, nem igaz?

Nos, nem feltétlenül. Ha mindig sietnünk kell, az azt jelenti, hogy szűk határidők közé vagyunk szorítva. Az agyunk folyamatosan azon rugózik, hogy hogyan fogjuk teljesíteni a következő kihívást. Egy pillanatra sincs megállás, ami a minőség rovására megy. A munkánk felületes lesz, és csak később jövünk rá, hogy itt-ott maradt elmaradás.

Ahelyett, hogy rövid idő alatt minél több feladatot akarnánk elvégezni, tervezzünk racionálisan. Így végül elsőre úgy tűnhet, hogy kevesebb dologgal foglalkoztunk aznap. Azonban amibe belekezdtünk, azokat maradéktalanul be is fejeztük. Nap végén pedig jólesően tudunk visszagondolni az elvégzett feladatokra. 

Nem utolsósorban pedig mentális egészségünknek is jót tesz. A munkahelyi stressz először csak a teljesítmény csökkenésében fog megmutatkozni, azonban gyorsan be fog gyűrűzni az élet minden területére. Hosszútávon pedig komoly egészségügyi kockázatokkal jár. 

A munkahelyi stressz témáját korábbi cikk sorozatunkban alaposan körbe jártuk. Kattints a linkre, és vedd elejét a stressznek!

 

 

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
2023.12.08

Nem mindig könnyű kialakítani és fenntartani a munkahelyi kapcsolatokat, mivel időt és energiát igényelnek. Azonban az erőfeszítések megéri, mivel a pozitív munkahelyi kapcsolatok hozzájárulnak a közös célok eléréséhez és növelik a munkahelyi siker esélyeit.

Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
2023.12.01

A munkahelyi kapcsolatoknak és légkörnek nagyobb hatása van a dolgozók közérzetére és teljesítményére, mint sokan gondolnák. Ha szilárd és jó kapcsolatokat ápolunk csapatunkkal, akkor örömmel fogunk munkába menni. Ez a pozitív érzés és hozzáállás munkahatékonyságunkon és teljesítményünkön is meglátszik.

Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
2023.11.28

A tél már kopogtat az ajtónkon, a nappalok rövidek és zimankósak, az éjszakák hosszúak és hidegek. A téli hónapok - sokszor észrevétlenül - csökkentik motivációnkat, és megnehezíti az összpontosítást a munkára. Szerencsére egy kis odafigyeléssel, néhány apró “lifehack”-kel - vagyis apró trükkel - ellensúlyozni tudjuk a hideg hónapokkal járó nehézségeket.

Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
2023.11.17

A munka eredményességének érdekében a vállalkozásoknak kizárólag arra kell koncentrálniuk, hogy az alkalmazottaknak milyen feladatokat kell elvégezniük és azt milyen minőségben kell tenniük. Ez az úgynevezett eredményközpontú munkakörnyezet alapja. Egyszerűen hangzik, nem igaz? A gyakorlatban egy kicsit bonyolultabb, de egy kis szemléletváltással gyorsan nagy lépéseket tehetünk az irányába.

Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
2023.11.10

A modern vezetők hatásköre túlmutat a hagyományosan megszokottnál. Nemcsak a munkafolyamatokat és a projekteket kell irányítani, illetve kulcsfontosságú döntéseket hozni, hanem a csapat fejlődését is ösztönözni és támogatni kell. A munkavállalók ideje véges, de kritikus hiba lenne, ha nem tudnánk időt szakítani a tanulásra.

Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
2023.10.13

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kezdeményezésére hívták életre az Élelmezési Világnapot több, mint 50 éve. Az esemény célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy világszerte közel 1 milliárd ember éhezik, miközben világ többi részén a túlsúllyal küzdenek. Idén az Élelmezési világnap reflektor fényében a minden élelmiszer mögött megbúvó felbecsülhetetlen értékű ivóvíz áll.