Színes variációk jegeskávéra!

2021.07.22

A nagy kánikulában a jól megszokott espresso helyett kitűnő választás egy hideg kávékülönlegesség. A jegeskávé hűsítő, frissítő és remek élénkítő ital egyben. Egyszerűen elkészíthető jegeskávé receptek színes variációját gyűjtöttük össze, hogy mindenki megtalálja a számára legjobbat. Kalandra fel az ízek világában!

Limonádés kávé

Egyszerű, mégis nagyszerű párost alkot a kávé és a limonádé. Aprítsunk fel vegyesen narancsot, citromot és lime-ot, tegyük egy pohárba majd öntsük fel fél deci citromlével. Adjunk hozzá ízlés szerint cukorszirupot vagy más édesítőt majd öntsük fel természetes ásványvízzel. Tegyünk hozzá jégkockát és lassan öntsük a tetejére a frissen főzött kávét. Szénsavas ásványvízzel is elkészítheted az espresso limonádét. 

E.T., avagy az espresso tonik

Az első korty után már soha nem fogsz idegenként tekinteni az E.T.-re! Kevesen gondolnák, hogy a kávé és a tonik kombinálásával egy tökéletes nyári ital készíthető, ami egyszerre frissít és pörget fel.

 

Az espresso tonik receptje egyszerű és csak néhány hozzávaló kell. Egy pohárba önts tonikot sok-sok jéggel és csepegtess hozzá egy kis frissen facsart lime levet. Keverd össze és öntsd rá óvatosan a jégre a frissen főzött kávét. A tonikos kávé világos pörkölésű kávéval az igazi. A poharat díszítheted menta levéllel és lime karikával.

espresso tonik recept

 

 

A legegyszerűbb és legnépszerűbb jeges kávé

Ehhez az egyszerű jegeskávé recepthez nem kell más, mint egy 2,5 decis pohár, hideg tej, egy dupla espresso és jég. Először tegyük a pohárba a jeget, majd öntsük fel a tejjel és végezetül öntsük a tetejére a dupla espresso-t. 

Elkészítheted a jeges kávét különböző alternatív tejből, így mindig egy kicsit más élményt fog nyújtani. Például a rizstejből készült jeges kávé édesebb ízélményt nyújt. A kókusztejből készült változata is kellemes meglepetést tartogat, egy kis kókusz likőrrel egy igazi karibi koktél varázsolható belőle. Kísérletezz és találd meg a számodra legjobbat.

Jegeskávé buborékokkal

Egy 3 decis poharat töltsük meg félig jéggel, majd öntsünk bele másfél deci szódát. Főzzünk le egy adag espressot és öntsük rá óvatosan a jeges szódavíz tetejére. Ha van shakerünk, akkor érdemes néhány jégkockával hidegre keverni a kávét mielőtt a pohárba öntenénk, így szép habos lesz a jegeskávé.

Egyszerű jegeskávé vanília fagyival

Fagyi, jég, tej és kávé, más nem is kell. Egy nagyobb pohár aljára kerüljön egy-két gombóc vanília fagylalt, majd mehet rá a jég. Öntsük fel hideg tejjel és végezetül öntsük a tetejére a frissen főzött kávét.

jegeskávé fagyival

A görög frappé 

A történet szerint egy instant kávé gyár igazgatója találta fel a napjainkban elsősorban Görögországhoz köthető italt.

A véletlennek köszönhetjük a görög tavernák egyik jellegzetességét, a frappét. Dimitris Vakondios – a Nestlé egyik görög munkatársa – egy Thesszalonikben rendezett kiállítás szünetében szeretett volna kávét inni. Viszont forró víz híján volt, ezért hideg vizzel probált szerencsét. A kávépor sokkal nehezebben oldódott a hideg folyadékban, ezért egy shakerben rázta össze. Ez a habos kávé alap adta a ma már világhíres frappé ötletét.

A frappé elkészítése rendkívül egyszerű. Készítsünk elő egy nagyobb poharat félig jéggel töltve. Egy shakerbe vagy bármilyen jól zárható eszközbe tegyünk két teáskanál instant kávéport, ízlés szerint cukrot és egy kis tejport valamint egy kicsit több tejet, mint amennyi ellepi a száraz összetevőket.

Rázzuk össze jó alaposan a hozzávalókat, majd öntsük a pohárba a habos kávé mixet, és töltsük fel hideg tejjel. Akik igazán édes ízélményre vágynak, tejszínhabbal feltehetik az i-re a pontot.

görög frappé recept

A nagy hőségben a folyadékbevitelről se feledkezzünk meg. A természetes ásványvizet semmi sem pótolja. Válaszd te is a Montivíz környezetbarát megoldását, mi házhoz viszük neked a Káli-medencében felszínre törő természetes ásványvizet.

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
2023.12.08

Nem mindig könnyű kialakítani és fenntartani a munkahelyi kapcsolatokat, mivel időt és energiát igényelnek. Azonban az erőfeszítések megéri, mivel a pozitív munkahelyi kapcsolatok hozzájárulnak a közös célok eléréséhez és növelik a munkahelyi siker esélyeit.

Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?
2023.12.01

A munkahelyi kapcsolatoknak és légkörnek nagyobb hatása van a dolgozók közérzetére és teljesítményére, mint sokan gondolnák. Ha szilárd és jó kapcsolatokat ápolunk csapatunkkal, akkor örömmel fogunk munkába menni. Ez a pozitív érzés és hozzáállás munkahatékonyságunkon és teljesítményünkön is meglátszik.

Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
Hogyan alkalmazkodjunk a téli időszámításhoz?
2023.11.28

A tél már kopogtat az ajtónkon, a nappalok rövidek és zimankósak, az éjszakák hosszúak és hidegek. A téli hónapok - sokszor észrevétlenül - csökkentik motivációnkat, és megnehezíti az összpontosítást a munkára. Szerencsére egy kis odafigyeléssel, néhány apró “lifehack”-kel - vagyis apró trükkel - ellensúlyozni tudjuk a hideg hónapokkal járó nehézségeket.

Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
Hogyan dolgozzunk munkaórák helyett az eredményekért?
2023.11.17

A munka eredményességének érdekében a vállalkozásoknak kizárólag arra kell koncentrálniuk, hogy az alkalmazottaknak milyen feladatokat kell elvégezniük és azt milyen minőségben kell tenniük. Ez az úgynevezett eredményközpontú munkakörnyezet alapja. Egyszerűen hangzik, nem igaz? A gyakorlatban egy kicsit bonyolultabb, de egy kis szemléletváltással gyorsan nagy lépéseket tehetünk az irányába.

Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
Hogyan tegyük a tanulást a mindennapok részévé?
2023.11.10

A modern vezetők hatásköre túlmutat a hagyományosan megszokottnál. Nemcsak a munkafolyamatokat és a projekteket kell irányítani, illetve kulcsfontosságú döntéseket hozni, hanem a csapat fejlődését is ösztönözni és támogatni kell. A munkavállalók ideje véges, de kritikus hiba lenne, ha nem tudnánk időt szakítani a tanulásra.

Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
Élelmezési világnap - A víz élet, a víz élelem
2023.10.13

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kezdeményezésére hívták életre az Élelmezési Világnapot több, mint 50 éve. Az esemény célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy világszerte közel 1 milliárd ember éhezik, miközben világ többi részén a túlsúllyal küzdenek. Idén az Élelmezési világnap reflektor fényében a minden élelmiszer mögött megbúvó felbecsülhetetlen értékű ivóvíz áll.