Milyen víztisztító berendezést vegyek? 5 kérdés, ami segít dönteni!

2021.10.22

Egyre több ember gondolkodik el azon, hogy víztisztító berendezéssel szerelje fel otthonát. Mindennapjaink részévé fog válni, ezért érdemes alaposan tájékozódni, mielőtt beruháznánk egyre. Viszont napjainkban nehéz kiigazodni a rengeteg különböző házi víztisztító berendezés között és könnyű elveszni az információk tengerében. Mielőtt központi víztisztító berendezést vásárolnánk, fel kell tennünk néhány alapvető kérdést:

milyen víztisztító berendezést vegyek

Szükségem van központi víztisztító berendezésre otthon?

A legfontosabb kérdés, amit vásárlás előtt érdemes feltenni magunknak, hogy szükségünk van-e rá, és ha igen, miért fontos, hogy legyen. Köztudott tény, hogy a közmű biztosítja, hogy az ivóvízhálózatba kerülő víz emberi fogyasztásra alkalmas kell legyen. 

Ez viszont nem azt jelenti, hogy az az ivóvíz, ami végül a poharunkba kerül kockázatmentes lenne. A vízvezetékekben – különösen azokon a helyeken, ahol vízhálózat elöregedett – különböző káros anyagok kerülhetnek bele, mint például ólom. Továbbá a vezetékrendszer sérülése esetén is számos károsanyag és mikroorganizmus kerülhet a csapvízbe.

A vízbe kerülő mikroorganizmusokat és idegen anyagokat klórral semlegesítik a vízelosztó központokban. A klór viszont nem tűnik el maradéktalanul az ivóvízből. Határértéken belül a szakemberek nem tekintik egészségre ártalmasnak a vegyületet, viszont a víz élvezeti értékét egészen biztosan csökkenti. Korábbi cikkünkbe részletesebben olvashatsz a csapvízben található klór szervezetünkre gyakorolt hatásairól.

Központi víztisztító berendezés használatával minden károsanyag és szennyeződés kiszűrhető a csapvízből, amivel állandó minőséget és finom ízt biztosíthatsz az ivóvíznek.

házi víztisztító berendezés

Hogyan tudok megbízható házi víztisztító berendezést vásárolni?

Ha meggyőződtünk arról, hogy szükségünk van központi víztisztító berendezésre, akkor következik a legnehezebb kérdés: “Milyen víztisztító berendezést vegyek?” Manapság, ha rákeresünk a víztisztító szóra, megannyi fajtával, típussal és márkával fogunk találkozunk, sokszor különböző forrásból. Hogyan tudok kiigazodni rajta és megtalálni a számomra legjobb víztisztító berendezést?

Első és legfontosabb, hogy utánanézünk, hogy megfelelő tanúsítványokkal rendelkezik-e a víztisztító berendezés, amit otthonunkba tervezünk beszerelni. A legtöbb vízszűrő ugyan rendelkezik valamilyen tanúsítvánnyal, ám ezeknek jó része valamely külföldi intézmény által kiállított okirat, aminek a teszteredményei nem a hazai vízösszetételhez illeszkedik.

Ezzel szemben Doulton vízszűrő a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiállított tanúsítvánnyal rendelkezik. A vízszűrőt hazai víz mintákkal tesztelték, és jelenleg az egyetlen forgalomban lévő vízszűrő berendezés, ami bizonyítottan 100 százalékban kiszűri az csapvízből az ólmot.

Szükségem lesz táplálék kiegészítőkre, ha víztisztító berendezést használok?

Sokan gondolják úgy, hogy ha központi víztisztító berendezést használnak otthonukban, akkor szükségük lesz táplálékkiegészítőre, hogy pótolják a szükséges ásványi-anyagokat. 

A Doulton központi vízszűrő berendezésnek az alapelve, hogy a víz jellemzőit csak a szükséges, viszont elégséges mértékben változtassa meg, azaz a szennyezőkre vonatkozóan maximális legyen az eltávolítás, a hasznos ásványi sókra vonatkozóan minimális legyen a változás. A Doulton vízszűrő berendezés használata, és egy kiegyensúlyozott étrend mellett nincs szükség táplálékkiegészítőkre.

központi víztisztító berendezés

Mennyire bonyolult beüzemelni a vízszűrő berendezést és milyen gyakran kell karbantartani?

Az sem utolsó kérdés, hogy mennyire nehéz a központi víztisztító berendezés beüzemelése és karbantartása. Az Doulton vízszűrő berendezés beüzemelése nem igényel szakértelmet, a melléklet tájékoztató alapján bárki könnyedén beszerelheti a konyhapult alá.

A vízszűrő kancsók szűrőbetétjét általában havonta kell cserélni. Viszont a házi vízszűrő berendezésnek a karbantartását, azaz szűrő cseréjét elég félévente elvégezni. A Doulton vízszűrő 6 hónapig hatóságilag garantálja az ivóvíz minőségét. 

Magyarországon a szakhatóság 6 hónapon túl nem vizsgálja az aktívszenes szűrőbetétek megbízhatóságát, viszont független laboratóriumi tesztek eredményei igazolják, hogy a vízszűrő berendezés paraméterei a 7. hónapot követően is kiválóak.

Mennyire bonyolult megvásárolni és milyen költségekkel jár?

Webshopunkon keresztül kényelmesen megvásárolhatod a Doulton pult alá szerelhető víztisztító berendezést. Pár kattintással házhoz rendelheted, amit kollégánk néhány napon belül díjmentesen ki is szállít.

Egy központi víztisztító berendezés beszerzése nagyobb költséggel jár, mint például egy egyszerűbb vízszűrő kancsó vagy torony megvásárlása, viszont hosszútávon megtérül a beruházás. Elég csak szűrőbetétet cserélni félévente, amit pedig díjmentesen házhoz szállítjuk. 

További információkért kattints a linkre vagy a képre!

víztisztító berendezés

 

TOVÁBBI HÍREK
Miért jó választás a nátriumszegény ásványvíz a hétköznapokra?
Miért jó választás a nátriumszegény ásványvíz a hétköznapokra?
2021.12.02

Szervezetünknek naponta 2-3 liter vízre van szüksége. Ha ennek jelentős részét ásványvízzel fedezed, akkor érdemes informálódni a palackos víz ásványianyag-tartalmáról, ugyanis nem csak ízben, hanem szervezetünkre gyakorolt hatásukban is eltérhetnek egymástól a különböző ásványvizek. Mit ajánlanak a szakértők?

Hogyan tudod letenni a munkát home office-ban?
Hogyan tudod letenni a munkát home office-ban?
2021.11.26

Néhány éve még sokak számára egy valóra vált álomnak tűnt a home office, viszont az elmúlt időszakban kénytelenek voltunk rádöbbenni, hogy messze van attól az idilli képtől, ami korábban elképzeltünk. Meglepőnek tűnhet, de az egyik legnehezebb része a home office-nak az, hogy befejezzük a munkát aznapra.

Black friday helyett Ne vásárolj semmit nap 2021
Black friday helyett Ne vásárolj semmit nap 2021
2021.11.19

Mikor volt legutóbb, olyan hogy egész nap nem vásároltál semmit? Manapság legtöbben el se tudják képzelni, hogy 24 órán keresztül ne vásárolnának valamit. A „Ne vásárolj semmit nap” pont erre az elhatalmasodott fogyasztói kultúrának a káros következményeire hívja fel a világ figyelmét.

Vértezd fel magad a télre immunerősítő gyógyteákkal!
Vértezd fel magad a télre immunerősítő gyógyteákkal!
2021.11.11

A tél közeledtével érdemes szervezetünk ellenálló képességét megerősíteni. Nem kell rögtön különféle, sokszor hangzatos nevű, méregdrága táplálékkiegészítőket vásárolnunk, hiszen ahogy a mondás is tartja: fűben, fában orvosság. Hatékony és természetes megoldásokkal készültünk immunerősítő teák formájában. Egy finom forró tea nemcsak a testnek, hanem a léleknek is orvosság, különösen borongós hideg időben.

Hogyan járul hozzá a KKV sikeréhez a vízadagoló?
Hogyan járul hozzá a KKV sikeréhez a vízadagoló?
2021.11.03

Legyen szó kis- vagy nagyvállalkozásról, a legfontosabb elem minden esetben az ember. Az dolgozók adják a vállalkozás szívét és lelkét, illetve mozgatják a fogaskereket, hogy az ügyfelek vagy vendégek elvárásait túl szárnyalják. Mindent megteszel értük? A csúcsteljesítmény érdekében a legfontosabb, hogy biztosítsuk az alkalmazottak egészségét és jóllétét. Hogyan teheted meg? Biztosítsd az alapokat egy teljesen más szinten!

A munkahelyi stressz kezelése
A munkahelyi stressz kezelése
2021.10.08

A munkahelyi stresszt nem lehet félvállról venni. Rövid és hosszú távon egyaránt komoly következményei lehetnek. Többek között olyan súlyos betegségek kockázatát növeli, mint a stroke vagy a szívroham, miközben a munkahelyi stressz kezelésére számos egyszerű megoldás létezik. Hogyan kezeljük?