Hogyan semlegesítsd a Home Office negatívumait?

2022.10.26

Néhány éve még nem voltak felkészülve sem vállalkozások sem a dolgozók arra, hogy home office-ból dolgozzon az iroda nagy része. Számtalan probléma akadt, ami kihatott a dolgozó életére, teljesítményére és azáltal a vállalat eredményességére. Az elmúlt évek tapasztalatainak köszönhetően mára kezd kiforrni a home office gyakorlata. Lássuk, milyen problémák jelentkezhetnek, és hogyan lehet orvosolni őket!

Munka és a magánélet határai elmosódnak

Korábban az otthon egy “szentély” volt, ahova belépve - jó esetben - hátunk mögött hagytuk a munka minden nyűgét és gondját. Azonban a távmunka megjelenésével ez gyökerestül megváltozott. Ez pedig nem kevés stresszt jelent, és a napirend megváltozását eredményezi.

Nincs látványos határ a munka, és az otthon között. Nincs meg az az érzés, hogy hátra hagyod a munkát azzal, hogy kilépszt a munkaidő lejárta után az irodád ajtaján. Otthon mindig készenlétben vagy, elnyúlik a munkaidő, és emiatt nem, vagy kevesebb idő jut magadra.

Mit lehet tenni ellene? Meg kell határozni a munkáltatóval közösen egy időpontot, amikor leteszed a tollat, és onnantól fogva csak nagyon korlátozottan leszel elérhető. Ettől a ponttól számítva a kommunikációt is korlátozni kell, hiszen egy-egy befutott üzenet, vagy e-mail miatt úgy érezhetjük, hogy a munkával kellene foglalatoskodni.

Nem megfelelő munkakörnyezet

Többnyire - sajnos - a munkáltatónak a feltételek biztosítása kimerül a megfelelő hardveres, és szoftveres háttér megteremtésével. Azonban ez még kevés. A tárgyi, és környezeti feltételekről már ritkán esik szó, miközben a nem ergonomikus kialakítású munkakörnyezet hátrányosan érinti a munkavállaló egészségét, és hatékonyságát egyaránt.

Mit lehet tenni ellene? Az ergonomikus munkakörnyezet kialakítása a munkáltató feladata. Nem szabadna ennek másképp lennie akkor sem, ha a dolgozó munkavégzésének a helye az otthona. A munkáltatónak ugyanúgy biztosítani kell a megfelelő irodai berendezéseket  - széket, asztalt és perifériás eszközöket - a távmunkában dolgozónak, mintha csak az irodában lenne.

Túlzott felügyelet megkövetelése

Sok munkáltató bizalmatlan a távmunkában dolgozókkal. Emiatt sokszor több olyan dologra is kötelezi a munkavállalót, ami rombolja a csapat, és a vállalat kohézióját. Ilyen lehet az állandó kamerás megfigyelés, különböző időmérő programok, és túl sok jelentés megkövetelése. Ez a túlzott terhelés feszültséget, és ellenszenvet kelt a munkavállalóban.

Mit lehet tenni ellene? Persze a munkáltatót a nem lehet elítélni a visszajelzések megkövetelése miatt, azonban lehet ezt normál kereteken belül is csinálni. Fontos, hogy a munkavállaló, és a munkáltató közösen határozzanak meg kulcsfontosságú hatékonysági mutatókat (KPI). Ezeknek használatával nem kell folyamatosan - sokszor . felesleges visszajelzéseket küldenie a munkavállalónak, hanem elég egy-két KPI-t rendszeresen jelentenie, ami bizonyítja hatékonyságát.

Izoláció

Az otthoni munkavégzéssel eltűnnek a korábbi munkahelyi interakciók. Bár sokan ezt pozitívumnak tartják, mivel sokszor legszívesebben senkivel nem találkoznának, azonban ez  elszigeteltség nem egészséges. Nem véletlen halljuk gyakorta Arisztotelész tollából származó mondást, miszerint az ember társas lény. Például az úgynevezett vízadagoló csevelynek számtalan pozitív hatása a dolgozók mentális egészségére, és a munkahatékonyságra.

Mit lehet tenni ellene? Érdemes lehet a munkavállalókat egy privát kommunikációs térre terelni, ahol a meetingeken kívül is lehet csoportosan üzenetet váltani, vagy beszélgetni. Itt ne a munka legyen a főszereplő, hanem egy sokkal informálisabb forum jellege legyen ennek a térnek. Ezen a csatornán keresztül csak olyan üzenet érkezhet, ami munkaidőn kívül se fog senkit a munka terhére emlékeztetni.

Technikai kihívások

A modern technológiai sok szempontból megkönnyíti az életünket, azonban ha nem tudunk rajta kiigazodni, akkor meg is tudja nehezíteni. Nem minden vállalkozás engedheti meg magának, hogy saját technikust, vagy informatikust alkalmazzon. Már pedig olykor-olykor el kell a komolyabb technikai tudás, amikor az irodai, és az irodán kívüli dolgozók munkáját össze szeretnénk hangolni.

Mit lehet tenni ellene? Napjainkban egy cég se teheti meg, hogy az árral szemben ússzon, vagyis, hogy ne tartson lépést a technológiai fejlődéssel. Azonban ez még nem azt jelenti, hogy mindig a legújabb, legbonyolultabb és legegyedibb megoldásokra kell törekedni. Érdemes lehet körbenézni a piacon, és a kiszervezni az informatikai rendszernek kisebb-nagyobb részét. Manapság számtalan cég kínál különböző komplett megoldást az irodán kívül dolgozók integrációjára.

Nem csak a munkavállalót érinti

Az otthonról dolgozó alkalmazottnál csak a munkavállalót érinti jobban a távmunka rendszerre. Milyen kihívásokkal kell szembenéznie a vállalatnak, és hogyan tudja azokat a legegyszerűbben megoldani? Következő cikkünkben megtalálod a válaszokat! 

TOVÁBBI HÍREK
Rövid, de annál hatékonyabb: a mikro-szünet
Rövid, de annál hatékonyabb: a mikro-szünet
2022.12.01

Ha a munkahelyi szünetre gondolunk, akkor legtöbbünk egy 10-15 perces kávészünetre, vagy az ebédidőre asszociálunk, amiből - sajnos - kevés van. Azonban van egy jó hírünk! Már egy-egy rövidebb - mikro-szünet - is jelentős hatással van fizikai és mentális egészségünkre. Lássuk, miért érdemes akárcsak 1-2 percre elszakadni a munkától!

Rossz szokások, amelyek észrevétlenül rombolják a produktivitást
Rossz szokások, amelyek észrevétlenül rombolják a produktivitást
2022.11.18

Sokunkkal megesik, hogy csak nap végén eszmélünk rá arra, hogy egyáltalán nem voltunk olyan produktivak a munkaidőben, mint ahogy azt előző munkanap végén, vagy reggel terveztük. Még, ha végig futjuk az aznapi történéseket, akkor se nagyon értjük, hogy hol sikkadt el a munkánk, hiszen egész nap csináltunk valamit. Nos, van egy-két olyan cselekvés, ami nem olyan egyértelmű időnyelő, mint például a közösségi média pörgetése.

Oxigénnel dúsított víz - Átverés vagy csodaszer?
Oxigénnel dúsított víz - Átverés vagy csodaszer?
2022.11.11

Az egészséges életmód azzal kezdődik, hogy gondoskodunk szervezetünk megfelelő folyadék utánpótlásáról. Ezt az alapigazságot felhasználva egyre többen próbálják a saját malmukra hajtani a vizet. Ennek eredményeképpen egyre több fajta “extra egészséges”, hangzatos “turbózott” víz kerül a látóterünkbe. Ennek egyike az oxigénnel dúsított víz. Valóban csodaszer lenne az oxigénes víz, vagy csak egy újabb hangzatos piaci szereplővel van dolgunk?

Home office negatívumai a vállalati oldalról
Home office negatívumai a vállalati oldalról
2022.11.03

A home office-t legtöbbször dolgozói oldalról közelítik meg. Azonban, nem csak a munkavállalónak jelent kihívást a távmunka, hanem a munkáltatónak is, főleg akkor, ha alapjaiban nem a távmunka, és az irodai munka integrálására rendezkedtek be.

Valóban jó állapotban van a vízhálózat Magyarországon?
Valóban jó állapotban van a vízhálózat Magyarországon?
2022.10.13

Az ivóvíz fontos. Számos tanulmány, cikk, esemény vette górcső alá, hogy milyen egészségügyi hatásai vannak a megfelelő mennyiségű, és (hasonlóan fontos) minőségű ivóvíznek. Ehhez a legáltalánosabb forrás a csapvíz, amelyről elterjedt egyetemes megállapítás, hogy jó állapotban van, és Európában az egyik, ha nem a legjobb vezetékes vízhez juthatunk hozzá Magyarországon.

Miért sós a tenger
Miért sós a tenger
2022.10.07

A tenger vize sós, ez mindenki számára teljesen triviális. Az viszont már kevésbé ismeretes, hogy miért sósak a világtengerek, míg a tavak, és folyók nem. Van, akinek dereng ez-az ezzel kapcsolatban, azonban egyértelmű választ kevesen tudnak adni arra a kérdésre, hogy miért sós a tenger.