A vízadagoló rejtett képessége

2021.05.14

Megannyi irodában és munkahelyen alapfelszereltségnek számít a ballonos vízadagoló. Sokunk számára nem több, mint egy gép, ami gombnyomásra frissítő vizet ad. Viszont a vízadagoló ennél sokkal többet nyújt, mindezt észrevétlenül. Ismerd meg a vízadagolód rejtett képességét!

A vízadagoló előnyei

Kiszakadás a „robot pilóta” üzemmódból

Szánsz időt arra, hogy a nap végén végig gondold, hogy mit is csináltál az nap? Meglepő módon sok ember végig se gondolja, hogy mit is csinál valójában. Gyakran esünk áldozatul az úgynevezett robotpilóta módnak. Beleragadunk a rutinokba, a határidőkbe. Egyre több dolgot végzünk el úgy, hogy bele se gondolunk abba, hogy mit is csinálunk valójában.

Nem ez a legjobb módja a nap eltöltésének, nem igaz? Ebben nyújt segítséget a ballonos vízadagoló!

Vízadagoló, a találkozások pontja

A ballonos vízadagoló melletti csevegés egy remek lehetőség a dolgozók számára, hogy egy pillanatra megálljanak és kiszakadjanak a megszokottságból. Egy kis szünet, amikor az emberi kapcsolatokon a hangsúly. Ilyenkor legtöbbször kevésbé stresszes dolgok kerülnek elő, mint a hobbik vagy az időjárás.

Sajnos sok munkahelyen nem nézik jó szemmel ezeket a beszélgetős szüneteket, mivel úgy gondolják, a produktivitás rovására megy. Sokszor szigorú keretek közé szorítják és minimumra redukálják a szünetek hosszát, annak reményében hogy produktívabban fogják tölteni az alkalmazottak a munkaidőt. 

A valóságban viszont egy újabb stressz faktorral terhelik a dolgozókat, ami csökkenti a morált és a munka minőségét. A dolgozók nem gépek, szükségük van kisebb szünetekre, amikor kiszakadhatnak a munkából és élvezhetik egymás társaságát. Ebben van kulcsszerepe a vízadagolónak. A ballonos víz melletti csevely szépsége, hogy mindenkinek szüksége van rá! Pozitív hatással van a dolgozókra és ezáltal a vállalatra is. Milyen előnyöket nyújtanak ezek a kis szeánszok?

19 literes ballonos vízadagoló

Erősíti a vállalati kultúrát 

Manapság az erős vállalati kultúra fontosabb, mint valaha. Egy olyan vállalati kultúra és légkör, amivel az alkalmazott azonosulni tud gyakran jobb motivátor, mint a fizetésemelés vagy az előléptetés. Egyesíti a vállalatot egy közös cél érdekében, ami a teljesítményben is megmutatkozik.

Egy vállalati kultúra se virágozhat az alkalmazottak elkötelezettsége nélkül. Itt jön a képbe a vízadagoló. A rövid kötetlen beszélgetések segítik az alkalmazottakat abban, hogy jobban megismerjék egymást és személyesebb legyen a kapcsolatuk egymással, vagyis otthonosabban érezzék magukat a munkahelyen is.

Megtöri a jeget

Sok ember szenved szociális szorongástól a munkahelyen, nehezen elegyednek beszélgetésbe másokkal és inkább begubóznak. Ez viszont rengeteg kommunikációs problémát von maga után, ami a munka hatékonyságának rovására megy. Egy könnyed beszélgetés a vízadagoló mellett jó alkalom arra, hogy kimozduljunk a burokból és apró lépést tegyünk a nyitottság irányába.

Áthídalja szinteket a vízadagoló csevely

Ha az alkalmazottak félnek beszélni a vezetőkkel, annak az egész vállalkozás látja kárát. 

A rövid csevelyek a ásványvíz kortyolgatás közben segítenek abban, hogy személyesebb viszony alakuljon ki az emberek között. Ilyenkor legtöbben szabadabban beszélgetnek, akár szakmai témákat is felhoznak, és olyan kérdést is feltesznek, amit máskor nem mernének.

Elősegíti a csapatmunkát a ballonos vízadagoló

Ahhoz, hogy az alkalmazottak eredményesen tudjanak együtt dolgozni elengedhetetlen a kölcsönös tisztelet és a bizalom. Ehhez járul hozzá a vízadagoló azzal, hogy kötetlen beszélgetésre sarkallja a munkatársakat. Lehetőséget nyújt, hogy a szünetekben kicsit jobban megismerjék egymást személyesen is, ami növeli az egymás iránti bizalmat. Ennek eredménye, hogy jobban érezikmagukat a kooperáció közben, ami eredményesebbé is teszi az együttműködést.

ballonos vízadagoló

Növeli a munkahatékonyságot

A legtöbb vállalat a lehető legjobb munkahatékonyságot szeretné elérni. Sok vezető úgy gondolja, hogy a munkahelyi cseverészés nem más, mint kiesett munkaidő. Viszont ebben tévednek. Az embereknek szükségük van rövid megszakításokra, amikor kicsit beszélgethetnek és pihenhetnek. Ezzel jelentősen csökkenthető a munkahelyi stressz és a szünetet követően újult erővel térhetnek vissza a munkához.

Támogatja a munkavállalók egészségét

Napjainkban az egyik leggyakoribb egészségügyi kockázat, ami a munkavállalókra leselkedik, az a stressz. Az állandó munkahelyi stressz feszültséget szül munka közben, aminek az eredménye a toxikus munkakörnyezet, ami nem csak a produktivitásra nyomja rá a bélyeget. Sok vállalat figyelmen kivül hagyja az alkalmazottak egészségének fontosságát. Kevés figyelmet fordítanak az ergonomikus munkakörnyezet és a jó légkör kialakítására. 

Az egészséges és elégedett munkavállaló időben jelenik meg a munkahelyen, hatékonyan és kreatívan végzi munkáját, amivel hozzájárul a vállalat fejlődéséhez. A túl sok és állandó stressz viszont gátat szab ennek. Ezért fontos, hogy tudjon időt szakítani a dolgozó egy kis kikapcsolódásra munka közben, amiben a vízadagoló segíthet. Arra ösztönöz, hogy felállj a székből és tiszta, természetes ásványvízzel hidratáld magad, miközben kollégáiddal cseverészel. Kell ennél több?

Montivíz, a ballonos vízadagolók szakértője

A Montivíz, több mint 20 éve forgalmaz minőségi természetes ásványvizet. Ballonjainkba a Káli-medencében felszínre törő ásványi anyagban gazdag karsztvizet töltjük érintetlenül. A Montivíz számára nem csak partnereink elégedettsége fontos, hanem környezetünk megóvása is. Ballonjainkat teljes mértékben újrahasznosítjuk, így csökkentve a műanyaghulladék okozta környezetszennyezést.

Válaszd te is a Montivíz megbízható ballonos ásványvíz szolgáltatását az ország egész területén!

Forrás: https://axerosolutions.com/

ballonos vízadagoló bérlés

 

TOVÁBBI HÍREK
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
2024.04.08

Az ESQR (European Society for Quality Research) egy svájci szervezet, aminek a célja, hogy elősegítse a minőségtudatosságot azzal, hogy díjazza a legjobb gyakorlatokat, a kiválóságot és a technológiai innovációt világszerte. 2023-ban a Dubai-ban került sor az ESQR szakmai bizottsága által kiválasztott vállalkozások díjazására. Az eseményre a Montivíz is meghívást kapott a díjvárományosaként.

Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.