Miért fontos a pozitív légkör a munkahelyen?

2023.12.01

A munkahelyi kapcsolatoknak és légkörnek nagyobb hatása van a dolgozók közérzetére és teljesítményére, mint sokan gondolnák. Ha szilárd és jó kapcsolatokat ápolunk csapatunkkal, akkor örömmel fogunk munkába menni. Ez a pozitív érzés és hozzáállás munkahatékonyságunkon és teljesítményünkön is meglátszik.

Ember társas lény, vagyis arra vagyunk teremtve, hogy kapcsolatot teremtsünk. Ez alól a munkahelyünk sem kivétel, hiszen napunk körülbelül ⅓-át a munkahelyen töltjük. Bár munkatársaid nem biztos, hogy a legjobb barátaid lesznek, azonban a pozitív és barátságos légkör jelentős hatással van hangulatunkra, kreatívitásunkra és hatékonyságunkra.

Emellett rengeteg energiát - és hajszálat - megspórolunk azzal, ha egy bizalmi légkör van a munkahelyen. Nem kell feleslegesen időt és erőforrást fordítanunk a munkahelyi konfliktusokra, áskálódásokra, illetve sok felesleges protokoll is átugorható, ha baráti viszony uralkodik az irodában.

Lássuk a részleteket!

Miért fontosak a munkahelyi barátságok?

A legtöbb teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló hetente több mint 40 órát tölt kollégákkal, akár egy helyiségben, akár távolról. Ez gyakran több, mint amit a családdal és a barátokkal töltenek a munkahelyen kívül. Továbbá hatékonyan kell együtt dolgozni a projektekben és a döntéshozatalban is a siker érdekében. Tehát a pozitív munkahelyi kapcsolatok nemcsak az egyén szempontjából fontos, hanem a szervezet sikerének szempontjából is.

Magasabb elkötelezettség

A barátságok a munkahelyen szorosan összefüggnek a vállalat eredményességével, az egészségügyi és biztonsági előírások betartásával, valamint a dolgozók megtartásával. Egy tanulmány szerint azok a dolgozók, akik pozitív munkahelyi barátságokat alakítanak ki, nagyobb valószínűséggel teljesítenek hatékonyan a munkahelyükön, hajlamosabbak az újításra, megosztják ötleteiket, és jobban bevonják más csapattagokat is a munkájukba. Emellett nagyobb valószínűséggel ajánlják munkáltatójukat a potenciális új kollégáknak is.

Hatékonyság

Az elkötelezettség mellett a termelékenység is növekszik. Azok a munkatársak, akik barátnak tartják egymást, nagyobb valószínűséggel segítik, támogatják és ösztönzik egymás munkáját, és megfelelő támogatást nyújtanak. A kevesebb stressz és az erősebb együttműködés lehetővé teszi a jobb problémamegoldást és a termelékenységet növelő ötletek megosztását. Emellett a barátságok motiváló tényezők is, mivel az emberek úgy érzik, hogy kölcsönösen felelősek egymás támogatásáért és segítő kapcsolatukért.

Kreativitás

Ha az emberek magabiztosan és feltétel nélkül megosztják ötleteiket és a rendelkezésükre álló információt, illetve azt érzik, hogy meghallgatják őket, akkor nagyobb eséllyel járulnak hozzá a csapatmunkához és minden egyéb projektekhez. Ez különösen fontos a kreatív ágazatokban, ahol az új koncepciók és ötletek előmozdításához a partnerek és barátok közötti együttműködés fontos szerepet játszik. Ugyanez érvényes a vállalati és üzleti környezetre is, ahol barátságok alakulnak ki azok között, akik ugyanazokkal a munkahelyi kihívásokkal szembesülnek. Együttes erővel pedig hatékonyabban tudnak megoldást találni a kihívásokra.

Elégedettség

A CNBC - egyik legnagyobb amerikai üzleti hírcsatorna - szerint a munkavállalók 70%-a szerint a munkahelyi barátság a legfontosabb tényező a boldog munkavégzésben. A barátság segít az összetartozás és elégedettség érzésében, ami ugyanolyan fontos a munkahelyen, mint azon kívül. Mivel egyre elterjedtebbek az új és rugalmas munkavégzési módok, a barátságok megtartása még fontosabb az egyszerű boldogság eléréséhez. A munkahelyi barátság a fluktuáció egyik legjobb ellenszere. A munkahelyi fluktuáció negatív hatásairól a linkre kattintva olvashatsz részletesen.

Nem minden barátság egyforma

Nem mindig lehet és nem is kell mindig, minden munkatárssal barátságot kötni a munkahelyen. Azonban pozitív kapcsolatok kialakíthatók olyan emberek között is, akik eltérő személyiséggel, képességekkel vagy szemlélettel rendelkeznek.

Bár a legtöbb definició a munkahelyi barátságot úgy határozza meg, mint a munkahelyen és azon kívül fennálló kapcsolatot. Azonban ettől eltérő munkahelyi kapcsolatok is léteznek. Ha a csapatban megvan a kölcsönös bizalom és tisztelet, az emberek hatékonyan tudnak együtt dolgozni anélkül, hogy feltétlenül barátok lennének egymással a munkahelyükön kívül.

Hogyan alakítsunk ki munkahelyi barátságokat, és mint munkáltató, hogyan tudom elősegíteni a folyamatot? Következő cikkünkben ezzel fogunk foglalkozni.

TOVÁBBI HÍREK
Mi az agyi köd, és mit tehetünk ellene?
Mi az agyi köd, és mit tehetünk ellene?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.

Tények és tévhitek az introvertált munkavállalókkal kapcsolatban
Tények és tévhitek az introvertált munkavállalókkal kapcsolatban
2024.01.23

Bár mindenki saját és egyedi személyiséggel rendelkezik, az introvertált munkavállalók számos azonos személyiség jeggyel és tulajdonsággal bírnak. A köztudat legtöbbször a negatív aspektusait emeli ki, ami alapján az introváltakat visszahúzódó, csendes, félénk és szorongó emberekkel azonosítják. Azonban ez távol áll a valóságtól. Az introvertált munkavállalók rengeteg potenciállal rendelkeznek.

Milyen veszélyeket rejtenek magukba a munkahelyi barátságok és hogyan veheted elejét?
Milyen veszélyeket rejtenek magukba a munkahelyi barátságok és hogyan veheted elejét?
2023.12.15

Munkahelyi barátságok egyaránt hozhatnak örömöt és támogatást a munkahelyi életünkbe. Fokozhatják a munkahelyi elégedettséget, elősegíthetik a csapatszellemet és az együttműködést, valamint nyújthatnak érzelmi támaszt a nehéz időszakokban. Azonban a pozitívumok mögött rejlenek olyan buktatók is, amelyekkel érdemes tisztában lennünk, hogy el tudjuk kerülni.

Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
Hogyan teremtsünk pozitív vállalati légkört?
2023.12.08

Nem mindig könnyű kialakítani és fenntartani a munkahelyi kapcsolatokat, mivel időt és energiát igényelnek. Azonban az erőfeszítések megéri, mivel a pozitív munkahelyi kapcsolatok hozzájárulnak a közös célok eléréséhez és növelik a munkahelyi siker esélyeit.