Ballonos vízadagoló bérlését tervezed? Segítünk!

2022.02.24

A legtöbb vállalkozás felismerte jelentőségét és előnyét annak, hogy minőségi ásványvizet biztosítson munkavállalói, ügyfelei és vendégei számára. Hogyan tudod ezt a legegyszerűbben megoldani? Természetesen egy vízadagolóval! A nehezebb kérdés az, hogy mivel járunk jobban: ha vízautomata bérlését választjuk, vagy ha megvásároljuk gépet. Segítünk a döntésben!

ballonos vízadagoló bérlés

Több, mint alapszükséglet

A munkáltatót törvényi előírás kötelezi, hogy friss ivóvizet – azaz védőitalt – biztosítson a munkavállalók számára.  Viszont erre nem úgy kell tekinteni, mint egy kötelező tétel, amit mihamarabb ki kell pipálni, hanem egy lehetőségként, amivel növelhetjük a munkavállalók hatékonyságát, az ügyfelek elégedettségét és vállalatunk imázsát is egyben. Hogyan járul hozzá vállalat sikeréhez a vízadagoló és milyen előnyei vannak? Bővebben a linkre kattintva olvashatsz róla!

Vízadagoló bérlés kontra vásárlás

A vízadagoló nyújtotta előnyök vitathatatlanok. Viszont az már kevésbé egyértelmű, hogy mivel járunk jobban: ha a vízautomata bérlés mellett döntünk, vagy ha megvásároljuk a gépet. Mindkettőnek van pozitív és negatív oldala is. 

Ebből kifolyólag, - hogy megkönnyítsük a döntést - összegyűjtöttük a ballonos vízadagoló bérlés, valamint vásárlás előnyeit és hátrányait, amiket fontos mérlegelni mielőtt letennénk voksunkat egyik, vagy másik mellett.

A ballonos vízautomata bérlés előnyei

  • Alacsony beruházási költség. Ha a vízautomata bérlést választjuk, akkor megkíméljük magunkat a sokszor több százezer forintos beruházási költségtől, ami több gép igénye esetén igencsak nagy összeggel járna.

  • Megbízható minőségi gépek. A vízadagoló automata bérlésével foglalkozó cégek érdeke, hogy olcsó vízadagoló helyett, megbízható és minőségi készülékeket adjon bérbe, amelyeket hosszú távú, megbízható szolgálatra terveztek. 

  • Ütemezett karbantartás. A gépek rendszeres karbantartása és tisztítása elengedhetetlen ahhoz, hogy az víz minősége kifogástalan legyen. Ha a vízadagoló bérlést választjuk, akkor ennek terhét a szolgáltató leveszi a vállunkról.

  • Rugalmasság. A vízadagoló bérlés egyik nagy előnye, hogy könnyen kezelhető vele az igények és a kapacitás váltatását, ami az utóbbi években rendkívül fontos tényezővé vált.

  • Szerviz szolgálat. Esetleges meghibásodás esetén a szolgáltató gondoskodik a gép szervizeléséről vagy cseréjéről. Neked csak egy e-mailbe vagy telefonhívásba kerül az egész.

vízadagoló automata bérlése

Vízadagoló bérlés hátrányai 

  • Nem a tiéd a vízautomata, vagyis nem csinálhatsz vele bármit. De mi mást szeretnél csinálni a saját vízadagolóval, mint amire egy bérleti szerződés is lehetőséget biztosít? 

  • Határozott vagy határozatlan időre – felmondási idővel – kötnöd kell egy bérleti szerződést, ami többlet ügyintézést jelent ugyan, cserében viszont a szerződés nemcsak a szolgáltató számára, hanem számodra egy biztosítékot jelent, ami rengeteg terhet levesz a válladról.

Mikor válaszd a bérleti konstrukciót?

Összegezve a vízautomata bérlés előnyeit és hátrányait, egyértelműen megállapíthatjuk, hogy bérleti konstrukcióval mindenki jól jár, ha megbízható és professzionális szolgáltatást választunk. Ebből kifolyólag vízautomata bérlést bátran ajánljuk néhány fős családi vállalkozásoktól kezdve, a kkv szektoron át, egészen a több ezer fős nagyvállalatokig, de akár magánszemélyek részére is.

Ballonos vízadagoló bérlés professzionális szolgáltatással

A Montivíz több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik ballonos vízszolgáltatás területén. Céges ügyfeleink – és igény esetén magánszemélyek – részére minden esetben egyedi árajánlat készül, hogy partnereink minden igényét maradéktalanul és hatékonyan tudjuk kielégíteni. Vízadagoló kínálatunkat a linkre kattintva tudod megtekinteni!

Kérj ajánlatot egyszerű ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével és élvezd a vízadagoló bérlésével járó kényelmet és előnyöket!

vízadagoló bérlés

A vízautomata vásárlás előnyei:

  • Nincs bérleti szerződés. Sokan tartanak egy-egy bérleti szerződés aláírásától a különböző megkötések és feltételek miatt. Viszont, jó esetben ezek az aggodalmak alaptalanok, ugyanis ha megbízható szolgáltatóval kötünk szerződést, akkor az okiratban foglaltak mindkét fél érdekeit szolgálják.

  • Nincs minimális havi rendelési mennyiség. A legtöbb bérleti szerződés kiköt egy minimális havi fogyasztási mennyiséget. Ez ugyan elsőre aggályosnak tűnhet, de ahogy korábban is írtuk, ha minőségi szolgáltatót választunk, akkor ez pontosan lesz igényre szabva. Emellett a minimális vízrendelési mennyiségre higiéniás szempontok miatt is szükség van. Ugyanis, ha nem folyik át kellő mennyiségű víz a gépen, az a baktériumok elszaporodásához vezethet.

vízautomata bérlés

A saját automata hátrányai:

  • Magas kezdeti költség. Már egy olcsóbb vízadagolókért is jelentős összeget kell kifizetni, viszont egy bonyolultabb vízautomata– ami például szénsavas funkcióval is rendelkezik – kisebb vagyont is érhet. 

  • Hosszú távon se biztos, hogy megéri. Egy olcsó vízadagolóval ugyan csökkenthetjük a kezdeti költséget, viszont várhatóan a pótalkatrészekre és a szervizre többet fogunk költeni, mint amit a vásárláson nyerünk. 

  • Tied a gép, tied a felelősség is. Ha bármi történik a géppel, akkor neked kell megoldani a szervizelését, ami rendkívül költséges tud lenni. Ha pedig olyan helyről vásároltad a gépet, ami nem rendelkezik saját szervizzel, akkor előfordulhat, hogy egyáltalán nem is lehet megjavítani.

  • Sokszor a beüzemelésről is neked kell gondoskodnod. Sok kereskedő és áruház a gép eladásáig vagy kiszállításáig vállal csak felelősséget. A vízautomata szakszerű üzembe helyezését már neked kell megoldanod.

Kinek ajánljuk a gép megvásárlását?

  • A gép megvásárlását csak nagyon kis létszám esetén, háztartások vagy néhány fős irodába ajánljuk. A Montivíz ebből kifolyólag csak magánszemélyek számára kínál lehetőséget a gép megvásárlására. Webshopunkon keresztül egyszerűen és kényelmesen házhoz rendelheted minőségi vízadagolónk egyikét, amit kollégánk díjmentesen üzembe is helyez számodra. 

 

TOVÁBBI HÍREK
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
2024.04.08

Az ESQR (European Society for Quality Research) egy svájci szervezet, aminek a célja, hogy elősegítse a minőségtudatosságot azzal, hogy díjazza a legjobb gyakorlatokat, a kiválóságot és a technológiai innovációt világszerte. 2023-ban a Dubai-ban került sor az ESQR szakmai bizottsága által kiválasztott vállalkozások díjazására. Az eseményre a Montivíz is meghívást kapott a díjvárományosaként.

Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.