Ballonos vízadagoló bérlését tervezed? Segítünk!

2022.02.24

A legtöbb vállalkozás felismerte jelentőségét és előnyét annak, hogy minőségi ásványvizet biztosítson munkavállalói, ügyfelei és vendégei számára. Hogyan tudod ezt a legegyszerűbben megoldani? Természetesen egy vízadagolóval! A nehezebb kérdés az, hogy mivel járunk jobban: ha vízautomata bérlését választjuk, vagy ha megvásároljuk gépet. Segítünk a döntésben!

ballonos vízadagoló bérlés

Több, mint alapszükséglet

A munkáltatót törvényi előírás kötelezi, hogy friss ivóvizet – azaz védőitalt – biztosítson a munkavállalók számára.  Viszont erre nem úgy kell tekinteni, mint egy kötelező tétel, amit mihamarabb ki kell pipálni, hanem egy lehetőségként, amivel növelhetjük a munkavállalók hatékonyságát, az ügyfelek elégedettségét és vállalatunk imázsát is egyben. Hogyan járul hozzá vállalat sikeréhez a vízadagoló és milyen előnyei vannak? Bővebben a linkre kattintva olvashatsz róla!

Vízadagoló bérlés kontra vásárlás

A vízadagoló nyújtotta előnyök vitathatatlanok. Viszont az már kevésbé egyértelmű, hogy mivel járunk jobban: ha a vízautomata bérlés mellett döntünk, vagy ha megvásároljuk a gépet. Mindkettőnek van pozitív és negatív oldala is. 

Ebből kifolyólag, - hogy megkönnyítsük a döntést - összegyűjtöttük a ballonos vízadagoló bérlés, valamint vásárlás előnyeit és hátrányait, amiket fontos mérlegelni mielőtt letennénk voksunkat egyik, vagy másik mellett.

A ballonos vízautomata bérlés előnyei

 • Alacsony beruházási költség. Ha a vízautomata bérlést választjuk, akkor megkíméljük magunkat a sokszor több százezer forintos beruházási költségtől, ami több gép igénye esetén igencsak nagy összeggel járna.

 • Megbízható minőségi gépek. A vízadagoló automata bérlésével foglalkozó cégek érdeke, hogy olcsó vízadagoló helyett, megbízható és minőségi készülékeket adjon bérbe, amelyeket hosszú távú, megbízható szolgálatra terveztek. 

 • Ütemezett karbantartás. A gépek rendszeres karbantartása és tisztítása elengedhetetlen ahhoz, hogy az víz minősége kifogástalan legyen. Ha a vízadagoló bérlést választjuk, akkor ennek terhét a szolgáltató leveszi a vállunkról.

 • Rugalmasság. A vízadagoló bérlés egyik nagy előnye, hogy könnyen kezelhető vele az igények és a kapacitás váltatását, ami az utóbbi években rendkívül fontos tényezővé vált.

 • Szerviz szolgálat. Esetleges meghibásodás esetén a szolgáltató gondoskodik a gép szervizeléséről vagy cseréjéről. Neked csak egy e-mailbe vagy telefonhívásba kerül az egész.

vízadagoló automata bérlése

Vízadagoló bérlés hátrányai 

 • Nem a tiéd a vízautomata, vagyis nem csinálhatsz vele bármit. De mi mást szeretnél csinálni a saját vízadagolóval, mint amire egy bérleti szerződés is lehetőséget biztosít? 

 • Határozott vagy határozatlan időre – felmondási idővel – kötnöd kell egy bérleti szerződést, ami többlet ügyintézést jelent ugyan, cserében viszont a szerződés nemcsak a szolgáltató számára, hanem számodra egy biztosítékot jelent, ami rengeteg terhet levesz a válladról.

Mikor válaszd a bérleti konstrukciót?

Összegezve a vízautomata bérlés előnyeit és hátrányait, egyértelműen megállapíthatjuk, hogy bérleti konstrukcióval mindenki jól jár, ha megbízható és professzionális szolgáltatást választunk. Ebből kifolyólag vízautomata bérlést bátran ajánljuk néhány fős családi vállalkozásoktól kezdve, a kkv szektoron át, egészen a több ezer fős nagyvállalatokig, de akár magánszemélyek részére is.

Ballonos vízadagoló bérlés professzionális szolgáltatással

A Montivíz több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik ballonos vízszolgáltatás területén. Céges ügyfeleink – és igény esetén magánszemélyek – részére minden esetben egyedi árajánlat készül, hogy partnereink minden igényét maradéktalanul és hatékonyan tudjuk kielégíteni. Vízadagoló kínálatunkat a linkre kattintva tudod megtekinteni!

Kérj ajánlatot egyszerű ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével és élvezd a vízadagoló bérlésével járó kényelmet és előnyöket!

vízadagoló bérlés

A vízautomata vásárlás előnyei:

 • Nincs bérleti szerződés. Sokan tartanak egy-egy bérleti szerződés aláírásától a különböző megkötések és feltételek miatt. Viszont, jó esetben ezek az aggodalmak alaptalanok, ugyanis ha megbízható szolgáltatóval kötünk szerződést, akkor az okiratban foglaltak mindkét fél érdekeit szolgálják.

 • Nincs minimális havi rendelési mennyiség. A legtöbb bérleti szerződés kiköt egy minimális havi fogyasztási mennyiséget. Ez ugyan elsőre aggályosnak tűnhet, de ahogy korábban is írtuk, ha minőségi szolgáltatót választunk, akkor ez pontosan lesz igényre szabva. Emellett a minimális vízrendelési mennyiségre higiéniás szempontok miatt is szükség van. Ugyanis, ha nem folyik át kellő mennyiségű víz a gépen, az a baktériumok elszaporodásához vezethet.

vízautomata bérlés

A saját automata hátrányai:

 • Magas kezdeti költség. Már egy olcsóbb vízadagolókért is jelentős összeget kell kifizetni, viszont egy bonyolultabb vízautomata– ami például szénsavas funkcióval is rendelkezik – kisebb vagyont is érhet. 

 • Hosszú távon se biztos, hogy megéri. Egy olcsó vízadagolóval ugyan csökkenthetjük a kezdeti költséget, viszont várhatóan a pótalkatrészekre és a szervizre többet fogunk költeni, mint amit a vásárláson nyerünk. 

 • Tied a gép, tied a felelősség is. Ha bármi történik a géppel, akkor neked kell megoldani a szervizelését, ami rendkívül költséges tud lenni. Ha pedig olyan helyről vásároltad a gépet, ami nem rendelkezik saját szervizzel, akkor előfordulhat, hogy egyáltalán nem is lehet megjavítani.

 • Sokszor a beüzemelésről is neked kell gondoskodnod. Sok kereskedő és áruház a gép eladásáig vagy kiszállításáig vállal csak felelősséget. A vízautomata szakszerű üzembe helyezését már neked kell megoldanod.

Kinek ajánljuk a gép megvásárlását?

 • A gép megvásárlását csak nagyon kis létszám esetén, háztartások vagy néhány fős irodába ajánljuk. A Montivíz ebből kifolyólag csak magánszemélyek számára kínál lehetőséget a gép megvásárlására. Webshopunkon keresztül egyszerűen és kényelmesen házhoz rendelheted minőségi vízadagolónk egyikét, amit kollégánk díjmentesen üzembe is helyez számodra. 

 

TOVÁBBI HÍREK
Mik azok az ásványi anyagok egész pontosan?
Mik azok az ásványi anyagok egész pontosan?
2023.01.27

Oly sokszor halljuk, hogy az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára. Legtöbbünk fel is tudunk sorolni jó párat belőle, de azt tudjuk, hogy mik az ásványi anyagok egész pontosan? Ismerjük meg testünk egyik legfontosabb alkotóelemét részletesen!

Amikor a dehidratáció nem baj - A szaunázás előnyei
Amikor a dehidratáció nem baj - A szaunázás előnyei
2023.01.20

Dehidratáció és a láz kombinációja nem hangzik túl egészségesen, azonban mégis az egyik legnépszerűbb - különösen a hűvösebb hónapokban - wellness tevékenység lényegét írjuk le vele. A szaunázás évről évre egyre népszerűbb rekreációs tevékenység, ami nem véletlen.

Hogyan kezeld a téli depressziót?
Hogyan kezeld a téli depressziót?
2023.01.06

A téli depresszió az egyik leggyakoribb szezonális betegség hazánkban. A napfény hiánya felborítja szervezetünk bioritmusát, aminek következtében erőtlennek, motiválatlannak érezzük magunkat és hangulatunk is ingadozik. Ha nem teszünk a téli depresszió ellen, akkor akár az első melengető tavaszi napsugarakig is velünk maradhat.

Mikulásgyár - 17 éve a gyerekekért
Mikulásgyár - 17 éve a gyerekekért
2022.12.21

A Mikulásgyár országos kezdeményezés immáron 17. alkalommal nyitja meg kapuit az adakozni vágyok számára. A szervezet évről évre egyre több rászoruló számára nyújt felbecsülhetetlen segítséget. Ismerd meg hazánk egyik legnagyobb adománygyűjtő akcióját!

Mi az a téli depresszió, és mik a jelei?
Mi az a téli depresszió, és mik a jelei?
2022.12.09

A hűvös, borongós napok, a fényhiány, és a korai sötétedés óhatatlanul nyomot hagy közérzetünkön és hangulatunkon, hajlamosabbak vagyunk melankóliára. A napfény a kulcsa mindennek, télen a napsütés hiányára érzékeny emberek folyton levertnek, fáradtnak és erőtlennek érezzük magukat. Ez bizony nem más, mint a téli depresszió.

Rövid, de annál hatékonyabb: a mikro-szünet
Rövid, de annál hatékonyabb: a mikro-szünet
2022.12.01

Ha a munkahelyi szünetre gondolunk, akkor legtöbbünk egy 10-15 perces kávészünetre, vagy az ebédidőre asszociálunk, amiből - sajnos - kevés van. Azonban van egy jó hírünk! Már egy-egy rövidebb - mikro-szünet - is jelentős hatással van fizikai és mentális egészségünkre. Lássuk, miért érdemes akárcsak 1-2 percre elszakadni a munkától!