Ballonos vízadagoló bérlését tervezed? Segítünk!

2022.02.24

A legtöbb vállalkozás felismerte jelentőségét és előnyét annak, hogy minőségi ásványvizet biztosítson munkavállalói, ügyfelei és vendégei számára. Hogyan tudod ezt a legegyszerűbben megoldani? Természetesen egy vízadagolóval! A nehezebb kérdés az, hogy mivel járunk jobban: ha vízautomata bérlését választjuk, vagy ha megvásároljuk gépet. Segítünk a döntésben!

ballonos vízadagoló bérlés

Több, mint alapszükséglet

A munkáltatót törvényi előírás kötelezi, hogy friss ivóvizet – azaz védőitalt – biztosítson a munkavállalók számára.  Viszont erre nem úgy kell tekinteni, mint egy kötelező tétel, amit mihamarabb ki kell pipálni, hanem egy lehetőségként, amivel növelhetjük a munkavállalók hatékonyságát, az ügyfelek elégedettségét és vállalatunk imázsát is egyben. Hogyan járul hozzá vállalat sikeréhez a vízadagoló és milyen előnyei vannak? Bővebben a linkre kattintva olvashatsz róla!

Vízadagoló bérlés kontra vásárlás

A vízadagoló nyújtotta előnyök vitathatatlanok. Viszont az már kevésbé egyértelmű, hogy mivel járunk jobban: ha a vízautomata bérlés mellett döntünk, vagy ha megvásároljuk a gépet. Mindkettőnek van pozitív és negatív oldala is. 

Ebből kifolyólag, - hogy megkönnyítsük a döntést - összegyűjtöttük a ballonos vízadagoló bérlés, valamint vásárlás előnyeit és hátrányait, amiket fontos mérlegelni mielőtt letennénk voksunkat egyik, vagy másik mellett.

A ballonos vízautomata bérlés előnyei

 • Alacsony beruházási költség. Ha a vízautomata bérlést választjuk, akkor megkíméljük magunkat a sokszor több százezer forintos beruházási költségtől, ami több gép igénye esetén igencsak nagy összeggel járna.

 • Megbízható minőségi gépek. A vízadagoló automata bérlésével foglalkozó cégek érdeke, hogy olcsó vízadagoló helyett, megbízható és minőségi készülékeket adjon bérbe, amelyeket hosszú távú, megbízható szolgálatra terveztek. 

 • Ütemezett karbantartás. A gépek rendszeres karbantartása és tisztítása elengedhetetlen ahhoz, hogy az víz minősége kifogástalan legyen. Ha a vízadagoló bérlést választjuk, akkor ennek terhét a szolgáltató leveszi a vállunkról.

 • Rugalmasság. A vízadagoló bérlés egyik nagy előnye, hogy könnyen kezelhető vele az igények és a kapacitás váltatását, ami az utóbbi években rendkívül fontos tényezővé vált.

 • Szerviz szolgálat. Esetleges meghibásodás esetén a szolgáltató gondoskodik a gép szervizeléséről vagy cseréjéről. Neked csak egy e-mailbe vagy telefonhívásba kerül az egész.

vízadagoló automata bérlése

Vízadagoló bérlés hátrányai 

 • Nem a tiéd a vízautomata, vagyis nem csinálhatsz vele bármit. De mi mást szeretnél csinálni a saját vízadagolóval, mint amire egy bérleti szerződés is lehetőséget biztosít? 

 • Határozott vagy határozatlan időre – felmondási idővel – kötnöd kell egy bérleti szerződést, ami többlet ügyintézést jelent ugyan, cserében viszont a szerződés nemcsak a szolgáltató számára, hanem számodra egy biztosítékot jelent, ami rengeteg terhet levesz a válladról.

Mikor válaszd a bérleti konstrukciót?

Összegezve a vízautomata bérlés előnyeit és hátrányait, egyértelműen megállapíthatjuk, hogy bérleti konstrukcióval mindenki jól jár, ha megbízható és professzionális szolgáltatást választunk. Ebből kifolyólag vízautomata bérlést bátran ajánljuk néhány fős családi vállalkozásoktól kezdve, a kkv szektoron át, egészen a több ezer fős nagyvállalatokig, de akár magánszemélyek részére is.

Ballonos vízadagoló bérlés professzionális szolgáltatással

A Montivíz több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik ballonos vízszolgáltatás területén. Céges ügyfeleink – és igény esetén magánszemélyek – részére minden esetben egyedi árajánlat készül, hogy partnereink minden igényét maradéktalanul és hatékonyan tudjuk kielégíteni. Vízadagoló kínálatunkat a linkre kattintva tudod megtekinteni!

Kérj ajánlatot egyszerű ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével és élvezd a vízadagoló bérlésével járó kényelmet és előnyöket!

vízadagoló bérlés

A vízautomata vásárlás előnyei:

 • Nincs bérleti szerződés. Sokan tartanak egy-egy bérleti szerződés aláírásától a különböző megkötések és feltételek miatt. Viszont, jó esetben ezek az aggodalmak alaptalanok, ugyanis ha megbízható szolgáltatóval kötünk szerződést, akkor az okiratban foglaltak mindkét fél érdekeit szolgálják.

 • Nincs minimális havi rendelési mennyiség. A legtöbb bérleti szerződés kiköt egy minimális havi fogyasztási mennyiséget. Ez ugyan elsőre aggályosnak tűnhet, de ahogy korábban is írtuk, ha minőségi szolgáltatót választunk, akkor ez pontosan lesz igényre szabva. Emellett a minimális vízrendelési mennyiségre higiéniás szempontok miatt is szükség van. Ugyanis, ha nem folyik át kellő mennyiségű víz a gépen, az a baktériumok elszaporodásához vezethet.

vízautomata bérlés

A saját automata hátrányai:

 • Magas kezdeti költség. Már egy olcsóbb vízadagolókért is jelentős összeget kell kifizetni, viszont egy bonyolultabb vízautomata– ami például szénsavas funkcióval is rendelkezik – kisebb vagyont is érhet. 

 • Hosszú távon se biztos, hogy megéri. Egy olcsó vízadagolóval ugyan csökkenthetjük a kezdeti költséget, viszont várhatóan a pótalkatrészekre és a szervizre többet fogunk költeni, mint amit a vásárláson nyerünk. 

 • Tied a gép, tied a felelősség is. Ha bármi történik a géppel, akkor neked kell megoldani a szervizelését, ami rendkívül költséges tud lenni. Ha pedig olyan helyről vásároltad a gépet, ami nem rendelkezik saját szervizzel, akkor előfordulhat, hogy egyáltalán nem is lehet megjavítani.

 • Sokszor a beüzemelésről is neked kell gondoskodnod. Sok kereskedő és áruház a gép eladásáig vagy kiszállításáig vállal csak felelősséget. A vízautomata szakszerű üzembe helyezését már neked kell megoldanod.

Kinek ajánljuk a gép megvásárlását?

 • A gép megvásárlását csak nagyon kis létszám esetén, háztartások vagy néhány fős irodába ajánljuk. A Montivíz ebből kifolyólag csak magánszemélyek számára kínál lehetőséget a gép megvásárlására. Webshopunkon keresztül egyszerűen és kényelmesen házhoz rendelheted minőségi vízadagolónk egyikét, amit kollégánk díjmentesen üzembe is helyez számodra. 

 

TOVÁBBI HÍREK
5 szemkápráztató őszi kirándulóhely Magyarországon
5 szemkápráztató őszi kirándulóhely Magyarországon
2022.09.15

Minden évszaknak megvan a maga szépsége. Ősszel a fák színes levelei nyújtanak elképesztően gyönyörű látványt a természetjáróknak. Utazni se kell sokat, hogy részesei lehessünk az élménynek, hiszen hazánk bővelkedik szemkápráztató őszi kirándulóhelyekben.

Biztos, hogy jót tesz a reggeli kávé?
Biztos, hogy jót tesz a reggeli kávé?
2022.08.26

Sokan el se tudják képzelni a reggeli rutint kávé nélkül. Sőt, akadnak olyanok is, akik erre büszkék is. Azonban - ahogy valószínűleg sokan sejtik - nem biztos, hogy ez a legjobb reggeli rituálé. Lássuk a tényeket, az ellenjavallatokat, és az alternatívákat!

Kihagyhatatlan élményt tartogatnak a Káli-medence látnivalói
Kihagyhatatlan élményt tartogatnak a Káli-medence látnivalói
2022.08.19

Hazánk egyik legszebb, és legnyugodtabb tájegysége - a Káli-medence - a Balaton-felvidéki nemzeti park részét képezi. A mesebeli tájon számtalan látnivaló akad, így biztosan mindenki talál tökéletes célpontot egy hosszabb-rövidebb kiránduláshoz. Lássuk a felfedezni valókat!

A Föld vízkészlete
A Föld vízkészlete
2022.08.12

Valószínűleg senkinek nem mondunk azzal újat, hogy bolygónk 71 százalékát víz borítja, mégis az elkövetkező évtizedek legnagyobb problémája az ivóvízhiány lesz. Hogyan lehetséges ez? A válasz egyszerű: a Föld édesvíz készlete véges, mi pedig pazarlóan bánunk vele. Lássuk mit takar a “kék bolygó” kifejezés!

Nemzetközi sörnap 2022
Nemzetközi sörnap 2022
2022.08.05

Egy aprócska amerikai sörfőző kezdeményezésével indult útnak a Nemzetközi Sörnap közel másfél évtizede. Napjainkra több, mint 200 országban ünneplik a jeles nap alkalmából a pultosokat és a sörfőzőket. Hazánkban is számos vendéglátóhely csatlakozott az eseményhez.

A legjobb szárazságtűrő növények balkonra és a kertbe
A legjobb szárazságtűrő növények balkonra és a kertbe
2022.07.29

Sajnos fel kell készülnünk arra, hogy a nyarak egyre forróbbak és szárazabbak lesznek. Ezzel együtt kertünk gondozása is egyre több fejtörést fog okozni. A megszokott virágaink, és zöldjeink csak halovány emlékeit idézik a korábbi évek tündöklésének a tikkasztó kánikulában. Érdemes fontolóra vennünk, hogy néhány mediterrán jellegű, szárazságtűrő növénnyel színesítsük kertünket, vagy balkonunkat.