Különleges nőnapi köszöntők és ajándék ötletek

2020.03.06

nőnapi köszöntő

Március 8-án szerte a világon férfiak milliói fejezik ki nagyrabecsülésüket minden hölgynek. Körbekérdeztük hölgy kollégáinkat a nőnapi ajándékozással, köszöntéssel kapcsolatban, és összegyűjtve mutatjuk a végeredményt.

De honnan is ered a nőnap?

A kezdetek még csak meg sem közelítik a mai kedves, tiszteletkifejező szokásokat. A háttere ugyanis egy munkásmozgalom volt, a nők egyenjogúságáért. Egészen pontosan 1857-ben New Yorkban, közel negyvenezer textiliparban dolgozó nő lépett utcára március 8-án, tüntetve a magasabb bérekért és az egyenlő bánásmódért. Több lépést követően, évekkel később, 1917. március 8-án orosz nők szerveztek tüntetést a békéért, és kenyérért. Magyarországon 1948-tól ünnepeljük. Mára már a hölgyek iránti tisztelet, megbecsülés jele, elismerve alázatos munkájukat.

Nőnapi versek, idézetek

Hiába érhetőek el töméntelen mennyiségben rímelő sorok az interneten, a legszebb nőnapi versek mind nagy költőink tollának nyomai. A Monti hölgy dolgozói nevében üzenjük, hogy nagyon jól eső érzés egy dallamos, piedesztálra emelő örök klasszikus idézetet kapni. Attól függően, hogy a férfi életében a felköszöntött hölgy milyen szerepet tölt be, több kategóriába sorolhatjuk a küldött sorokat:

  • szerelmes versek,
  • édesanyáknak szóló idézetek,
  • általános nőnapi köszöntők (például kollégák, ismerősök részére).

nőnapi versek

Nőnapi köszöntő - Szíved választottjának

Mi is lehetne meghatóbb, mint Ady Endre Léda versei közül a „Mert engem szeretsz” címűt küldeni a párunknak?

Áldott csodáknak
Tükre a szemed,
Mert engem nézett.
Te vagy a bölcse,
Mesterasszonya
Az ölelésnek.
Áldott ezerszer
Az asszonyságod,
Mert engem nézett,
Mert engem látott.
S mert nagyon szeretsz:
Nagyon szeretlek
S mert engem szeretsz:
Te vagy az Asszony,
Te vagy a legszebb.

Nőnapi vers - Édesanyáknak

Talán pár szóba nem is lehet belezsúfolni azt, amit az ember az édesanyjának mondana, a tisztelete jeleként. Azt a sok jót, amit tőle kaptunk, néhány szóban visszaadni nem egyszerű, szerintünk Móra Ferenc- Anyának című verse nyert.

Álmomban az éjszaka
aranykertben jártam.
Aranykertben aranyfán
aranyrigót láttam.
Aranyrigó énekét
a szívembe zártam.

Ahány levél lengedez
szélringatta ágon,
ahány harmatcsepp ragyog
fűszálon, virágon
Édesanyám, fejedre
annyi áldás szálljon.

Nőnapi köszöntök - Kollégáknak, barátoknak

Nekik talán a legegyszerűbb küldeni pár kedves sort, hiszen rengeteg jobbnál jobb lehetőségübk van, ráadásul a kapcsolat erősségétől függően akár a vicces kis nőnapi idézetek is beleférnek a kalapba. Itt van például egy idézet Szegő András, Prima Primissima díjas újságírótól:

„A nőket ünnepelni? Minek. Hiszen a nők rémesek: szeszélyesek, megbízhatatlanok, hisztérikusak. Náluk egyes-egyedül csak a férfiak borzalmasabbak.”

nönapi köszöntök

Nőnapi ajándék tippek a Montitól

Mint ahogy azt már többször írtuk, nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre, például ballonos ásványvíz ballonjainkat teljes mértékben újrahasznosítjuk. Így számunkra egyértelmű, hogy ha már nőnapi ajándék ötletről van szó, akkor kizárólag a cserepes virág jöhet szóba. A lakás, a balkon, vagy a kert éke lehet, gyönyörű gesztus a hatalmas csokrok helyett apró élő virágot venni.

Természetesen nem maradhat ki a sorból a hidratálás sem. Édesanyánknak, kedvesünknek remek ötlet egy termál-, vagy ásványvíz tartalmú hidratálókrém. Mindemellett az ásványvíz fogyasztását és nemcsak krémként felvitelét is javasoljuk a kellő hidratálás érdekében. :) Ezt könnyedén megteheted, ballonos vízadagalónkkal vagy kompakt kis méretű kézi pumpás csomagunkkal. Ha fontolgatod a ballonos ásványvíz rendelését, olvasd el korábbi bejegyzésünket!

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk nagyon boldog nőnapot kívánni minden kedves hölgy olvasónknak és partnerünknek a Montivíz Zrt. nevében! Számunkra ezek a legkedvesebb ajándékok és versek, reméljük Önnek is tudtunk velük ihletet adni!

Kattints a szövegre és ismerd meg a Káli-medence kincsét!

TOVÁBBI HÍREK
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
Montivíz újabb sikerre a nemzetkőzi porondon
2024.04.08

Az ESQR (European Society for Quality Research) egy svájci szervezet, aminek a célja, hogy elősegítse a minőségtudatosságot azzal, hogy díjazza a legjobb gyakorlatokat, a kiválóságot és a technológiai innovációt világszerte. 2023-ban a Dubai-ban került sor az ESQR szakmai bizottsága által kiválasztott vállalkozások díjazására. Az eseményre a Montivíz is meghívást kapott a díjvárományosaként.

Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.