Vértezd fel magad a télre immunerősítő gyógyteákkal!

2021.11.11

A tél közeledtével érdemes szervezetünk ellenálló képességét megerősíteni. Nem kell rögtön különféle, sokszor hangzatos nevű, méregdrága táplálékkiegészítőket vásárolnunk, hiszen ahogy a mondás is tartja: fűben, fában orvosság. Hatékony és természetes megoldásokkal készültünk immunerősítő teák formájában. Egy finom forró tea nemcsak a testnek, hanem a léleknek is orvosság, különösen borongós hideg időben.immunerősítő gyömbér tea

Immunerősítő gyömbér tea

A gyömbért a Távol-Keleten több ezer éve használják gyógy,- és fűszernövénynek egyaránt. Igazi csodaszernek tartják az influenza és a meghűléses betegségek ellen. Az egyik legősibb gyógyhatású növény erősíti az immunrendszert, mérsékli a lázat és az influenza vírusok elpusztításában is kiveszi a részét. Emellett nyugtatóan hat a gyomorra és az időskorral járó ízületi fájdalmakat is enyhíti.

Hogyan készíts igazán hatásos immunerősítő gyömbér teát? Néhány hozzávaló segítségével ízletes és sokoldalú immunerősítő gyógyteát készíthetsz a gyömbérből. Nem kell hozzá más, mint gyömbér, citrom, méz és forró víz.

Gyömbér tea elkészítése: A gyömbért mossuk meg alaposan, majd hámozzuk meg. Ezt követően reszeljük le, ugyanis gyógyhatása az illóolajokban rejtőzik. Öntsük fel forrásban lévő vízzel. Ha kezeletlen héjú vagy bio citromunk van, akkor érdemes reszelni hozzá egy kicsit. Viszont, mielőtt hozzáadnánk a mézet és a citromlevet, hagyjuk kicsit hűlni, mivel a hő hatására az utóbbiak értékes enzimjei bomlásnak indulnak.

A sokoldalú mezei kakukkfű tea

A kakukkfűre elsősorban fűszernövényként tekintünk, gyógyhatása már kevésbé ismert. Mire jó a kakukkfű tea? A gyógynövényből készült főzet sokoldalú immunerősítő. Csillapítja a köhögést és a lázat, illetve segíti szervezetünket a vírusok elleni küzdelemben.

Hogyan alkalmazd a kakukkfű teát? Egy evőkanálnyi (kb. 3 gramm) teafüvet önts fel 2,5-3 dl forrásban lévő vízzel, majd hagyd állni 10-15 percig. Napi három csésze kakukkfű tea fogyasztása ajánlott.

immunerősítő gyógytea

Legismertebb immunerősítő tea, a kamillatea

A kamilla jótékony hatásait legtöbbünknek nem kell bemutatni. A kamilla virág népszerűségét jól mutatja, hogy 2015-óta hungarikumként tartják számon. A szárított virágból készült tea jótékony hatásait hosszan lehetne sorolni. Leggyakrabban megfázáskor szoktuk alkalmazni, mivel hatékonyan enyhíti a felső légúti panaszokat és a torokgyulladás tüneteit, illetve a kamillavirág tea immunerősítő hatása is számottevő. 

Kamillatea készítése: Egy csapott kanálnyi szárított kamillavirágot öntsünk fel 2,5-3 dl forró vízzel és fedő alatt hagyjuk állni 5-10 percig. A jótékony illóolajok gyorsan kioldódnak a virágból, ezért tovább nem érdemes áztatni, mivel hosszabb áztatással már csak a keserű anyagok oldódnak ki. A kamillafőzetet kombinálhatjuk mézzel, citromlével és mentalevéllel, aminek eredményeképpen tökéletes immunerősítő teát kapunk. 

Echinacea tea

A kasvirágból, vagy más néven echienaceaból kiváló immunerősítő tea készíthető. A benne található glikopén segíti szervezetünk küzdelmét a vírusok ellen és gyulladáscsökkentő hatása sem elhanyagolható. Kúraszerű alkalmazása antibiotikus hatású.

Az echinacea tea elkészítése rendkívül egyszerű. 4-5 teáskanálnyi szárított kasvirágot öntsünk fel fél liter forrásban lévő vízzel. 15-20 perc után már ihatjuk is a tökéletes immunerősítő gyógyteát. Naponta kétszer javasolt a fogyasztása.

immunerosito tea

Társ a hidegben, az orbáncfű tea

Mire jó az orbáncfű tea? Sok ember hangulatán a tél közeledte nyomot hagy és észrevétlenül felüti a fejét a szezonális depresszió. A gyógynövényből készült tea tökéletes ellenszere a depressziónak, a szorongásnak és az alvászavarnak. Az orbáncfű tea gyógyhatásai itt még nem érnek végett, vírusölő és immunerősítő hatása is jelentős.

Az orbáncfű tea alkalmazása viszont körültekintést igényel. A gyógynövény csak kúraszerűen alkalmazható, maximum 6 hétig, ezt követően minimum egy hónap szünetet kell tartani. Vérhígító és antidepresszáns szedése mellett nem szabad alkalmazni. Emellett várandós nők, illetve epekövesek számára se javasolt fogyasztása. Szívgyógyszer és a tea alkalmazása között 2 órának el kell telnie, mivel az orbáncfű tea mellékhatásaként lassulhat a gyógyszer felszívódása.

C-vitaminban gazdag csipkebogyó tea

A csipkerózsa terméséből készült tea igen népszerű a téli időszakban, ami nem véletlen. A csipkebogyó tea C-vitamin tartalma rendkívül magas, az egyik legjobb természetes C-vitamin forrásunk. Ennek köszönhetően az egyik legjobb immunerősítő tea, ami hatékonyan növeli szervezetünk ellenálló képességét. Emellett jelentős mennyiségű A-, K-, és B-vitamint is tartalmaz. 

Csipkebogyó tea elkészítése: A megszokottól eltérően, a csipkebogyó tea készítéséhez nem kell forró víz. Hő Hatására ugyanis a termés C-vitamin tartalma elillan, ezért hideg áztatással készítjük el a csipkebogyó teát. Aminek a legegyszerűbb módja , ha szobahőmérsékletű vízbe tesszük a szárított bogyókat legalább 6 órára. Fogyasztás előtt kicsit fel melegíthetjük, de csak óvatosan, mivel 40°C fok felett már veszít C-vitamin tartalmából a tea.

immunerősítő tea

Vízadagolóval minden egyszerűbb és kényelmesebb

A Montivíz vízadagoló kettős segítséget nyújtanak a hideg beköszöntével. A Monti természetes karsztvíz ásványi-anyagokban gazdag, ami segíti szervezetünk egészséges működését és selymes íze motivál a rendszeres vízfogyasztásra. Emellett forró vizes funkcióval rendelkező gépeinkkel kényelmesen, gombnyomásra készítheted el bármelyik immunerősítő gyógyteát finom ásványvízből. A vízadagoló nyújtotta előnyökről a bővebben olvashatsz a szövegre kattintva.

Rendeld házhoz az egészséget díjmentesen a Montvíztől. Magánszemélyként a szövegre kattintva néhány perc alatt megrendelheted webshopunkon keresztül.

Céges ügyfeleink részére minden esetben egyedi árajánlatot készítünk, amit rövid ajánlatkérő űrlapok segítségével igényelhetsz meg. Kattints a szövegre és kérj ajánlatot!

immunerősítő gyógytea otthon

 

TOVÁBBI HÍREK
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
Hogyan adjunk megfelelő visszajelzéseket az alkalmazottaknak
2024.03.22

A hatékony visszajelzés-adás kulcsfontosságú a sikeres vezetés és az alkalmazottak fejlődése szempontjából. A jó visszajelzések nemcsak képet adnak az alkalmazottaknak a teljesítményükről, hanem elősegítik a fejlődést és motiválnak. A nem megfelelő visszajelzésekkel ellenben az ellentétes hatást érhetjük el, vagyis romboljuk vele a morált és a teljesítményt. Ezért fontos, hogy a menedzsment tisztában legyen azzal, hogyan kell hatékony és konstruktív visszajelzést adni a beosztottaknak.

Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
Hogyan vedd elejét az úgynevezett ködös agynak?
2024.03.08

A "brain fog" egy mentális állapot, amikor nehéznek érezzük a koncentrációt, a memóriánk kihagy, és az egyszerűbb mindennapi tevékenységeket is jóval nehezebbnek találjuk. Bár az orvostudomány nem tekinti betegségnek, azonban fontos, hogy felismerjük és foglalkozzunk a megelőzésével. Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze, amivel elkerülhetjük, hogy ködös aggyal ébredjünk.

Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
Mi az agyi köd, és mi áll a hátterében?
2024.02.23

Valószínűleg legtöbbünk már megtapasztalta az úgynevezett “brain fog”, vagyis az agyi köd érzést, még ha nem is voltunk tudatában a dolognak. Az agyi köd egy zavaros érzés, amikor nem tudunk koncentrálni, kimerültnek érezzük magunkat, ugyanakkor még sem tudunk aludni vagy pihenni, illetve elfelejtünk dolgokat, vagy egyszerű hibákat, figyelmetlenségeket követünk el. Az agyi ködöt sok minden kiválthatja az alváshiánytól kezdve a hormonális változásokon át, az olyan egészségügyi problémákig, mint például a szorongás, vírusos megbetegedés és Lyme-kór. Bár nem betegségként tartják számon az agyi ködöt, mégis érdemes odafigyelni rá, és megelőzni.

Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
Az introvertált munkavállalók megértése és támogatása a vállalati környezetben
2024.02.14

Az introvertált személyiséggel számtalan olyan pozitív tulajdonság társul, ami egy szervezet számára előnyös lehet. Azonban észrevétlenül bele ütközhetünk olyan nehézségekbe, amelyek hátráltatják a visszahozódó személyiségek kibontakozását a munkában. Viszont fontos, hogy erre ne negatívumként tekintsünk, hanem leküzdendő akadályként.

Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
Mikroplasztik, a láthatatlan ellenség, ami mindenhol ott van
2024.02.02

A mikroplasztik jelenség környezetvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt komoly aggodalomra ad okot. A mikroműanyag szó szerint körülvesz minket: jelen van a vizekben - az ivóvízben is -, a talajban és levegőben. A tápláléklánc alján elhelyezkedő élőlények gyakran összekeverik a tápanyaggal a szabad szemmel sokszor láthatatlan részecskék, amelyek így bejutnak a táplálékláncba. A probléma újdonsága miatt még nincsenek kutatások a mikroplasztik hosszútávú hatásáról, viszont az már most is jól látszik, hogy egészségünkre és környezetünkre egyaránt ártalmas.

Tények és tévhitek az introvertált munkavállalókkal kapcsolatban
Tények és tévhitek az introvertált munkavállalókkal kapcsolatban
2024.01.23

Bár mindenki saját és egyedi személyiséggel rendelkezik, az introvertált munkavállalók számos azonos személyiség jeggyel és tulajdonsággal bírnak. A köztudat legtöbbször a negatív aspektusait emeli ki, ami alapján az introváltakat visszahúzódó, csendes, félénk és szorongó emberekkel azonosítják. Azonban ez távol áll a valóságtól. Az introvertált munkavállalók rengeteg potenciállal rendelkeznek.